Trápí mě hrozné úzkosti - co Vám pomáhá?

Anonymní
30.4.26 09:34

Úzkost co na ní

Ahojky, trápím se hroznyma úzkostma, celé tělo jak v křečí celé 4 roky jsem si myslela že to zvládnu sama bohužel asi ne, před čtyřmi roky jsem byla vyšetřena snad všude a vždy jsem díky bohu byla jen ovlivněna psychikou, v lednu mi daly Neurol 0,50 dobré snědla jsem asi dohromady cca 6 prášky do teď, předevčírem jsem měla poslední, ale včera už jsem měla tak silně úzkosti že jsem se objednala na psychoterapii a nechala jsem si napsat ad. U obvodní lékařky, doma jsem našla ještě plato prášku lexaurinu tak jsem si stoupla půlku prasku, tyhle prášky brát už vůbec nechci, ale chci fungovat byla jsem i včera na sebe hrdá vyšla jsem si sama na procházku, chvilkami jsem myslela že to nedám ale zvládla jsem to, prosím poraďte co na úzkosti,… Je možné že za to může menstruace která má teď dorazit,?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2367
30.4.26 09:41

Pohyb, rychlejsi prochazky nebo si najit nejaky sport, fitko pravidelneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1245
30.4.26 10:02

PMS na to vliv má. Ja tedy jsem uz bez AD ale PMS se mnou vzdy zacvičí. Ja uz chodim jen na terapie a celkem funguju.
Nez AD od obvoďáka je lepší přejít k psychiatrovi; lepe doladí konkrétní lék. Aby bylo co nejméně nežádoucích účinků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.26 10:04

Aha já se bojím že mám třeba závislost na tom neurolu nebo lexaurinu ale nebrala jsem to den po dni fakt jsem to brala velmi málo ani mi včera ten Lexaurin nezabral

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.26 10:05

A první návštěvu u psychiatra mám až 14.9.

• Citovat
  • Upravit
8547
30.4.26 10:13
@Anonymní píše: Více

Závislá nebudeš pokud jsi měla jen 6 prášků od ledna, zachovej klid ;) něco tu úzkost způsobuje (jak to máš doma, v partnerství, v práci?). Snaž se najít aktivity, které ti budou pomáhat - procházky, hudba, cvičení, čtení…cokoliv. Popř na internetu je hodně rad, co dělat když to na tebe přijde - techniky dýchání apod. Posílám hodně sil :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
30.4.26 10:17

Pohyb dobre jidlo, pohyb, dobre jidlo pohyb----- s praskama nemam zkusenost, z uzkostma ano, taky zkus nějáké kurzy dýchání, masáže, fakt to pomáhá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.26 10:21

Holky hrozně moc vám dekuji :srdce: jen přemýšlím proč ten Lexaurin nezabral :lol:. Jste zlatíčka hrozně mi tohle pomáhá :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.26 10:22

@izabe moc děkuju,♥️ ♥️

• Citovat
  • Upravit
17003
30.4.26 11:43

Nechci, aby ti znělo jako reklama, ale zkus si najít na YouTube videa Eli- štěstí bez úzkosti.
Dále si nech udělat krevní rozbor a podle toho, co ti chybí, tak doplnovat :hug:
Zaměř se na stravu - střeva jsou druhý mozek. Úzkostmi trpí ted každý druhý, nejsi v tom sama :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
30.4.26 12:08

Psychiatr a antidepresiva. Žiju teď úplně jiný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
30.4.26 12:09
@Anonymní píše: Více

Určitá “lehčí” AD může napsat i praktik, než se dostaneš k psychiatrovi. A zkus aplikaci Nepanikař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
30.4.26 14:56
@Králičice píše: Více

Ten krevní rozbor není na pojišťovnu, že? A na co konkrétně se to dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17003
30.4.26 15:32

@Zvedava1 - v rámci preventivky by měl být nárok. Ale třeba nedostatek některých vitaminů a minerálů může způsobit úzkosti a pak je jednodušší je doplnit než jist AD. Zkusit požádat i o hormonální profil. Řešit s praktikem. Me třeba vyšla straně nízká hladina vit D a hořčíku. Obojí ovlivňuje psychiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
30.4.26 15:46

@Králičice díky za odpověď. Jen mě to zaujalo. Ale preventivky mi vychází dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová