Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
Hm, tak to jsem nestihla…
Taky bych nestihla, kdybys nezaložila diskuzi.
Ja su šťastný člověk, nesleduji předpověď počasí. A zrovna dneska jsem neposlouchala rádio, tak vůbec jsem netušila, že bude pršet.
Mimochodem zdravíme někde z řiti kousek od Těšína - tady zatím nepadla ani kapka, ale pofukuje.
Norimberk..tady to bylo kolem 19 hodiny. Odnesli nám to právě postavený bazén ks sousedům, kde zboural plot, houpačka, domeček pro děti..vše odlétlo. Synove si sice zavřeli v pokoji okno, ale jaksi ne na kliku a přišli o TV
zahrada byla jednu chvíli pod vodou, kroupy lítaly slušně. Snad už nic během noci nepřijde
@Janli píše:
Tak co holky, jak to u vás vypadá? Na Svitavsko před chvílí dorazila bouřka a je to celkem mazec. Už to máte někdo za sebou? Hlaste!
Už dávno byla bouřka. Přišla po 20 h.
@Danulinka16 píše:
Litvínov pár kapek, pár zablýsknutí a konec…Včera byl tady tedy horší vichr, až mi to okno vyvrátilo…
Bydlím kousek a tady byla slušná bouřka.
Praha, netrvalo to moc dlouho, v pokoji na sever před chvílí stále 27 a dnes děsná vlhkost, chtělo by to ještě sprchnout pořádně.
@Janli píše:
No, u vás už by to mělo být slabý, vy už snad máte vybráno od loňska…
Snad jo. Nepřála bych to nikomu, aby to zažil.
Myslím si, že tady ten náš kraj k tomu vybízí, že u nás to bude běžný jev. Bohužel. Často horký a suchý, vyprahlý kraj. K nám málo chodí deště. Zimu téměř neznámé. Pálava běžný déšť vždy odrazí pryč. Když něco přiletí. Tak bude asi průser častěji. Kamarádovi to sebralo střechu úplně novou 2016 a loni znovu. Nevím, jak se na to připravit. Asi byla chyba, že máme podkrovky - dřevo, sádroše a vatu. Už jsme nechtěli foukanou po loňsku. Pokud se něco přivalí znovu takového. Tak pojedeme stejně zas od nuly. Začneme stavět papundekl, jak mají v Americe, aby to bylo rychle opravené. Nebo pořádný kamenný barák
. Loni bylo jak v prádelně. Strašně těžko, dusno a nedychatelno. Hned byl člověk mokrý. A pak se stal ten průšvih.
@topazio já koukala z práce nad Bílinu a blýskalo to tam jako blázen, určitě víc než tady, asi stačí být kousek vedle a může to být velký rozdíl… ![]()
20km na sever od Olomouce začalo právě pršet (zatím žádný velký slejvák),i když tak půl hod. před tím svítily ještě hvězdy. Ale už se i blýská a…aaaa…teď už pěkně leje. 
@Kelsey no, my jsme v kopcích a už jsme tu malý, zřejmě, tornádo zažili. Jenže to bylo v noci a nikdo ho neviděl. Ale silně poškozenej pás cca 100 metrů na šířku tomu odpovídal. My jsme měli sousedovu střechu na zahradě, brácha našel švestku na střeše (celej strom), přitom o pár metrů dál zůstalo viset prádlo na šňůře. Nic hezkýho, ale proti vám, sranda…
U nás je to takové nevyzpytatelné, často se bouřka zastaví třeba 5 km před naším a nespadne ani kapka. Když byla hlášena první dubnová bouřka, tak u nás akorát trochu popršelo a kamarádka hlásila, že byli zrovna v lese jenom o 15 km dál a přišla průtrž a taková vichřice, že kolem nich začaly padat větve a bouřka křápala přímo nad hlavou, my jsme neslyšeli jediný hrom.
U nás to teď ztichlo, tak přemýšlím, jestli je to ticho po bouřce nebo oko hurikánu… ![]()
U nás u Chlumce nad Cidlinou to řachalo kolem 22 hod. Devítiletá dcera vyšilovala, děsně se bouřek bojí, pětileťák si z ní dělal srandu. Trochu dost tu foukalo, prudký déšt bouchal do oken. My máme štěstí, že máme asi 30 km na jednu stranu Labe a na druhou stranu Cidlinu a většinou to jedna, nebo druhá řeka stáhne k sobě. A jsme na kopečku, máme nahoře kostelík, takže to většinou práskne do něj. A to tedy bývá pěkná řachanda. To se někdy tak sejdou bouřky ze dvou, tří stran, to pak tedy mám chuť schovat se pod peřinu i já. Ale to nebývá často, většinou nás švihne jen kraj. Tentorkát to naštěstí byl jen kraj, ale ještě není noci a bouřkám konec…
U nás to bylo mezi sedmou, osmou. Přišlo to ze západu a pokračuje to na východ. Klatovsko. Bouřka byla i včera, kolem půlnoci.
Před půl hodinou nás no asi jen lízlo, vichřice profičela, poshazovala truhliky z oken, dětský domeček naštěstí neodlétl. Ale zjistla jsem že syn není doma, ani jeho auto, takže před půlnocí musel odjet, doufám že je v pořádku. Severní Morava, ostravsko.
BRNO nic extra, párkrát zabourilo a zapršelo…je konečně dýchatelno..