V 5 do školy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1211
7.2.13 12:25

Určitě celou situaci vyhodnotím podle zralosti, schopnosti dítěte, jak ten čas příjde. rozhodně nechci cpát dítě do školky dříve za každou cenu, jen jsem tak přemýšlela, že když bude chodit o rok déle do školky, aby se nenudila a nevezla se s malýma(mluvení).ono se to pravě stalo neteři že poslední rok ve školce začala praktikovat mluvu jako malí, celkem se v tom posledním roce školky nudila mezi malými(pomíchaná třída),takže jí ten rok ve školce ani nic nedal.ale hold musela to odchodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.2.13 12:28

@Loll No vidíš a já bych si myslela, že je celkem jedno, jestli je děcko dopoledne ve školce nebo ve škole. Až na to, že odpoledne asi bude potřeba mu trochu pomoct s písmenka nebo s něčím. :mrgreen: Teď jsem si vzpomněla, jak jsme s mámou marně vzpomínali, jak se píše velké psací Q :mrgreen: Schválně, kdo si to pamatujete?

• Citovat
  • Upravit
1211
7.2.13 12:30
@RadkaCh píše:
@Loll No vidíš a já bych si myslela, že je celkem jedno, jestli je děcko dopoledne ve školce nebo ve škole. Až na to, že odpoledne asi bude potřeba mu trochu pomoct s písmenka nebo s něčím. :mrgreen: Teď jsem si vzpomněla, jak jsme s mámou marně vzpomínali, jak se píše velké psací Q :mrgreen: Schválně, kdo si to pamatujete?

jéjdA 8o A NENÍ TO JAKO PSACÍ PÍSMENKO O ALE S MALOU ČARKOU V DOLNIM PRAVÉM ROŽKU TAKOVÁ MALÁ VLNEČKA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.2.13 12:35

@gabki No za nas ne… :mrgreen: Ale ted je ten Comenius a to tak nejspis bude. Ani teda nevim, jestli uz pisou Comeniem ve vsech skolach, nebo ne, ztratila jsem prehled :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
7.2.13 12:37

@asha tak mi to měli naštěstí zdarma, ale tím že to bylo zdarma se přihlásila celá školka

• Citovat
  • Upravit
5173
7.2.13 12:42
@tterka píše:
@Stani1701 @Loll
Jediný problém v mluvení je ten, že se jí zrovna moc nedaří písmenko „ř“, které trénujeme a za těch pár týdnů, co na logopedii chodíme se dost zlepšila. Jinak mluví krásně.
Geometrické tvary u zápisu pojmenovala správně, barvy v pořádku, počítala na počítadle, řekla jak se jmenuje, kde bydlí, řekla básničku, nakreslila obrázek…
Podle učitelek ve školce je dcera na školu také zralá, pozornost v pohodě udrží, prostě v pohodě zvládá vše.
Logopedka i grafomotorička doporučují odklad jen proto, že je červencová - obě mi řekly, že je sice hodně šikovná, na školu zralá, ale prostě „mladší“ než ostatní děti. Jiný zásadní problém v tom nebyl. A paní doktorka z PPP dceru viděla 20 minut, při screeningu ve školce… Na to fakt ohledy brát nehodlám, protože co jsem se tak bavila s maminkami ve školce, tak ve výsledku paní doktorka doporučila odklad skoro všem… Samozřejmě ji objednám do PPP i na ten podrobný screening, ale pokud tam nebude nějaký větší problém, tak odklad řešit nebudu…Příspěvek upraven 07.02.13 v 11:16

aha dočetla jsem… promiň vařím u toho a lítam okolo maroda.ok tak to jo, uvidíš co ti řeknou na tom posledním vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
7.2.13 12:53
@RadkaCh píše:

To by mělo být takové to velké G, ale dole není smyčka, ale jakoby spojená čára, ne? A jestli ne, tak se vracím zpátky do školy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.2.13 12:56

No já doufám, že aspoň sedíte u papírů a přemýšlíte nad Q :mrgreen: Samozřejmě mám na mysli to staré písmo, teď to nové nevím, jaký je.

• Citovat
  • Upravit
1211
7.2.13 12:59
@tterka píše:
To by mělo být takové to velké G, ale dole není smyčka, ale jakoby spojená čára, ne? A jestli ne, tak se vracím zpátky do školy :lol:

já MAM TAKOVÉ NUTKÁNÍ ŘÍCT ŽES TO TREFILA NĚCO MALO JAK JSI TO NAPSALA SE MI TED VYBAVILO…JJ TO BUDE ONO!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
7.2.13 13:02

Omlouvám se za extetiku, ale v tom malování to jde blbě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
7.2.13 13:07

A já už taky blbnu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6661
7.2.13 13:08
@gabriela82 píše:
A jinak jsem včera mluvila se známou, zrovna šli na zápis - a to i přes to, že budou mít odklad.. Stejně jako u školky, k zápisu i přes to, že je vám jasný, že to nevyjde :mrgreen:

Nooo, k zápisu musí jít i když bude mít odklad a za rok musí k zápisu opět :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
7.2.13 13:29

Dítě ve škole nemám, je prosincový, a dám ho v těch 6 a něco.. teda pozděj..
Možná i proto, že to mají v dnešní době víc složitejší jak my.. slyšela jsem, že jsou od 3 či některé třídy povinný cizý jazyk, prý zlomky ze 6 třídy jdou do 3 a podobné..
V dnešní době se učí brzo počítače, kde co, takže za mě pozděj…
A možná by nehrálo ani roli, že třeba kluk umí nějak počítat a pozná písmenka, protože si dovolím říct, že si myslím, že v dnešní době to umí hodně dětí a nevypovídá to, že je extra inteligentní, ale je to dobou, že se víc dostane, k těmto věcem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
7.2.13 13:35

Tak jsem zběžně proletěla tu směsku fakt a lidové tvořivosti - dítě, které chceš dát do školy v pěti letech by mělo mj. absolvovat vyšetření v pedagogicko psychologické poradně, kde rodičům doporučí, zda dát či nedat - pokud je rodič soudný a nevede do poradny opravdového mimoně, ve většině případů odejde s kladným posudkem a finální rozhodnutí je stejně na něm.
Jak už tu padlo, je dobré si uvědomit, že spousta dětí má dneska odklad - třeba jen kvůli mluvení, které během odkladu dohnalo, nebo kvůli tomu, že je narozené o prázdninách a (co si budeme povídat) sedmileté dítě vypadá a chová se, zvládá zátěž… přece jen trochu jinak než pětileté. Nemyslím, si, že pro nadané dítě je problém zvládnout učivo 1.ročníku - ale těžko odhadnout, jestli pak s přehledem propluje ve druhé třídě +/- do 100 a násobilkou, ve třetí vyjmenovanými slovy a slovními druhy, ve čtvrté vzory podstatných jmen… :think:
Svoje děti bych v pěti do školy nedala, ačkoliv staršímu synovi to bylo doporučeno psycholožkou (v MŠ přiváděl učitelky k šílenství a ve stejném duchu pokračuje už pátým rokem na základce :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
7.2.13 13:37

@kvaček U zapisu chteji napocitat do deseti a napsat jmeno, u nas ted i poznat nektery pismena…
A je fakt, ze ucivo se zhustuje a pokud jeste k tomu skola jede podle Frause, tak je to zaber, skutecne maji zlomky a rovnice ve treti tride :? Ale zas nektery veci preskakujou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí