V 5 do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5631
7.2.13 11:32

Aktuálně neznám nikoho, jehož dítě šlo do školy v 5 letech. Jo, můj bratránek (narozený v září) a kamarádka (konec října) šli, ale my už jsme starší ročníky. :lol: Já jsem v srpnu, měla jsem čerstvých 6, byla jsem nejmladší ve třídě, ale nijak jsem to nepociťovala.

Ač nechápu to množství odkladů a opravdu se divím, že rodiče dětí narozených v dubnu (květnu, červnu…) žádají o odklad, tak prosincové dítko bych do školy předčasně nedala.
Vada řeči není důvodem odkladu (navíc za půl roku ji vůbec dítě mít nemusí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
7.2.13 11:34

@Alichi Rozumný a pěkný názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.2.13 11:35

Já spíš budu řešit, jak to vyřešit pokud starší prcek bude mít odklad :zed: protože mi bude připadat blbý, aby nastupoval do školy zároveň s bráchou o necelý dva roky mladším.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
7.2.13 11:35

@tterka Zajímavé, že dřív stačilo vyjádření u zápisu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
7.2.13 11:36

U dcery je v první třídě holčička, které bylo na začátku listopadu osm let, to mi přijde úplně strašný. S mojí dcerou jsou od sebe opravdu skoro dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
7.2.13 11:39
@Loll píše:
U dcery je v první třídě holčička, které bylo na začátku listopadu osm let, to mi přijde úplně strašný. S mojí dcerou jsou od sebe opravdu skoro dva roky.

Tak, tak - vnučka od bývalé kolegyně je také v první třídě, v prosinci 8 let. Chválí ji, jak je šikovná. Aby nebyla. :nevim: Musí být úplně někde jinde než o dva roky mladší děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
7.2.13 11:41
@RadkaCh píše:
@Loll V mém případě ve 23 letech jsem pořád stejná bordelářka a vím, že už to nikdy nebude lepší :think: Ale chlapovi jsem to říkala dopředu :mrgreen:
Oni jsou samozřejmě děti, který tu školu ještě nezvládnou. Problém je spíš ten, že podle psychologů je to většina dětí a to je blbost. Mně se strašně líbí, jak jsou maminky, který když hledají školky, tak se řídí i podle toho, jestli se tam třeba učí angličtina (dneska už jich je docela dost a je to skvělá věc) a to jim nevadí, že je tam vlastně budou učit, ale pak lítaj po poradnách a zařizují odklad :zed: A to přece není normální. Já myslím, že v 6ti letech může jít do školy každý dítě, pokud nemá vyloženě nějakou inteligenční poruchu (tím myslím ty dys…) a pokud je dítěti 5 a třičtvrtě a je vidět, že je připravený to zvládnout, tak v tom nevidím problém. (to už ale žádný psycholog nedoporučí) Jo uznávám, že jsem ovlivněná tím, že jsem viděla, že to jde.
:pankac: plně souhlasím!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
7.2.13 11:49
@tterka píše:
@Stani1701 @Loll
Jediný problém v mluvení je ten, že se jí zrovna moc nedaří písmenko „ř“, které trénujeme a za těch pár týdnů, co na logopedii chodíme se dost zlepšila. Jinak mluví krásně.
Geometrické tvary u zápisu pojmenovala správně, barvy v pořádku, počítala na počítadle, řekla jak se jmenuje, kde bydlí, řekla básničku, nakreslila obrázek…
Podle učitelek ve školce je dcera na školu také zralá, pozornost v pohodě udrží, prostě v pohodě zvládá vše.
Logopedka i grafomotorička doporučují odklad jen proto, že je červencová - obě mi řekly, že je sice hodně šikovná, na školu zralá, ale prostě „mladší“ než ostatní děti. Jiný zásadní problém v tom nebyl. A paní doktorka z PPP dceru viděla 20 minut, při screeningu ve školce… Na to fakt ohledy brát nehodlám, protože co jsem se tak bavila s maminkami ve školce, tak ve výsledku paní doktorka doporučila odklad skoro všem… Samozřejmě ji objednám do PPP i na ten podrobný screening, ale pokud tam nebude nějaký větší problém, tak odklad řešit nebudu…

