Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ted jsem jednim hltem precetla celou diskusi, dnes jsem byla u dr. a dostala injekci, pak pry na:,–(i utrogestan. tak jsem rada, ze jsem se neco docetla
Ja se z toho asi zblaznim
! Vylevam si tu srdicko, popisu celou stranku a ono to zmizi!! a misto toho odeslu znova to co uz jsem poslala predtim. Jdu posbirat sily, abych to napsala znivu. ![]()
Ja se z toho asi zblaznim
! Vylevam si tu srdicko, popisu celou stranku a ono to zmizi!! a misto toho odeslu znova to co uz jsem poslala predtim. Jdu posbirat sily, abych to napsala znivu. ![]()
jsem asi antitalent - nebo mam pomatenej pocitac - potreti to ted psat nebudu!! delsi zpravy mizej nez udani duvodu, achjo… Marky
tak naposledy, budu to posilat po kouskach
zdravim vsechny, a pridavam svuj pribeh. Od 14 jsem mela problemy s MS, zhubla jsem a prestala chodit. Tak jsem dostala par injekci a proveru. Pak HA, ted jsem po 6-7 letech vy:,–(ila. 4× prisla jak hodinky.ala vzhledem k BT apod. jsem usoudila, ze OVU nemam…
pokracovani…
jelikoz se s manzelem snazime omimi, 7denni zpozdeni u me vyvolalo nadeji. Tak jsem dnes byla u dr. a kde nic tu nic, dostal jsem injekcia a mam prijit 14-15 dc na folikulometrii a dostanu utrogestan, pak bude dalsi 3 mesice sledovat OVU ultrazvukem a rekne nam nejvodnejsi dobu tuleni. Kdyz ani to nepomuze, tak na posle do antisterilniho centra
posledni dil…
libilo se mi, ze s tim vsim necekla a ze problem resime. snad se nam to i podari.
jinak vsem hodne stesti, marky
jo, jeste jsem zvedava, co moje reditelka rekne na to, ze chodim casto na gyndu (mimo prac.dobu do nezvladam) - asi ji budu muset vyklopit, ze planujeme mimi.
Prosím potřebuji poradit , jsem tu nová!! Kolikátý den cyklu jste začaly brát Utrogestan?
Ahojky, vítám tě tu.
Je to u tebe na dobré cestě, teď jen vydržet.
No, z příspěvků si nic nedělej, někdy to tu blbne, nejsi antitalent, brzy to dostaneš do ruky, co a jak.
Utrogestan každý doktor nasazuje jinak, my jsme ho se Sisinou brali od 20 dne, ale většinou ho holky berou dříve. Někdo říká, že může zabraňovat ovulaci.
Doktor ti k tomu nic neřekl?
Měj se pěkně, Eva
Evi, právě že mi doktor řekl od 14-24DC, ale dočetla jsem se i názorů,že když se bere před OVU, tak to působí jako antikoncepce, někdo zase říká, že to nemá vliv, tak jsem z toho zmatená. Dnes jsem 15DC, tak jsem si vzala první prášek a na příštím ultrazvuku se zeptám co je na tom pravdy a jestli s tím nemám začít dýl, jenže to si musím začít měřit teplotu, abych zjistila jestli OVU vůbec mám. Jenže já na to pořád zapomínám, tak bude asi lepší koupit ovu testy. A jak dlouho jsi to brala ty? A už ji těhotná? Dík za pokec
Ahoj anonym
![]()
Ja som brala utrogestan na úpravu cyklu asi 6 mes od 16 DC - 26 DC. Potom ma dr. začal sledovať (chodila som na folikulometriu) a brala som ho vždy po ovu cca 19 DC. To dávkovanie ti musí určiť dr. podľa toho či ho berieš na úpravu cyklu, alebo kvôli otehotneniu (vtedy sa berie po ovu). Mne dr. hovoril, že ovu môže blokovať, tak neviem. Čítala som tu, že niektoré baby otehotneli aj keď ho brali. Mňa dr. sledoval a tak sa mi podarilo otehotnieť. Bohužial to nevyšlo, ale to je už iný príbeh…
Držím palce, pa
…zabudla som ti napísať, že keď som práve nebola u dr. robila som si ovu testy a keď mi vyšli //, tak dva dni na to som začala brať utroš…
pa
Ahoj Anet doufám, že teď už nebudu jako anonym. Utroš beru kvůli otěhotnění a na srovnání cyklu měla jsem je hrozně dlouhý. Právě, že se bojím toho, že když to vemu před OVU , tak nemůžu otěhotnět a v tom se názory liší! Příští měsíc si to podchytím budu si dělat ovu testy a Dr. se zeptám kde je pravda! Jinak moc dík za odpověď
Stále si
![]()
Mne to bolo vysvetlené od dr. tak, že utroš zabraňuje ovu. Ale môže sa stať aj výnimka. Skús si ju sledovať tými testami a brať ho až potom. Určite je to istejšie ![]()
pa
ted jsem jednim hltem precetla celou diskusi, dnes jsem byla u dr. a dostala injekci, pak pry na:,–(i utrogestan. tak jsem rada, ze jsem se neco docetla