Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Sisino,
bezva, že jsi napsala, budu ráda, když se odsud neztratíš, že bychom mohly srovnávat naše zkušenosti ![]()
Já jsem začala Utrogestan brát už 31. den, nečekala jsem do 33.dne, protože jsem absolutně neměla žádný pocit přicházející MS. Tak proč to zdržovat… Ach jo. Takže teď budu muset brát 3× a pak zas vy:,–(it.
Já vůbec nevěřím, že někdy budu mít mimi. Ale nechci tady šířit smutek ![]()
Před 14 jsem trochu blbla s těhotenský testem, štve mě, že i když člověk ví realitu a ví, jaký by to byl za současné situace zázrak, stejně si tělo někdy ty příznaky vsugeruje. Jsem taky zblbá z těch snažilkovských diskuzí, holky jsou fajn, ale leze mi to na mozek a člověk se začne pozorovat ![]()
(Já jsem loni zkoušela čekat, povzbuzena jedním úspěchem MS po 36 dnech, ale bohužel další pak přišla asi po 60 dnech a další až po 3 měsících. Doktor mi hrozně vynadal. Prý to tak dlouho nesmím nechávat. Znám z jedné diskuze holčinu, co už čeká 80 den a nedá si říct, aby už šla na injekci. )
Takže teď čekám na MS a prvně začnu měřit BT. Ale asi to k ničemu nebude, když ten U. ji má zvyšovat…
Mám úplně stejné myšlení jako ty
Také jsem to zezačátku moc neřešila, jak je to s cyklem. Jenže co má také tak mladý člověk dělat? K dr. jsem chodila pravidelně, brala léky…Strach ve mě byl, ale v těch 20 jsem ještě pořád věřila, že se to „nějak“ upraví.
Největší „legrace“ je, že moje první gynekoložka, od které jsem záhy utekla, do mě akorát cpala vyvolávačky (tj. jsem tam každý měsíc musela) a přitom měla na dveřích napsáno, že také dělá homeopatii ![]()
Také bych samozřejmě byla ráda, kdyby tyto diskuze vůbec neexistovaly…
Ahoj Evi,
nebyla jsem to s tím 80tkovým cyklem náhodou já
? Protože na první agolutin jsem šla až tak pozdě … doktor mi nevynadal, tvářil se jako že pohoda, však postupně se zjistí v čem je zakopaný pes (otázkou zůstává, jestli nebude pozdě
). Ale zatím zůstávám optimistou … no uvidíme, zda za půl roku budu mluvit stejně.
Zítra začnu brát druhou dávku utrogestanu, v tomto cyklu jsem si měřila BT, ale nedošlo ke zvýšení, takže asi ani k ovu. Jsem zvědavá, až za cca 2 měsíce naklušu k dr. s těmito informacemi co vymyslí dál.
Jinak to svrbění rukou a mysli - zkus ten test, zkus ten test - znám. Když si racionálně zhodnotím situaci (tj. tulení, teploty, zda byla ovu nebo ne) jasně mi vyjde, že 100% nic, ovšem i přes to jsem už několikrát papírek namáčela … samo že zbytečně … ale ta touha se silnější ![]()
![]()
![]()
Těším se na další napsanou.
Tak pevně věřím, že se zase ozveš.
Měj se krásně a ať se zadaří ![]()
sisina
Ahoj Sisino, tak píši i sem, nezlob se, že mi to tak trvalo. Založila jsem diskuzi o snažení pro holky nad 30, jestli chceš nakouknout. Nemělo by to tam být jen o teplotách atd, spíše o psychické stránce. Mám teď hrozné období, zakázala jsem si všechny myšlenky na dítě, protože ještě prostě není čas. Jsem teď bez práce, hubnutí na bodu mrazu a nadávám si, že se nedokopu ani kvůli tomu mimi ![]()
S tím 80tkovým cyklem jsi to nebyla ty neboj
To bylo na úplně jiné diskuzi na jiných stránkách.
Máš nějaké novinky ohledně BT? Měřila jsi? Já na to úplně rezignovala, mám rozházený denní režim, různě vstávám a ani se mi nezdá teploměr. Zkoušela jsem cvičně měřit večer (prostě jakou mám teplotu - když se člověk měří „normálně“), jen jak teploměr funguje a zkoušela jsem v puse digitální i normální a vylezly mi úplně jiný čísla.
Jinak pořád věřím v zázrak, ale naštěstí mě poslední dobou žádná paranoia ohledně příznaku netrápí a navíc jsem tento cyklus dostala MS už 27. den, takže jsem se vyhla jakémukoliv doufání…
Měj se fajn, ráda tě zas uslyším ![]()
ahoj Lionett,
už jsem psala do Duphastonové diskuze, BT jsem měřila ve všech třech utrogestanových cyklech, ale nic moc výsledky
Držela se kolem 36,5°C, tak si nemyslím, že by ovu aspoň 1× proběhla.
Jak píšeš o tom, že jsi bez práce, nedaří se hubnout a zakázala sis myšlenky na mimi … věřím, že se ti zadaří nejen najít práci, shodit nějaký to kilíčko a přitom se vyřeší neúspěchy při snažení. Třeba to půjde všechno najednou, ruku v ruce. Přeju ti to. Hlaví je začít. Já bych si asi vytyčila cíl … 5kg do tehdy a do tehdy a začala to brát jako práci
(příprava dietnějších jídel, návštěva tělocvičen, obcházení volných míst pěšky - pohyb je přece zdravý
…). Prostě bych potřebovala zaměstnat svou mysl natolik, abych stále nevzdychala po tom jednom. Ale vím, že to vždycky nejde. Já mám práce nad hlavu, někdy nevím kam dřív skočit a přesto kolikrát sedím koukám do blba a myšlenky se mi točí jen a jen kolem mimi.
Ale hlavu vzhůru, bude líp.
sisina
Ahoj Sisi, už jsem ti psala o víkendu,ale smazalo se mi to, protože jsem psala na přítelově notebooku a vůbec mi to na té „placaté“ klávesnici nejde, tak jsem to pak vzdala ![]()
Jaký jsi teď DC - máš teď vysazovací cyklus viď. Moc ti přeju, aby MS přišla. Teď není Utrogestan, tak jsem volala doktorovi a musela jsem na injekci Agolutinu, no nic, je to v podstatě to samý, chudáci holky, co berou Utr. jako podporu v těhotenství…Akorát netuším, kdy MS přijde, což samozřejmě pak může vyvolávat spekulace ![]()
Tak doufám, že přijde co nejdřív, řekli mi až do 14 dnů, ale to je maximum.
Hubnutí je o vůli a tu já nemám - nejvíc je na vině strašný životní styl, z kterého neumím vyklouznout ![]()
Když už si tak povídáme, můžu se zeptat na něco o tobě? Jak dlouho jsi vdaná a tak…Já jsem ještě svobodná, ale chodím s přítelem 5 let. Ani spolu nebydlíme, takže bohužel i to snažení tím trpí.
Měj se krásně ¨
Eva
Ahoj Evi,
já vdaná nejsem, ale s přítelem jsme spolu už víc než 10 let, bydlíme spolu, ale jsme dost pracovně vytížení, takže všudypřítomný stres našemu snažení taky nepřidá. Snažíme se skoro rok, ale situaci jsem začala řešit až začátkem tohoto roku …
Jinak dnes jsem 10 DC a čekám na MS zda dorazí. Pokud nedorazí bude mít omluvenku pouze v případě //
, což je sice velká touha, ale realita nebude tak růžová. Ode dneška měřím BT, tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat.
Po agolutinu jsem dostala MS tak do 5ti dnů a myslím, že si nakonec pro injekci taky poběžím. O tom, že utrogestan teď není jsem se tady na serveru dočetla, zatím nevím, zda budu pokračovat v užívání a tak to neřeším.
Co mě ještě trápí je velmi slabá MS pár dní krvácení a pak už jen špinění, určitě to taky není úplně OK, chci se na to zeptat při další návštěvě dr., kam pomažu buď příští týden nebo až koncem cyklu, kdy MS - potvora jedna - nedorazí.
S tím hubnutím máš pravdu - silná vůle je rozhodující. Já bych taky snesla cca 3kg dolů, ale netrápí mě to zase tak, bych kvůli tomu trápila svůj mozek slovem NEŽER. Tak jsem právě snědla čokoládku a je ji hned líp ![]()
![]()
Díky za podporu …
Měj se krásně a zas napiš
sisina
Ahoj Sisino,
tak už bys opravdu měla po roce snažení nárok…! Však třeba už to přijde brzy. Já sice neberu HA přes tři roky, ale snažení tomu říkat nemůžu, bez menstruace, bez ovulace, bez společného bydlení ![]()
Vidíš, tak jsem si to nějak popletla, já si myslela, že jsem tě viděla kdysi dřív na nějaké diskuzi ke svatbě ![]()
Dej vědět co BT, psala jsi, že budeš měřit…tak jak to vypadá…:-)
No, tak MS dorazila po injekci 6.den, zvláštní, jak je to stejné, naposledy jsem měla Agolutin před 2 rokama (pak už jen prášky..) a taky přišla šestý…našla jsem si to pak ve starém zápisníku, abych měla nějakoup představu, kdy můžu MS čekat…přiznám, že pátý den po injekci začala vymýšlet, co kdyby… ![]()
Správně říkáš, že Utrogestan nemá cenu řešit, navíc mě sestra u doktora říkala, že už by měl během května zas být, ovšem jinde jsem zas četla, že se přestal vyrábět.
Budu moc ráda, pokud mi napíšeš, pokud se tedy budeš ptát, jak je to s tou slabou menstruací. Máme to vlastně stejné, stejné prášky ve stejnou dobu a mám to podobně. Celkem 4 dny, z to 2 dny špinění . Já se na to také budu ptát, ale jsem u doktora vždy tak rozrušená z toho všeho, že se do všeho zamotám a nestihnu se ptát na všechno.
Málem bych zapomněla, po Agolutinu jsem „si to užila“ a vůbec mi to nevadilo!! Cítila jsem se prostě přirozeně s „normální menstruací“… Je to na hlavu co…Bolely mě prsa, břicho…a krvácela jsem 3× víc než po prášcích. Doktor s tím něco fakt musí udělat, protože jestli vůbec ty prášky splňují ten účel nastartovat tělo, když ta sliznice ani pořádně nenaroste…
Jestli chceš zhubnout jen 3 kg, tak si čokoládku určitě dopřej ![]()
Já dostala v Knižním klubu jako bonus takovou pomerančovou od Figara, ale není moc dobrá, tak odolává schovaná v šuplíku, sežrala jsem jen pár dílků ![]()
Měj se krásně.
Eva
Ahoj Evi,
je možný, že jsi mě někdy v diskuzi ke svatbě zahlídla. Ale já se mohla max. vyjádřit k tomu, jak bych si to představovala
![]()
Tento týden půjdu k dr. a přemýšlím o tom, že si to napíšu na papírek (jako ten hospodskej z Vesničko má středisková
), abych se zeptala na všechno co chci. Obvykle na polovinu věcí taky zapomenu, jak za sebou zavřu dveře a jdu ze schodů - to se zpamatovávám a jak dosednu do auta, začínám si vybavovat všechny nepoložené otázky
. Tentokrát si je aspoň 3× zopakuju
a snad budu úspěšnější.
BT mi vytváří nádhernou vyváženou linku ve výši 36,5 od začátku do konce cyklu
, sice si můžu říct, jak svěle jsem měření zmákla - že vydává hodnověrné výsledky, ale ...... zdá se, že ty moje vaječníky ovulovat nebudou a nebudou.
Jak dlouho vlastně bereš utrogestan na nastartování? A kdy jdeš k dr., abysme mohly případně prodiskutovat získané poznatky?
Měj se krásně
sisina
ahoj Sisi, tak jsem tady zas po delší době ![]()
Mám nějaké nové zprávy od doktorka, ohledně té naší slabé menstruace..
Byla bych moc ráda, kdybys mi mohla napsat své zkušenosti, že si to srovnáme. I když beru s rezervou „ zaručené" zprávy z internetu, holky jsou často nezodpovědné a poplety, sami vysazují prášky atd., něco bude určitě pravda a začínám se děsit přístupu některých doktorů, teď jsem četla na jedné diskuzi, že jedna holka se až z karty dozvěděla (přehlašovala se jinam), že má nález na děložním čípu - předrakovinové stadium a nikdo jí nic neřekl přes dlouhodobé problémy!
Prý to není problém, ta slabší MS. Na pracování dělohy to stačí a dává mi prý schválně ti nejnižší dávky, abych zbytečně nebrala silné hormony a navíc dodal, že po Utrogestanu se netloustne, na rozdíl od jiných léků. Svěřila jsem se mu, že teď po Agolutinu jsem menstruovala normálně a i se díky tomu normálně cítila „jako žena" a on řekl, že přesně ví, co myslím a že jestli mě trápí ta slabá menstruace, mohu třeba vždy po 3 cyklech přijít na injekci. Je to prý opravdu to samé. Utrogestan zatím pořád není, takže tak jako tak mě teď čekají injekce.
Až budeme řešit těhotenství (dávám si půl roku pevné vůle zhubnout a najít si pořádnou práci) naostro, musela bych brát silnější prášky na zvýšení sliznice, ale to neberu za největší problém, víc mě trápí ta ovulace. Pořád doufám, že budu moci zůstat u svého doktora a nebudu muset do nějakého CARu. Vím, že léky na vyvolání ovulace jsou silné hormony a je u toho třeba i blbě, ale kdybych to zvládla „jen" s nimi, bez inseminací atd. byla bych šťastná. Jsem hodně úzká, vyšetření je pro mě docela bolestivé a dr. už mě zná a je jemný a bere na mě menší nástroje. Nerada bych pak potkala nějakého, jak se říká „řezníka".
Měřit se prý zatím nemám, jedině mě to vystresuje.
Tak se těším na novinky od tebe ![]()
Eva
ahoj Sisi, už jsi se dlouho neozvala, jak to s tebou vypadá? No možná už máš // ![]()
U mě je to pořád tak nějak stejný…
Ahoj Evi,
chtěla jsem napsat až po kontrole u doktora, která proběhla minulý týden, abych ti mohla napsat co jsem se dozvěděla nového. Takže největší novinka je, že jsem změnila doktora - což byla dobrá volba! Je mladší, má dobře vybavenou ordinaci, velmi se mi líbí jeho přístup ke mně, jako pacientce. A hlavně není to žádné … tak to si teď 3 měsíce berte a pak uvidíme … a nakonec se nic nevidí
.
Jinak vyčkávací cyklus skončil injekcí agolutinu, pro kterou jsem zašla ještě ke starému doktorovi, ten mě chtěl poslat přímo do CAR, což mi připadalo předčasné a tak jsem změnila lékaře.
Nyní jsem dostala utrogestan, jen abych nemusela běhat na injekci, čeká mě vyšetření hormonálních hladin, clostilbegyt s UTZ sledováním zda pomáhá tělu fungovat … má to docela spád.
Jo a taky jsem se ptala na MS, že obvykle mívám velmi slabou, ale poslední byla silnější a docela dost bolestivá, tak mi řekl, že MS po ovu taková většinou bývá. Nad grafy BT, které jsem mu předložila, jsme se shodli, že ovu asi probíhá, ale jen párkrát do roka, holt mám líný tělo, kterýmu se bude muset trošku pomoct, pak to už snad konečně klapne
.
Teď mám těsně před dovolenou, tak se strašně těším, že vypnu … možná, že i snažení půjde líp ![]()
Zdraví tě
sisina
ahoj Sisi, tak jak bylo na dovče?
Já začala v červenci pracovat, takže dovolenou dáme možná až tak týden v říjnu, když se dostanu přes zkušebku ![]()
U mě nic novýho jinak. Chtěla jsem se zeptat, jak to nakonec dopadlo s tím špiněním po Agolutinu, četla jsem to tvé forum. Teď jsi psala, že jsi měla poslední MS silnou, tak se to nakonec rozjelo, nebo jsi musela na další injekci?
Já jsem minule „menstruovala“ slabě sama, ale teď zas nic, tak jsem si šla pro Agolutin a 6.den, kdy to vždy přijde, jen malé špinění.
Ahoj Evi,
tak špinění byl jen předvoj před MS, ta místo obvyklých 3-4 dny po injekci n. utrogestanu dorazila až po 14ti dnech (sama) a s pěknou parádou. Byla mimořádně bolestivá, tak jsem si to docela užila. Teď čekám další MS a zase je to stejný. 3-4. den po dobrání utrogestanu špinění a MS si dává na čas, jen nevím, jak dlouho jí to bude trvat, snad ne těch 14 dní… Co ty už se to rozjelo?
Blahopřeju ti ke získání pracovního místa, hned je člověku líp, že? V jakém oboru pracuješ?
Dovolená byla super, ale krátká, ještě bych ráda na jednu, ale to až na podzim. Říjen je super na dovolenou v teplých krajinách a naštěstí je to docela cenově dostupné (tedy tady kolem Evropy). Takže i když bude opožděná, určitě si ji moc užijete ![]()
Ahoj sisina
Ahoj Sisi,
tak jsem po delší době zas zavítala sem - jak se ti daří? Třeba už máš nějaké dobré zprávy ![]()
Já jsem měla od července peklo v práci, přežil jsem zkušebku, náročné školení v zahraničí…no na stress jsem akorát žrala, takže jsem s váhou nehla. MS mi chodí po Utrogestanu, tak nějak čím dál slabší, ale doktor se nad tím nijak nepozastavoval. Teď mám cyklus bez prášků, ale už s ničím nepočítám. Zakoupila jsem si kontryhel, ale ani nejsem schopná se dokopat k tomu ho začít pít…
Doufám, že se sem ještě někdy mrkneš…budu ráda
Eva
Ahoj holky,
nechcete některá Urtogestan? Mám dvě fungl nová balení. Po změně gynekologa mi byla změněna i medikace, tak mi tady leží…
když tak piště na blanci@centrum.cz