V 5 do školy?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15074
7.2.13 10:42

Já vlastně prosincová jsem taky a šla jsem až v šesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.2.13 10:44

No malá je říjnová, určitě půjde až o rok později - tedy skoro v 7 letech.. Podzimní děti mají odklad automaticky.. Pokud nejsou podzimní, musí se to schválit.. Taktéž, když chtějí jít dříve, nestačí zápis, určitě je na místě více testů..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.2.13 10:45

A jinak jsem včera mluvila se známou, zrovna šli na zápis - a to i přes to, že budou mít odklad.. Stejně jako u školky, k zápisu i přes to, že je vám jasný, že to nevyjde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
@Veruška22 píše:
jako fakt?? to jsem teda jelen, jsem vždycky měla za to že se berou až od 6.narozenin :D

no normálně jo, ale na žádost rodičů a posudku to šlo pro zářijový-prosincový vždycky už před 6. rokem..ale novinka je, že teď už může kterýkoliv dítě, co má 5 let do srpna..ale je to myslím hodně málo využívaný, ale možnost to je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
@vikiska píše:
K zápisu chodí děti narozené do konce srpna. t narozené potom, mají automaticky odklad, co já vím.

To neni odklad, proste vek pro skolni dochazku se pocita od zari do srpna. Odklad je, pokud je dite narozeny v srpnu, ale nenastoupi do skoly 1.9. ten rok, co je mu sest let. Pokud je mu 6 let v zari a do skoly nejde, neni to brano jako odklad. :)

@gabki Pokud je jedinym kriteriem to, ze by dite zvladlo pozadavky pro zapis, a narozeni v prosinci, jeste bych rok pockala. Moje deti tyhle pozadavky zvladaly podstatne driv, nez jim bylo 6 :D Dulezitejsi je socialni vyspelost. Skola je fakt narocna, tohle se neda srovnavat s jinymi detmi, zamer se na to svoje, porad se s odbornikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
7.2.13 10:48

Nechala bych jí ještě ten rok, užít si dětství, škola jí neuteče… A ber to taky tak, že pak v devítce bude třeba i už lépe vědět, co chce studovat.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.2.13 10:49
@gabriela82 píše:
A jinak jsem včera mluvila se známou, zrovna šli na zápis - a to i přes to, že budou mít odklad.. Stejně jako u školky, k zápisu i přes to, že je vám jasný, že to nevyjde :mrgreen:

No pokud ma jit o skutecny odklad a ne to, co tady pisete :lol:, tak je to normalni, k zapisu musi jit vsechny deti, kterym bylo/bude v dobe od zari do srpna 6 let. Odklad se vyrizuje pri nebo po zapisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
7.2.13 10:49

Prosím tě, kam tak spěcháš? A navíc, kdo ví, co bude za dva roky. Můj syn je taky prosincový, a do školy jsme ho zapisovali až letos, kdy už má těch 6 let a nemyslím si, že by to dřív nezvládl, ale proč mu „krást“ rok pohody…Nebo ti tvoje dcera příjde nějak velice vyjímečná a nadaná? Moje sestřenice dávala syna do školy loni - je dubnový, takže mu v době nástupu do školy už 6 bylo, žádné problémy ve školce neměl a ejhle během října jí ho vrátili do školky, pro sociální nezralost…Prostě bych na děti zbytečně nespěchala.

Příspěvek upraven 07.02.13 v 10:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.2.13 10:50

Můj brácha je 14. prosince a do školy šel v 5ti letech a v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
5532

Nevím jak je to ze zákona, ale mám dceru narozenou v červenci - šikovná, chytrá, snažící se dohnat ve všem staršího bráchu a přesto mi logopedka, grafomotorička i psycholožka v PPP doporučila odklad :zed: :zed: :zed:. Jediná paní učitelka při zápise ve škole mi řekla, že odklad dávat nemám. Podle „znalých“ psychologů to bude mít dcera ve škole těžší, protože bude nejmladší :zed: :zed: :zed:. A ač se holčička do školy fakt těší, tak bych ji prý měla spíše od školy odrazovat - nechápu :zed:
Ještě štěstí, že konečné rozhodnutí je na mě…
Zakladatelko, pokud si myslíš, že dcera školu zvládne, vydrží v klidu, udrží pozornost a nebude jí chybět „školková pohoda“, pak bych jí do školy dala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926

Pokud chceš dát dítě do školy v pěti letech (tzn. i kbyby mu bylo šest let 3.9.), tak to rozhodně nejde jen tak. Museli byste 100% do PPP a žádat o předčasný nástup na ŽS. Nicméně zvaž to, to, že by děcko zvládlo zápis naprosto nevypovídá o tom, že by mělo zvládnout školu. Moje dcera je prázdninová a je ve třídě nejmladší. Nyní má ve třídě již 4 děti, které již dovršily osmi let. :nevim:

Taky musíš brát v potaz to, že tvoje dítě bude i emočně úplně jinde než děti, které šly do školy normálně nebo s odkladem. Pokud bych měla šikovné a zralé dítě nerozené v září, ještě bych o tom možná uvažovala, ale v prosinci 8o, to bych neudělala ani omylem.

A taky si prostě myslím, že ti to stejně nepovolí. Sousedka teď vyběhávala papíry pro dceru narozenou právě v září, aby mohla jít do školy skoro v šesti a co s tím měla za problémy… Ještě to zvaž, pro tvoje dítě by to rozhodně nebyl ten nejlepší start.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730

A taky teda pozor na to, ze spousta deti ma opravdu odklad. To by znamenalo, ze by ve tride byla s detmi az o dva roky starsimi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
7.2.13 10:53

Dítě nmůže nastoupit do školy, pokud v daném roce dosáhne 6 let (takže i prosincové dítě může), ale pokud nemá 6 před 31.8. daného roku, musí mít 2 zprávy, že je na školu připravené. 1. od lékaře (že unese naktovku na zádech atd… to není problém získat) 2. z PPP pedagogicko-psycholigická poradna, že je psychicky vyzrálé a může už do školy.
Každé dítě je jiné, pro některé je dobré nechat je ještě rok ve školce, ať si jen hrají, pro jiné je dobře když jsou do školy a mají možnost se učit nové věci, ve školce by se jen nudily. Rodič musí sám poznat, jestli má hravé nebo zvídavé dítě, ale je tu ještě posudek PPP, rodič někdy vidí to co vidět chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
7.2.13 10:53

Myslím, že budeš potřebovat posudek… a je to straaaašně individuální. Ale těší mě, že někdo v této době šíleného množství odkladů taky takhle přemýšlí. Máme malou (teprve 15m) na konci října a rozhodně bych neřekla, že samozřejmě počítám s okladem, prostě se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
7.2.13 10:55

Mám jedno dítko prosincové, jedno v listopadu a obě půjdou později, prosincové bych do školy určitě nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí