Úzkosti a alternativní léčba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.5.26 11:07

Znama ma úzkosti. Nejsem psycholog a velmi dobre vim, kde pramení. Kdyz mi párkrát popisovala o čem se s psycholožkou bavi a co resi, tak se vůbec nedivím, ze se nezlepšuje.

Pak me trochu děsí, jak asi fungují nekteri psychologové.

Tím nechci rict, ze jsou všichni naprd. Ale najít kvalitního je určitě těžké.

• Citovat
  • Upravit
7
4.5.26 09:03
@Anonymní píše: Více

Děkuju za zprávu a za názor. Já upřímně mám s psychoterapií jen dobré zkušenosti a vždy mi to pomohlo. Samozřejmě za tím také stálo hodně práce z mé strany, psycholog nebo terapeut tě navede a pokládá ti správné otázky, pomoct si pak ale dokáže jen každý sám no.

Vaše známá by možná měla zvážit změnu psychologa, určitě je fajn podívat se na vzdělání, jestli je součástí nějaké komory, s čím konkrétně má zkušenosti. Ne každý psycholog nebo terapeut taky musí lidsky sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
4.5.26 09:14
@Kristyna19866 píše: Více

Ahoj Kristy,

Děkuju moc za zprávu a za popis tvojí zkušenosti.

To mě mrzí, že se s tím potýkáš takhle dlouho. Nemyslím si každopádně, že prášky jsou nutné zlo, a když je to jediný co ti pomáhá, tak proč ne. Třeba můžeš zároveň s léky zkusit i tu terapii, to se taky dělá ne? Ono teda to není úplně levný, ale ve finále když to pomůže, tak já si vždy říkám, že to přeci za to stojí.

Škoda, že ti nic jiného nezabralo. Je pravda, že pokud to je finančně náročnější než terapie, tak je otázka, jestli se to ve finále vůbec vyplatí no. Zatím to stejně nevypadá, že by někdo měl tip na někoho konkrétního s kým má zkušenost, tak možná nakonec ani žádnou alternativu nevyzkouším..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
4.5.26 22:22

@Lucisshe Nevím, jestli ti to pomůže od úzkostí, ale na zpracování ztráty, zlých zážitků můžu doporučit Dominiku Pluhařovou, dělá regresní terapii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
5.5.26 11:28
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Děkuji moc za doporučení, určitě by to mohlo být zajímavé i pro to, co řeším já.

Myslíš, že bys mi možná do zprávy mohla trošku popsat, jak to probíhalo a v čem ti to pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová