Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, radši to napíšu anonymně.
Za měsíc bych měla rodit, mám však velmi úzkou pochvu. Každé vyšetření u gynekologa mě bolí a jak mi k dnes řekl jsem strašně úzká jako bych byla panna
Má blbej smysl pro humor ale úzká jsem fakt hodně.
Chtěla bych proto císařský řez. Řekla jsem to gynekologovi ale ten zase vtípky že to zvládnu.
Je tu prosím maminka, která tohle zažila a šlo jí domluvit se v nemocnici na císaři, když nemá jiný důvod (poloha, placenta, vše je jinak ok).
Prosím všechny rizika císaře znám. Jen jestli je tu mezi vama žena co to cítí nebo cítila stejně.Děkuji
Za peníze to půjde v pohodě. Stačí se domluvit s porodníkem. Rodila jsem sekcí „na přání“ a většina kamarádek taky.
@Claire00 píše:
Za peníze to půjde v pohodě. Stačí se domluvit s porodníkem. Rodila jsem sekcí „na přání“ a většina kamarádek taky.
No právě že vím že jsou ženy co rodí císařem bez vážných důvodu a je všeobecně známo že spousta “celebrit“ takto rodí dobrovolně.
Mám za sebou dost online kurzu jak klasického tak císařského porodu a vím o tom opravdu hodně.
Moje sestra rodila normálně a byla sešitá a léčila se dost dlouho. Proto když jsem tohle zažila s ní plus mě bolí nejen prohlídky teď ale i pohlavní styk či mám problém zavést i obyčejný čípek je pro mě opravdu porod děsivá představa i když vím že spousta žen tohle odsuzuje a má řeči typu nejsi matka pokud nerodis přirozeně.
Děkuji za neodsuzovani, vážím si toho.
@Anonymní píše:
No právě že vím že jsou ženy co rodí císařem bez vážných důvodu a je všeobecně známo že spousta “celebrit“ takto rodí dobrovolně.
Mám za sebou dost online kurzu jak klasického tak císařského porodu a vím o tom opravdu hodně.
Moje sestra rodila normálně a byla sešitá a léčila se dost dlouho. Proto když jsem tohle zažila s ní plus mě bolí nejen prohlídky teď ale i pohlavní styk či mám problém zavést i obyčejný čípek je pro mě opravdu porod děsivá představa i když vím že spousta žen tohle odsuzuje a má řeči typu nejsi matka pokud nerodis přirozeně.
Si to zaplat a neptej se zda tvůj pocit, je indikace k císaři
Hele upřímně bych teď podruhé šla taky nejraději císařem
ne kvůli poranění
i když bylo větší, malá nestačila rotovat, ale to byla jen blbá smůla, jinak by to prý bylo naprosto bez poraneni a to mi všichni partneři říkali, že jsem silene úzká…pomohl mi hrozně moc aniball, moc doporučuju! Začala jsem s ním cvičit z úplně stejných obav jako máš ty…a i když poranění bylo, chválili mě, malá byla hned venku a fakt jsem se nikterak nenadrela ![]()
Když šel sex, půjde i porod. Při tom se na nějakou úzkou pochvu fakt nehraje. Kvůli tomu ti císař nikdo neudělá.
@karkarka
To není pravda jsou lékaři kteří to vidí jinak a podle nich má žena právo volby. Stačí si to zadat do googlu např.:
https://www.lidovky.cz/…ln_domov_ELE
No nevím, mně by teda vadil doživotní „cejch“ v podobě jizvy nad pipkou. Vidím to u kamarádky, která to 10 let natírá různými krémy, byla i na laseru… stejně to vidět je. A navíc jí tam zůstal takový tukový kopeček. Beru to v případě, kdy se to klasicky nedá, ale tohle je úlet. Jsi ještě mladá a tvárná, tohle musíš vyprdnout raz dva. ![]()
@Anonymní píše:
@karkarka
To není pravda jsou lékaři kteří to vidí jinak a podle nich má žena právo volby. Stačí si to zadat do googlu např.:
No tak co rady řešíš když to víš. Tak si to někde domluv a hotovo. Ja bych třeba radši 5× rodila přirozeně než jít pod narkozu na břišní operaci. Budu rodit po třetí a doufám, že opět přirozeně i když to bolí úplně nepředstavitelně.
@Anonymní píše:
Nemusíš ospravedlňovat svoje pocity. Já zhruba kolem 8tt obešla 5 doporučených porodníků, s přáním sekce na přání a s péčí celé těhotenství. Ani jeden mi sekci nerozmlouval. Holt si musíš připravit peníze. Nikoho řeči, že jsi úzká nezajímají.
Zakladatelko, přemoudřelé komentáře ignoruj. Tady je každá moudrá i bez vlastní zkušenosti. Taky mám úzkou pochvu (ale širokou pánev) a porod jsme nedali. Skončil akutním císařem. Sami lékaři říkali, že to nechtěli hrotit, protože jsem úzká a měla bych moc velké poranění + ohrožení miminka. Jo a s aniballem jsem cvičila a bylo mi to na h…o. Měla jsem pořád krev i při minimálním nafouknutí, tak mi to gyndařka zakázala. Dohodni si klidně císaře. Já třeba měla rekonvalescenci úplně pohodovou. Kdybych věděla, rodit ani nezkouším.
@Anonymní píše:
A ještě dodám, že podobné problémy, jako máš ty se u mne po porodě zlepšili, i když to byl císař. Nevím jakým zázrakem, ale tyhle věci přestali bolet a sex je teď snad 100× lepší
. No jsem děsně ráda, že jsem pipinu neměla celou potrhanou. Tak držím palce, ať to zvládnete v pohodě a ke spokojenosti všech. ![]()
@Anonymní píše:
@karkarka
Ne, nemáš právo volby.
Děkuji anonymním komentářům za podporu vidím že bohužel nemá cenu tady psát jakékoliv pocity protože přes prosbu o vyjádření žen ve stejné situaci a stejným požadavkem musi komentovat můj dotaz každý. Škoda ženy že máte tuhle potřebu. Bohužel nemuzu odepsat na ty anonymní komentáře soukromou zprávu i když bych ráda ale chápu vás že tady říct cokoliv mimo normu se nenosí. Pocity se tady psát nesmí jen dotazy typu co koupit. Lituji že jsem to sem napsala.
Manžel mi teď domluvil schůzku s doktorem, který veřejně není proti cs.
Takže me přání bude možná vyslyšeno a vám přeji šťastný život bez potíží a potřeby se svěřit.
Děkuji pisatelce co psala v 16 hod, taky ať se vám daří.
Už nebudu odpovídat ani číst další komentáře.
Taky jsem velmi úzká..rodila jsem přirozeně a vytlačit miminko bylo jednodušší, než jsem čekala…z celého porodu vlastně to nejjednodušší
neboj se toho, během porodu zafunguji hormony a ani nebudeš vědět jak a zvládneš to