Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tady Marky, taky anonym - nejak se mi nedari se prihlasit pod jmenem. No nic.
Taky doufam, ze jsem na dobre ceste…k mimi. Ten utroš budu teprve brát. Odkdy - to se dozvím až po te folikulometrii, na kterou mam prijit v pulce cyklu. Tzn., že ho budu brát až po ovulaci - jestli ovšem nějaká bude. 4 cykly jsem se totiž snažila, ji vypozorovat z BT apod. a moudrá jsem z toho nebyla. Takže jsem hodně zvědavá na ten ultrazvuk. Snad to bude ok.
Jo a taky mě zajímá, jak to vypadá u tebe, Sisi? Už to dopadlo? Držím palečky všem. Markéta
Ještě otázečka na „anonyma“
Prooč ti dr.předepsal clostilbegyt na OVU? U mě mluvila jen o utro, přitom si myslim že s OVU mám taky nějaký problémy.. podle BT. Marky
Ahoj holky,
prolítla jsem diskuzi.
Clostilbegyt - beru se z počátku cyklu 3-7 den. Podporuje zrání vajíček, ale jak píšou příbalového letáku - zatím nebylo zjištěno jak to celé funguje ![]()
Utrogestan - brávala jsem od 20. DC, pak nový lékař řekl od 14-15. DC,
prý to ovu nebrání. Ale jak už zde bylo zmíněno - názory se liší a kterej je ten správnej, že?
sisina
Ahoj EVI,
co u tebe nového, dlouho jsme se „neviděly“ ![]()
![]()
sisina
Tak to vypadá, že jsem se úspěšně registrovala - jsem zvědavá, zda už budu mít jméno
.
Těším se na vaše příspěvky, Markéta
Ahojte holky zřejmě zase budu anonym, ale nemám moc času zkoumat proč až někdy jindy.
Mmarky mě nic dr. o ovulaci neříkal a hned mi dal od 3-7DC Clostilbegyt a od 14-24DC Utrogestan a právě to byl ten můj problém, protože nevím jestli tý ovulaci nezabrání když ho začnu brát dřív než proběhne. Nejlepší bude při dalším ultrazvuku se zeptat. Myslím si, že ty prášky mi tak na:,–(il, protože jsem ani po 60dnech čekání nedostala mensturaci a na ultrazvuku to vypadalo 2×, že už jsem po ní.
Jinak dnes končím zítra se zastavím čauky
To jsem tušila jinak se jmenuje žaneta a zítra si to dám do pořádku dobrou!
Ahoj holky, přidám se s mojí zkušeností s Utro, který beru už 2 roky kvůli nepravidelnému cyklu - neměla jsem sama MS a brala jsem ho vždy od 15. do 25.dne cyklu - tudíž po ovulaci, kterou mně zjistili na folikulometrii kolem 14.dne. Myslím, že Utro se bere pro upravení cyklu, protože po něm mám docela pravidelně MS a na podporu uhnízdění embrya - to je moje zkušenost. Teď při IVF jsem začala brát Utro po odběru vajíček a po IUI od 4.dne po výkonu. Těhotné holky ho taky většinou berou po dobu prvního trimestru pro udržení mimi. Pá
taky hezký den!
Mát tu některá zkušenosti s agolutin.injekcí? Já vím, že to chce čas, ale MS by už opravdu mohla přijít. S ní totiž začne další naděje
. Přišla vám až za ten týden jak říkala dr.? Už se nemohu dočkat..
Market
Já ji dostala už třikrát a pokaždý jsem to přesně po týdnu dostala, ale dr. mi říkal do 10dnů. Žaneta
Zdarek, tak MS je konečně tady
- hezky začnu měřit teplotku a pít kontryhelový čaj - snad to nějak rozhybu, aby na tom UTZ bylo něco vidět
, tak se mějte hezky
jo ještě se mrknu po nějakym tom metříku, jestli se mi ho podaří vložit.., abych to tu měla veselejší
nevíte něco o grafu, zadávají se tam BT a on vám řekne kdy byla OVU?
Markéta
Sisi, napsala jsem příspěvěk asi před týdnem, než se to tu rozjelo, tak se na to mrkni ![]()
A proč k tobě došlo k té změně z 20 na 14 DC?
Holky taky by mě zajímal nějakej graf na BT, ale zatím jsem všude viděla jen anglický a německý a to se mi nechce u toho sedět se slovníkem. Díky za tip Žaneta
Jak je možný, že jsem pořád anonymní, co dělám špatně? Musím to doma prozkoumat zatím nebyl čas!
Příští měsíc si tu OVU podchytím (jestli ji vůbec mám, na to beru Clostilbegyt), teď už to asi nemá cenu co, když jsem dneska 15DC a vzala jsem první Utro!