V 5 do školy?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tunrida
7.2.13 10:56
@tterka píše:
Nevím jak je to ze zákona, ale mám dceru narozenou v červenci - šikovná, chytrá, snažící se dohnat ve všem staršího bráchu a přesto mi logopedka, grafomotorička i psycholožka v PPP doporučila odklad :zed: :zed: :zed:. Jediná paní učitelka při zápise ve škole mi řekla, že odklad dávat nemám. Podle „znalých“ psychologů to bude mít dcera ve škole těžší, protože bude nejmladší :zed: :zed: :zed:. A ač se holčička do školy fakt těší, tak bych ji prý měla spíše od školy odrazovat - nechápu :zed:
Ještě štěstí, že konečné rozhodnutí je na mě…
Zakladatelko, pokud si myslíš, že dcera školu zvládne, vydrží v klidu, udrží pozornost a nebude jí chybět „školková pohoda“, pak bych jí do školy dala ;)

Právě, ten odklad totiž v závěru doporučí skoro každému, to by se rovnou mohlo chodit už o sedmi let. A je dokázaný, že v 5ti letech už jsou děti na školu připravený.

• Citovat
  • Upravit
29730
7.2.13 10:57

@avm3 Ale to fakt odklad nebude ;) Maximalne muze jit driv…

Holky je to jednoduchy, vek se pocita podle skolniho roku, ne podle kalendarniho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.2.13 10:58

@avm3 no ono už to tu padlo několikrát, u podzimních nejde o odklad, je to tak automaticky ;) Prostě jim v tom roce není 6 let..

Příspěvek upraven 07.02.13 v 10:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.2.13 10:58
@RadkaCh píše:
Právě, ten odklad totiž v závěru doporučí skoro každému, to by se rovnou mohlo chodit už o sedmi let. A je dokázaný, že v 5ti letech už jsou děti na školu připravený.

Tak dokazany to urcite neni ;) Je i spousta sestiletych, ktery nejsou bud socialne dost vyspeli, nebo neudrzi pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
7.2.13 10:59
@RadkaCh píše:

Dokázaný? Proč tedy není školní docházka od pěti let, když je to dokázaný? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
7.2.13 11:00

@tterka ahoj a dcerka má nějaké problémy s řečí, že vás odrazuje i logopedka? Pokdu tedy nemluví správně, v žádném případě bych do školy nedávala…To by byl pro mě dost pádný důvod, proč tam dítě ještě necpat. A paní učitelka u zápisu - no ruku na srdce, její komet by pro mě rozhodující nebyl, zvlášť když vím (segra je učitelka na ZŠ) jak důležité pro každou školu je každé přijaté dítě, takže se zapisují i ti, co pořádně neví, jak se jmenují a nepoznají geometrické tvary…(tím nechci říct, že taková je tvá dcera, ale rozumná učitelka ví, špatné mluvení vede ke špatnému psaní a čtení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
7.2.13 11:00

@gabriela82 Jo jo, to vím. Jen jsem chtěla říct, že se to nedá paušalizovat a když vidím, že mamince řeknou, že je dítě šikovné a že by ho vzali (řekněme červnové) a ona prostě nechce… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
7.2.13 11:04
@tterka píše:
Nevím jak je to ze zákona, ale mám dceru narozenou v červenci - šikovná, chytrá, snažící se dohnat ve všem staršího bráchu a přesto mi logopedka, grafomotorička i psycholožka v PPP doporučila odklad :zed: :zed: :zed:. Jediná paní učitelka při zápise ve škole mi řekla, že odklad dávat nemám. Podle „znalých“ psychologů to bude mít dcera ve škole těžší, protože bude nejmladší :zed: :zed: :zed:. A ač se holčička do školy fakt těší, tak bych ji prý měla spíše od školy odrazovat - nechápu :zed:
Ještě štěstí, že konečné rozhodnutí je na mě…
Zakladatelko, pokud si myslíš, že dcera školu zvládne, vydrží v klidu, udrží pozornost a nebude jí chybět „školková pohoda“, pak bych jí do školy dala ;)

No, tak tedy hodně štěstí. V tomto případě bych tedy dala na názor odborníků, ono totiž dítě reaguje naprosto jinak v domácím prostředí a ve škole nebo v PPP, když je tam samo. Ale je to tvoje dítě, tvoje rozhodnutí a já vám přeji, ať je vše v pořádku. Nicméně asi bych tam nedávala :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:, ony všechny ty logopedky, grafomotoričky apod. nejsou jenom hloupý nány, které chtějí tvému děcku ublížit tím, že mu nedoporučí školu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.2.13 11:07

@Loll Já bych řekla, že už jen proto, že by ze školy vylezli brzo a stejně by pro ně nebyla žádná práce a z učňáku by ještě ani někteří nebyli plnoletí. Já tady jen povídám, že můj brácha to zvládl úplně v klidu. U psycholožky byl taky a s ředitelem byla sepsaná dohoda, že kdyby to nezvládal, že školu přeruší a nastoupí až další rok. Šel tak brzy i proto, že je strašně velikej a i když byl ve třídě nejmladší, pořád byl skoro o půl metru vyšší než ostatní, takže kdyby šel ještě o rok dýl, tak je tam asi zašlápne. Za rok bude maturovat, známky má dobrý a prdí na to jako všichni ostatní. Já jsem květnová, do školy jsem šla normálně v šesti, na logopedii jsem chodila celý první stupeň (nevím, jestli bych teda měla jít správně do školy v 10ti letech, když jsem neuměla mluvit) a pozornost jsem neudržela ani na střední :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29730
7.2.13 11:14

@RadkaCh No ale na ty stredni to bylo asi necim jinym, ne? V tu dobu udrzi pozornost malokdo :mrgreen:
On je taky rozdil mezi nedavat pozor a nudit se, a neudrzet pozornost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
7.2.13 11:15

@Stani1701 @Loll
Jediný problém v mluvení je ten, že se jí zrovna moc nedaří písmenko „ř“, které trénujeme a za těch pár týdnů, co na logopedii chodíme se dost zlepšila. Jinak mluví krásně.
Geometrické tvary u zápisu pojmenovala správně, barvy v pořádku, počítala na počítadle, řekla jak se jmenuje, kde bydlí, řekla básničku, nakreslila obrázek…
Podle učitelek ve školce je dcera na školu také zralá, pozornost v pohodě udrží, prostě v pohodě zvládá vše.
Logopedka i grafomotorička doporučují odklad jen proto, že je červencová - obě mi řekly, že je sice hodně šikovná, na školu zralá, ale prostě „mladší“ než ostatní děti. Jiný zásadní problém v tom nebyl. A paní doktorka z PPP dceru viděla 20 minut, při screeningu ve školce… Na to fakt ohledy brát nehodlám, protože co jsem se tak bavila s maminkami ve školce, tak ve výsledku paní doktorka doporučila odklad skoro všem… Samozřejmě ji objednám do PPP i na ten podrobný screening, ale pokud tam nebude nějaký větší problém, tak odklad řešit nebudu…

Příspěvek upraven 07.02.13 v 11:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
7.2.13 11:16

@RadkaCh Tak jasný, každý dítě má jinou povahu a když je bordelář, tak jím bude v pěti stejně jako v deseti letech. Moje dítě je ve škole nejmladší, zvládá jí s přehledem, je nejlepší ve čtení a teď vyhrála i matematickou olympiádu prvních tříd :mrgreen:, ale na druhou stranu pozornost udrží bez problémů, po logopedické stránce nemá jediný problém, školu doporučili v PPP i ve školce. Kdo hlasoval pro odklad byly babičky. :mrgreen: Tím chci jen napsat, že nejde v globálu napsat, že dítě je na školu připravený v pěti, že se to nějak dá. Ono se to ve finále opravdu nějak dá, ale pro to dítě to opravdu není dobrý start a za rok by to třeba dalo s přehledem. A co si budeme povídat, pokud si dítě v první třídě spojí školu s tím, že je to tam hrozný, tak už se toho nezbaví a potáhne se to s ním celou školní docházku.

Nejsem zastáncem odkladů, to ani omylem. Ale nejsem ani zastánce toho, abych chodily děti do školy v 5 a 3/4, to je šílenej nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
7.2.13 11:17
@tterka píše:
@Stani1701 @Loll
Jediný problém v mluvení je ten, že se jí zrovna moc nedaří písmenko „ř“, které trénujeme a za těch pár týdnů, co na logopedii chodíme se dost zlepšila. Jinak mluví krásně.
Geometrické tvary u zápisu pojmenovala správně, barvy v pořádku, počítala na počítadle, řekla jak se jmenuje, kde bydlí, řekla básničku, nakreslila obrázek…
Podle učitelek ve školce je dcera na školu také zralá, pozornost v pohodě udrží, prostě v pohodě zvládá vše.
Logopedka i grafomotorička doporučují odklad jen proto, že je červencová - obě mi řekly, že je sice hodně šikovná, na školu zralá, ale prostě „mladší“ než ostatní děti. Jiný zásadní problém v tom nebyl. A paní doktorka z PPP dceru viděla 20 minut, při screeningu ve školce… Na to fakt ohledy brát nehodlám, protože co jsem se tak bavila s maminkami ve školce, tak ve výsledku paní doktorka doporučila odklad skoro všem… Samozřejmě ji objednám do PPP i na ten podrobný screening, ale pokud tam nebude nějaký větší problém, tak odklad řešit nebudu…Příspěvek upraven 07.02.13 v 11:16

Aha, tak to je potom jiná. Pokud ti odklad doporučují jenom kvůli tomu, že je červencová, tak na to bych ohled také nebrala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27006
7.2.13 11:24

Mám syna listopadového a ani mě nenapadlo dát ho od září…proč taky? To by prostě šel o rok dřív a to mi přijde zbytečné..co ho zatěžovat? Jen at si užije školky, ve škole bude až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.2.13 11:27

@Loll V mém případě ve 23 letech jsem pořád stejná bordelářka a vím, že už to nikdy nebude lepší :think: Ale chlapovi jsem to říkala dopředu :mrgreen:
Oni jsou samozřejmě děti, který tu školu ještě nezvládnou. Problém je spíš ten, že podle psychologů je to většina dětí a to je blbost. Mně se strašně líbí, jak jsou maminky, který když hledají školky, tak se řídí i podle toho, jestli se tam třeba učí angličtina (dneska už jich je docela dost a je to skvělá věc) a to jim nevadí, že je tam vlastně budou učit, ale pak lítaj po poradnách a zařizují odklad :zed: A to přece není normální. Já myslím, že v 6ti letech může jít do školy každý dítě, pokud nemá vyloženě nějakou inteligenční poruchu (tím myslím ty dys…) a pokud je dítěti 5 a třičtvrtě a je vidět, že je připravený to zvládnout, tak v tom nevidím problém. (to už ale žádný psycholog nedoporučí) Jo uznávám, že jsem ovlivněná tím, že jsem viděla, že to jde.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML