Už to u vás bouří?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2577
20.5.22 23:14
@Janli píše:
Hm, tak to jsem nestihla…

Taky bych nestihla, kdybys nezaložila diskuzi. :mrgreen: Ja su šťastný člověk, nesleduji předpověď počasí. A zrovna dneska jsem neposlouchala rádio, tak vůbec jsem netušila, že bude pršet. :lol: Mimochodem zdravíme někde z řiti kousek od Těšína - tady zatím nepadla ani kapka, ale pofukuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
20.5.22 23:15

Norimberk..tady to bylo kolem 19 hodiny. Odnesli nám to právě postavený bazén ks sousedům, kde zboural plot, houpačka, domeček pro děti..vše odlétlo. Synove si sice zavřeli v pokoji okno, ale jaksi ne na kliku a přišli o TV :zed: :pocitac: zahrada byla jednu chvíli pod vodou, kroupy lítaly slušně. Snad už nic během noci nepřijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
20.5.22 23:17
@Janli píše:
Tak co holky, jak to u vás vypadá? Na Svitavsko před chvílí dorazila bouřka a je to celkem mazec. Už to máte někdo za sebou? Hlaste! :mrgreen:

Už dávno byla bouřka. Přišla po 20 h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
20.5.22 23:18
@Danulinka16 píše:
Litvínov pár kapek, pár zablýsknutí a konec…Včera byl tady tedy horší vichr, až mi to okno vyvrátilo…

Bydlím kousek a tady byla slušná bouřka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
20.5.22 23:23

Praha, netrvalo to moc dlouho, v pokoji na sever před chvílí stále 27 a dnes děsná vlhkost, chtělo by to ještě sprchnout pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.5.22 23:25
@Janli píše:
No, u vás už by to mělo být slabý, vy už snad máte vybráno od loňska…

Snad jo. Nepřála bych to nikomu, aby to zažil.
Myslím si, že tady ten náš kraj k tomu vybízí, že u nás to bude běžný jev. Bohužel. Často horký a suchý, vyprahlý kraj. K nám málo chodí deště. Zimu téměř neznámé. Pálava běžný déšť vždy odrazí pryč. Když něco přiletí. Tak bude asi průser častěji. Kamarádovi to sebralo střechu úplně novou 2016 a loni znovu. Nevím, jak se na to připravit. Asi byla chyba, že máme podkrovky - dřevo, sádroše a vatu. Už jsme nechtěli foukanou po loňsku. Pokud se něco přivalí znovu takového. Tak pojedeme stejně zas od nuly. Začneme stavět papundekl, jak mají v Americe, aby to bylo rychle opravené. Nebo pořádný kamenný barák :nevim:. Loni bylo jak v prádelně. Strašně těžko, dusno a nedychatelno. Hned byl člověk mokrý. A pak se stal ten průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
20.5.22 23:25

@topazio já koukala z práce nad Bílinu a blýskalo to tam jako blázen, určitě víc než tady, asi stačí být kousek vedle a může to být velký rozdíl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39748
20.5.22 23:31

20km na sever od Olomouce začalo právě pršet (zatím žádný velký slejvák),i když tak půl hod. před tím svítily ještě hvězdy. Ale už se i blýská a…aaaa…teď už pěkně leje. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.5.22 23:35

@Kelsey no, my jsme v kopcích a už jsme tu malý, zřejmě, tornádo zažili. Jenže to bylo v noci a nikdo ho neviděl. Ale silně poškozenej pás cca 100 metrů na šířku tomu odpovídal. My jsme měli sousedovu střechu na zahradě, brácha našel švestku na střeše (celej strom), přitom o pár metrů dál zůstalo viset prádlo na šňůře. Nic hezkýho, ale proti vám, sranda…

• Citovat
  • Upravit
4653
20.5.22 23:37

U nás je to takové nevyzpytatelné, často se bouřka zastaví třeba 5 km před naším a nespadne ani kapka. Když byla hlášena první dubnová bouřka, tak u nás akorát trochu popršelo a kamarádka hlásila, že byli zrovna v lese jenom o 15 km dál a přišla průtrž a taková vichřice, že kolem nich začaly padat větve a bouřka křápala přímo nad hlavou, my jsme neslyšeli jediný hrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.5.22 23:41

U nás to teď ztichlo, tak přemýšlím, jestli je to ticho po bouřce nebo oko hurikánu… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4221
20.5.22 23:56

U nás u Chlumce nad Cidlinou to řachalo kolem 22 hod. Devítiletá dcera vyšilovala, děsně se bouřek bojí, pětileťák si z ní dělal srandu. Trochu dost tu foukalo, prudký déšt bouchal do oken. My máme štěstí, že máme asi 30 km na jednu stranu Labe a na druhou stranu Cidlinu a většinou to jedna, nebo druhá řeka stáhne k sobě. A jsme na kopečku, máme nahoře kostelík, takže to většinou práskne do něj. A to tedy bývá pěkná řachanda. To se někdy tak sejdou bouřky ze dvou, tří stran, to pak tedy mám chuť schovat se pod peřinu i já. Ale to nebývá často, většinou nás švihne jen kraj. Tentorkát to naštěstí byl jen kraj, ale ještě není noci a bouřkám konec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3160
21.5.22 00:45

U nás to bylo mezi sedmou, osmou. Přišlo to ze západu a pokračuje to na východ. Klatovsko. Bouřka byla i včera, kolem půlnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.22 01:07

Před půl hodinou nás no asi jen lízlo, vichřice profičela, poshazovala truhliky z oken, dětský domeček naštěstí neodlétl. Ale zjistla jsem že syn není doma, ani jeho auto, takže před půlnocí musel odjet, doufám že je v pořádku. Severní Morava, ostravsko.

• Citovat
  • Upravit
1882
21.5.22 01:13

BRNO nic extra, párkrát zabourilo a zapršelo…je konečně dýchatelno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová