Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
nikdy jsem neměla problém s doktorem, nikdo mi nic špatného neudělal, nechoval se zle nebo tak, ale čím jsem starší, tím hůř zvládám delší pobyt kdekoliv, co vzdáleně připomíná lékařské prostředí.
Dalo by se říci, že v čekárně propadám panice, nedostatek vzduchu, vysoký tep a to i když vím, že si jdu třeba jen pro blbej recept na léky. Dráždivý tračník při těchto návštěvách je úplně běžnej jev, teď se snad přidal i hyperaktivní močák…kolikrát si říkám, že už budu muset začít brát prášky na uklidnění před návštěvou lékaře, jinak se tam nedostanu vůbec.
Pomoci mi asi neni, spíš bych potřebovala vědět, že nejsem na světě jediná, která si tímhle problémem prochází. Možná nějaká rada?
U lékaře je tolik lidí, v klidu všechno přečkají a já si tam připadám jak depresivní mimoň ![]()
ahooooj
Mam tohle taky, zacalo to pote, co jsem mela vazne nemocne dite a doktori misto toho, aby me podporili, tak hazeli jako by nic jednu fatalni diagnozu za druhou. Nic z tvrzeneho se nakonec nastesti nepotvrdilo, moje dite se uzdravilo bez deklarovanych (silenych) nasledku. Jazdopadne ten neuveritelny stres z kazde navstevy doktora se u me od te doby projevuje pokazde. U kazde preventivky mam pocit, ze doktor najde neco strasneho atd. Obzvlast kdyz se na brat krev atd., tak mam tep snad 150, nervy totalne v pr…
Takze sama rozhodne nejsi. Holt u me to vypestovalo doktori sami svym silenym pristupem…taky by me zajimalo, jak se toho zbavit ![]()
Ahoj mám to stejně před každou návštěvou spolknu Neurol a mám klid ![]()
@Jaja1112 už nad tím přemýšlím docela dlouho. Nejdřív jsem s tím zkoušela pracovat, vyjet dřív, projít se, vyjet na čas, abych dlouho nečekala, ale prostě jakmile projdu dveřmi polikliniky, tak je to v háji.
Fobii z doktorů mám taky, přesně tak- už v čekárně vysoký tep, nemůžu se uklidnit natož v ordinaci, hrůza při měření tlaku, už mám v papírech napsáno syndrom bílého pláště. Zajímavé - u zubaře je mi to jedno, tam strach nemám:) Pokud možno, k doktorům prostě nechodím.
@Jaja1112 píše:
Ahoj mám to stejně před každou návštěvou spolknu Neurol a mám klid
Jo, to bych taky chtěla zkusit, jenže kde vzít Neurol… ten je na předpis, ne?
@mamoch neurol nevim, ale lexaurin ti napíše každý obvoďák. Je to těměř to samé
Ještě někdo s podobným problémem? U mě to je způsobeno tím, že už jsem se mockrát dozvěděla u lékaře špatný výsledek.
chození k lékařům nedávám vubec