už bych i chtěla, ale ještě je brzo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
104
13.7.06 10:07

Marki to jsi potom idelání žena pro mého přítele, ten taky říká, že nic už nebude „potom“ jako „předtím“ a že před 30 ne. podle něj je pro ženu ideální věk na porození prvního potomka tak těch 30.
plánuješ ještě nějaké potomstvo? nebo jedno stačí? :lol:

cirrusa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
7.8.06 10:27

Ahoj Cirruso,
no já bych se trochu bála nechat všemu volný průběh, když píšeš, že přítel ještě není připravený… Záleží taky,nakolik skutečně chceš, nebo se Ti miminka jen líbí, protože jsou taková malá, voňavá, roztomilá… (ale nezapomeň: budeš přebalovat, zřejmě kojit, což znamená, že se třeba první rok od miminka vůbec nehneš…) To všechno je třeba zvážit. Vzpomínám si na sebe - kolem 18 let jsem měla takový miminkovský záchvat, taky jsem měla pocit, že si dokážu představit, že bych vozila kočárek… Jenže tohle období mě ještě přešlo, chtěla jsem ještě něco „zažít“ - studovat, cestovat, scházet se s kamarády - což s miminkem úplně tak nejde. No a taky potom můj přítel - současný manžel - sice od začátku říkal, že rodinu chce, ideálně 3 děti, ale ještě se na to necítí (když jsme se poznali, bylo mu 22 a tento názor měl podstatnou část doby, co jsme spolu - už 9 let). Zlomilo se to asi před rokem a kousek. Prostě přišel ten správný čas pro nás pro oba a cítím, že teď už jsme oba skutečně připravení a můžem tomu malému tvorečkovi, co jej za pár měsíců přivítáme, dát víc, než bych mohla tehdy před 10 lety… Budoucí tatínek je naprosto nadšený, zkouší, jak drobeček kope, chodí se mnou na ultrazvuk koukat, jak rosteme…
Myslím, že i u Tvého přítele to může být hodně podobné - prostě se necítí. Chlapům to někdy trvá dýl, ale pak to stojí za to - začnou se opravdu těšit, přehážou se jim priority a mimi nebude jen tím, co si partnerka přála, ale tím, co chtějí oba a moc se na něj těší. Prostě novým smyslem života se vším všudy - tím, co je pro ně na prvním místě.
No a pokud ale opravdu cítíš, že je ten správný čas, pak jak už někdo psal přede mnou - je otázka, zda partner je tím pravým, protože rozhodnutí mít dítě by měli mít oba partneři stejné a v tomhle se ustupuje špatně a mohla by sis to někdy v budoucnu vyčítat…
Takže přeji pevné nervy, správné rozhodnutí a nelámání věcí přes koleno.
Měj se hezky
 Domi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
7.8.06 10:36

cirusso, ja bych sice nesla do tehu, kdyz se na to pritel neciti, ale taky to zatim neni na rozvod… vazne je dost mlady… muj manzel zacal mluvit o diteti tak kolem 25-26 a prislo to celkem najednou :)
jestli chces zkusit nejakou presvedcovaci techniku, tak si pujcte / nebo navstivte/ nejake pohodove, bezproblemove male dite.....sice takove vsechny nejsou, ale u vlastnich se to jaksi snasi lip :wink:
treba se do nej zakouka a bude pristupnejsi tvym planum :)
rozhodne bych to nelamala pres koleno, bylo by skoda, kdybyste kvuli par rokum cekani treba prisli o vyborny vztah /samozrejme nechci strasit, to je jen ta nejhorsi alternativa/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
7.8.06 10:39

Ahojky, tak já musím říct, že můj manžel o mimču mluvil tak, že „jednou ho mít budeme“ a vůbec nebylo jednoduché ho přesvědčit k tomu, abchom to zkusili. Pořád jsem o tom mluvila, při každé příležitosti se zmínila, až s tím jednou přišel sám a řekl: Luci, tak co kdybysme zkusili prcka, já už bych chtěl… no a bylo to. A jak jsmě zjistili, že čekáme,tak se choval naprosto úžasně, ty chlapi se uměj změnit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
7.8.06 10:41

Ještě doplním, že nám bylo 20 let, když jsme spolu začali chodit, po roce sme spolu šli bydlet do podnájmu, za dalšího půl roku jsme si začali dohlížet na stavbu domečku, teď už skoro tři roky bydlíme a mimi sme zkusili až letos na jaře, takž mi je 26 a manželovi taky, je dokonce o pár měsíců mladší než já…, bohužel se špatným koncem, ale zkusíme to určitě znovu, manžel se už moc těší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
7.8.06 11:12

ahojte,
ja si myslím, že vek nie je až tak dôležitý, yávisí od toho, čo obaja chcete. Niektorí muži sa aj boja niečoho nového. Ja mám 23 a menžel 26, ja som bábätko chcela, môj manžel, že až tak za rok, ale pritrafilo sa a veľmi sa tešil, bohužial to nedopadlo dobre. Teraz je to tak, že môj manžel sa nevie dočkať bábätka.
MOžno sa skús s ním poroyprávať, prečo ešte nechce, prípadne, čo má ešte na pláne…
Pokiaľ ide o zabezpečenie, len málo ľudí nemá nejakú pôžičku na x rokov. Aj my sme zadlžení, inak by sme nemali bytík.Tak to chodí, ale žiadna hrozná vec.A keď sa človek uskromní, všetko ide :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
7.8.06 13:39

Ahoj!

Na věku opravdu nezáleží, důležité je, jestli mimi chtějí oba. Je těžké se smířit s tím, že chceš miminko a přítel ještě ne, ale na druhou stranu nemá cenu to lámat přes koleno, přesvědčovat ho… Prostě je ještě mladý - psychicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aka
11031
25.8.06 14:31

Ahojky,
je to uz sice delsi doba, co se tady resilo Tvoje dilema, ale rozhodla jsem se pridat svuj nazor…myslim, ze bys jeste mela pockat. Bylo by opravdu hloupy mit mimi s clovekem, ktery na to jeste neni pripraveny. Predstav si, ze by si k nemu nenasel cestu a pak bys byla na mimiska sama :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
23.1.08 13:57

Ahoj :)
Tahle diskuze je sice už docela stará, ale nevěděla jsem jestli mám zakládat nějakou novou.. tak to zatím zkusím do téhle :) Je to můj první příspěvěk tady na emiminu :)
Chodiím sem už nějakou dobu nakukovat a ráda čtu všechny ty diskuze a příběhy a sama bych si miminko taky hrozně moc přála. Jenže bohužel je na to zatím brzo - je absolutně něvhodná situace :(
Je mi 20, přítelovi je už 31 a už 2 děti má. Ale taky by už chtěl se mnou další.
Jenže já žiju v Brně, on v Praze.. a nic moc s tím udělat nejde. Studuju v Brně vysokou, bydlím s rodiči. V Praze se to co studuju bohužel studovat nedá.. A přítel navíc zatím nemá bydlení, bydlí jen v podnájmu se ségrou. Takže budu muset ještě těch 3 a půl roku bohužel počkat…
Tak bych si chtěla psát s holkama, které to mají třeba podobně - chtěly by, ale taky zatím nemůžou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.5.09 20:17

Tak tato diskuze už nefunguje,ale třeba by šlo ji oživit..Najde se tu někdo takový kdo miminkovský stránky šmíruje a ještě dlouho bude jen jako pozorovatel=o).Miminko by si přál,ale ještě není ten správný čas,ať už z jakéhokoliv důvodu..
Budu ráda když se někdo ozve=o)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová