Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znám to, napadá mě to hlavně, když v noci kouknu na přítele jak spinká. Přijde mi tak krásný a je mi smutno, že ta krása musí zestárnout, uvadnout a zemřít.
A to, že nebude nic a není to sci-fi, není to film, co se přetočí odznova, prostě konec, navždy a bohužel na 100% daná věc…
napadá mě pak jediné = užívat naplno každé minuty a radovat se, že „zatím“ žiju
![]()
@Mikys na tohle jsem je neuzivala, ale na hodne silnou cestovni horecku, doprovazenou behanim na zachod, takze hruza, kde se mi bude chtit, zabralo to perfektne. Taky pred porodem na takove iracionalni uzkosti. Myslim, ze na ruzne strachy to vraci urcitou rovnovahu
@Mikys píše:
@Karcool
Chtela jsem si na to koupit Bachovy květnové essence. Bylo to uz to pro me jeden cas neúnosné, pak to na delší cas zmizelo, tak jsem je nekoupila. Teď se mi to zas někdy stává. Jj pravda nejhorší kdyz se vzbudis v noci a začneš nad tim přemýšlet.
Bachovky jsou určitě dobrá volba.
Někomu pomůže už Krizová esence jak píše @Bibi239, někdo potřebuje lahvičku na míru. Mám hodně klientek s úzkostmi.
Zůstanu anonym, aby to nebyla reklama, protože tuto metodu dělám.
Tohle mam odmala. V ruznych casovych frekvencich, ale myslenku zahanim u zrodu…Nez sve smrti, spis se
bojim toho, az tady nebudu mit rodice…
@Karcool mívám tyhle stavy taky. ani se tak nebojím smrti jako takové(s tou jsem smířená), spíš toho, aby se mi něco nestalo teď když mám malé děti - je pro mě šílená představa, že bych je neviděla vyrůstat, nemohla jim pomoct a tak. ![]()
a taky se děsím toho, že mojí babi bude 80let a už tu dlouho být nemusí
toiho samýho se bojím i u svých rodičů, sourozenců, tchýně, tchána a manželovy babičky, protože (ač si někdy nerozumíme a lezeme si na nervy) jsou to všechno moc hodní lidé a já si neumím představit, že nebudou
![]()
Poznam ten pocit už dost dlouho, panika mě přepada najma v noci, mam vtedy stavy uzkosti že zemřu a že vše skončí avše kolem toho..
Taky to moc dobre znam. V tomhle mi opravdu pomohl muz. Nadseny astrofyzik amater me naucil vnimat vse kolem jinak. A kdyz me obcast popadne uzkost, tak me pevhe obejme a vse mi znovu septa do ucha. A ja citim, ze to tak bude. http://www.navratdoreality.cz/?… ![]()
Já se smrti nikdy moc nebála, spíš mě děsil život. Kvůli zdravotním problémům jsem už jako malá po nocích brečela a bála se dalšího dne. Vyrovnávala jsem se s tím dlouho, dnes mě to ještě občas popadne, když si představím, že život si se mnou stejně udělá, co bude chtít a já to ovlivním jen z části.
Taky na tohle občas myslím..
ale pak rači rychle zapomenu, protože na této Zemi jsme pouze jen na návštěvě..
Taky nad tim často přemýšlím. Me hlavne jima hrůza ze smrti dítěte, ale v takovem měřítku, že to uz asi nebude normální. Stejne tak pojem nekonecno je hrozný, muj mozek to nepobírá.. ![]()
@Karcool Smrti se nebojím, spíš mě někdy přepadá úzkost ze stáří a nemocí.
M.