Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, nevím, co ze svou postavou. Můj problém je v tom, že mám klučičí postavu bez ženských křivek.
Boky mám strašně úzké- 87cm, jsou dost vidět pánevní kosti. Ale pas mám k bokům dost široký- 71cm. Přes prsa- 90cm- velikost prsou A.
Výška: 168 cm, váha: 56 kg
Přála bych si větší boky a prsa. Je mi 17 let. Dá se s tím něco dělat?
Ženský křivky nejspíš časem přijdou a ještě budeš špendlíčkem hrabat pro „chlapeckou“ figuru
Můžeš si pohrát s cvičením a stravou tak, aby se vytvaroval zadek, stehna a ramena, a tím postava dostane jinej tvar a zdůrazní se pas. Byla jsem v 17 podobně postižena, akorát jsem měla ještě velké poprsí a cítila jsem se jako ledoborec na nožičkách. Ale nic lepšího než cvičení udělat nemůžeš. třeba taková cyklistika dělá moc hezký zadky ![]()
@Aninne píše:
Ahoj holky, nevím, co ze svou postavou. Můj problém je v tom, že mám klučičí postavu bez ženských křivek.
Boky mám strašně úzké- 87cm, jsou dost vidět pánevní kosti. Ale pas mám k bokům dost široký- 71cm. Přes prsa- 90cm- velikost prsou A.
Výška: 168 cm, váha: 56 kg
Přála bych si větší boky a prsa. Je mi 17 let. Dá se s tím něco dělat?
Mam podobny typ postavy. Na vytvarovani pasu jsou dobry „rotovaky“ nevim, jak se to jmenuje, ale lezis na zadech, nohy nahoru v pravem uhlu a pokladas je stridave na pravou a levou stranu. Na boky, teda spis zadek jsou dobry drepy a schody ale ty prsa neporadim. Jen te muzu uklidnit, ze se ma postava naopak chlapum vzdy libila, tak neves hlavu.
Mně se teda tvar postavy pozměňoval tak do 20. Mám podobné míry, přes boky 90, přes pas 68 a nikdy mě teda nenapadlo si říct, že mám úzké boky a široký pas a že to není ok. Mám teda +- kulatý zadek, ale to se dá stopro dohnat i cvičením. Vždycky jsem svou postavu brala jako přednost a u chlapů mívám úspěch. Prsa mám taky spíš menší. Tak nevěš hlavu, pozjišťuj co můžeš upravit cvičením a jak se třeba dobře oblíkat pro tento typ. Začni cvičit, nastav si zdravý jídelníček s dostatkem bílkovin
. Hlavně nedrž nějaké hloupé diety nebo tak a užívej si života ![]()
Začneme odshora: S velikostí prsou toho asi moc neuděláš, ale v tvém věku se ti klidně ještě mohou zvětšit. Jinak řešit výběrem podprsenky. Pas - zaměř se na posilování této části těla, na tvarování pasu hodně funguje posilování šikmých břišních svalů. U rozměru boků žádný problém nevidím, na tvarování zařaď in liny, kolo, koloběžku… Jakékoliv cvičení ti určitě prospěje.