Jenom kvuli veku bych to nedelala…to je s prominutim blbost. Nekdo nejmladsi byt musi a kdyz to budou furt posouvat, tak za chvili budou deti nastupovat v 10 letech :-D
Jinak ja jsem cervencova a sla jsem normalne v 6 letech…nejmladsi jsem nebyla a i kdyby, tak by mi to bylo uplne sumak. Stvalo me to az kdyz spoluzakum zacinalo byt 18 a ja furt nemohla legalne na pivo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
7.2.13 11:50

Do třídy se mnou chodila holka co měla narozeniny v lednu, takže když šla do školy tak jí bylo 5,5

• Citovat
  • Upravit
2926
7.2.13 11:52
@ohýnek píše:
Do třídy se mnou chodila holka co měla narozeniny v lednu, takže když šla do školy tak jí bylo 5,5

Tak pokud ti není 10 a míň, tak je to úplně jedno. :mrgreen: Před dvaceti lety bylo všechno tak trochu jinak. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.2.13 11:52
@RadkaCh píše:
@Loll V mém případě ve 23 letech jsem pořád stejná bordelářka a vím, že už to nikdy nebude lepší :think: Ale chlapovi jsem to říkala dopředu :mrgreen:
Oni jsou samozřejmě děti, který tu školu ještě nezvládnou. Problém je spíš ten, že podle psychologů je to většina dětí a to je blbost. Mně se strašně líbí, jak jsou maminky, který když hledají školky, tak se řídí i podle toho, jestli se tam třeba učí angličtina (dneska už jich je docela dost a je to skvělá věc) a to jim nevadí, že je tam vlastně budou učit, ale pak lítaj po poradnách a zařizují odklad :zed: A to přece není normální. Já myslím, že v 6ti letech může jít do školy každý dítě, pokud nemá vyloženě nějakou inteligenční poruchu (tím myslím ty dys…) a pokud je dítěti 5 a třičtvrtě a je vidět, že je připravený to zvládnout, tak v tom nevidím problém. (to už ale žádný psycholog nedoporučí) Jo uznávám, že jsem ovlivněná tím, že jsem viděla, že to jde.

Ale je obrovsky rozdil mezi AJ ve skolce a skolou :) Ve skolce se fakt neuci jako ve skole. Nejstarsi chodil ve skolce dva roky a bylo to dost k nicemu :lol: Neda se to srovnavat.

A jasne, proc by to neslo, tady jde ale o neco jinyho, my od PC tezko posoudime, jestli ma zakladatelka dat dite do skoly, nejlepsi bude, kdyz s nim do poradny zajde a uvidi. Psat tu, ze moje dite, ze sousedovo dite atd. slo v 5ti letech a zvladlo to, je sice hezky, ale nicemu to nepomuze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
7.2.13 11:53
@Loll píše:
Tak pokud ti není 10 a míň, tak je to úplně jedno. :mrgreen: Před dvaceti lety bylo všechno tak trochu jinak. :mrgreen:

bohužel už není :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
ohýnek
7.2.13 11:56

@asha náš mladej taky chodil ve školce na angličtinu a bylo to dobrý jen k tomu že napočítal do tří a věděl pár zvířátak, učitelka mi ve slabé chvilce sama řekla že je to k ničemu když má učit všechny děti najednou.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
7.2.13 11:56

@asha Tak zakladatelka se ptala, jestli s tím někdo tu zkušenost má, tak jsem jí s dovolením napsala, že s tím tu zkušenost mám a že byla dobrá. V tom je problém, že jsem jí odpověděla na JEJÍ otázku?

• Citovat
  • Upravit
becky87
7.2.13 11:58

Nedala bych do skoly. Urcite rok odklad.Ja teda ted byla u zapisu se starsim ma 6 v breznu.On tedy odklad dostal, kvuli vyslovnosti a motorice, ale normalne jsem tam zahledla dve osmilete deti :think: to uz me teda prijde hodne pozde :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML