Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LociNN my jsme si „vyrobu“ taky neuzili. V zime, pri planovani letni dovolene jsme se dohodli, ze prave na te dovolene se zacneme snazit o miminko - do te doby byl pouze „trening“ ![]()
Zdarilo se hned pri druhem nebo tretim treningu ![]()
Tehotenstvi jsem si moc neuzila - chodila jsem az do konce do prace.
Tak mě právě koní mateřská příští rok v červenci, takže by se mi to krásně krylo a také bych si to užívala v klidu doma ![]()
Zrovna teď jsem dokoukala dokument zázrak zrození.
tvl to je tak složitá záležitost.
absolutně nechápu, že první jsme se snažili měsíc (ale fakt 30 dní vkuse
) a druhý je neplánovaný, jeden rádoby přerušovaný styk v měsíci
snažilky odpustí. měla jsem štěstí ![]()
Já si to užívám až tedka, co jsem zjistila, že budeme mít mimi, povedlo se nám to takřka ze dne na den a bylo to fajn, první týden jsem byla lehce v šoku a myslela si, že jsem ten testík udělala špatně a až potom co jsem zasněně koukala na ultrazvuk a paní doktorka povídá:vidím tam jedno miminko ![]()
Ovšem předtím jsem tak trošku strádala, v práci to bylo pořád to samé, už pět let a doma občas něco milého proběhlo, ale měla jsem pocit, že se na mě tak trošku všecko valí..
Až tedka si uvědomuju, že jsem podvědomě moc chtěla pečovat o nějakého drobečka, asi proto, že jsem celý život nepoznala co je to mít brášku nebo sestru, tolik jsem těm dětem záviděla, že si mají s kým hrát, mě zbyly jenom oči pro pláč
Tedka je to všecko jinak, mám milujícího muže, který se těší na drobečka a jsou pro mě celým světem, vším
![]()
@joaska píše:
Zrovna teď jsem dokoukala dokument zázrak zrození.tvl to je tak složitá záležitost.
absolutně nechápu, že první jsme se snažili měsíc (ale fakt 30 dní vkuse
) a druhý je neplánovaný, jeden rádoby přerušovaný styk v měsíci
snažilky odpustí. měla jsem štěstí
taky jsem na to koukala a čímdál víc mi z toho dochází jak je miminko propojeno s maminkou..slyší její hlas a může si pamatovat hudbu, co mu pouští a to nemluvím o pohlazení bříška a dalších, je to nádhera ![]()
O syna jsme se snažili docela dlouho a abych pravdu řekla, to „snažení“ už mě přestávalo bavit a bylo to jen cílené na miminko
. Těhotenství jsem si krásně užila, bylo to krásných 9 měsíců (když pominu nevolnosti cca 3 měsíce).
U dcerky těhotenství tak nějak přišlo samo, ale pořád jsem běhala kolem syna, veškerou péči jsem plně věnovala jemu a na sebe neměla pořádně čas, nic moc jsem nepřibrala, bříško šlo vidět až v 6. měsíci, navíc jsem porodila v 35+6, takže teď zpětně mám pocit, že to druhé těhotenství jsem si vůbec neužila a je mi tak nějak smutno, když už vím, že další nebude
.
Ne, ne a ne
, od tý doby, co jsme se začali snažit, tak jsem spíš nešťastná, než abych si to užívala, řeším jen a jen to, že nám to nejde. Jak zlepšit manželovi spermio atd. Je to nejhorší období mýho života a to bych měla být rok po svatbě, šťastná novomanželka. Jediný, co mě těší je můj milovanej manžel!