V čem jste udělali u dětí chybu?

193
17.9.23 11:22

V čem jste udělali u dětí chybu?

Dobrý den, často přemýšlím nad tím, že v mateřství a rodičovství prostě nejde neudělat chyby.. já stihla udělat obrovské chyby během prvního půl roku a zajímalo by mne, co považujete vy za největší chybu během rodičovství. Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1554
17.9.23 11:25

Syn má skoro dva a žádné obrovské chyby si neuvědomuju, zajímaly by mě ale ty tvoje 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.23 11:26

Zatím nevím, děti jsou ještě malé. Možná v tom, mít i druhé. Ale to říct nemohu, že jo :zed:.

• Citovat
  • Upravit
9774
17.9.23 11:26

Za největší chybu svého rodičovství považuju to, že jsem děti párkrát plácla a řvala na ně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35799
17.9.23 11:28

Že jsem neměla druhý dřív :nevim:
Jaký chyby můžeš udělat za prvního půl roku? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.23 11:30

Mam dvouleté a jediné co mě fakt mrzí, že jsem nervák a občas se neovládne a rvu a párkrát dostala i na zadek.

• Citovat
  • Upravit
5141
17.9.23 11:40

Hmm… zajímavý téma… Udělala jsem jsem určitě spoustu chyb, ale to je velice subjektivní pocit. Zrovna jsem s kolegyněmi v práci probírala téma chození na diskotéky a zábavy a alkohol a drogy, apod… A jelikož to zanedlouho přijde…Mám hrozný strach z toho, co na děti „tam venku“ čeká. Myslím si, že mám děti dobře vychovaný, ale i tak… Probdělé noci( opět :) ) a čekání na jejich návrat, zda jsou v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
17.9.23 11:49

Poslední dobou si říkám, že jsem udělala velkou chybu, když jsem své hubené a věčně nastydlé dítě odmala nenutila dojídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
17.9.23 11:53

Neudělala jsem snad nic tak hrozného, abych to považovala vyloženě za chybu. Učím se za pochodu na starší dceři a na mladší pak nabyté zkušenosti aplikuji. Učený z nebe nespadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
17.9.23 11:56
@mokkk píše:
Poslední dobou si říkám, že jsem udělala velkou chybu, když jsem své hubené a věčně nastydlé dítě odmala nenutila dojídat.

Ty jo, tak to mě třeba jako chyba vůbec nepřijde. Moje dítě je taky strašně hubené a věčně nastydlé a jí naprosto ukázkově, všichni se diví, kolik toho sní, takže ne vždy je to o jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9337
17.9.23 12:00
@pikola píše: Že jsem neměla druhý dřív :nevim:
Jaký chyby můžeš udělat za prvního půl roku? 8o

Stačí se blbě zatvářit a dítě to zpozoruje, vycítí nepohodu a změní se mu chemie v mozku, když to bude častějc, tak tak bude reagovat při podobných situacích, a dominovým efektem mu to pomalu změní kvalitu života…Nebo i ty známější věci, nevhat vyřvat, špatné jídlo apod. Naštěstí je člověk docela samoudržovací systém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
17.9.23 12:01

Zatím si myslím, že jsem žádnou mega velkou chybu neudělala. Zkusila bych to říct trochu jinak.
Před pár dny jsem byla u kamarádky. Její tříleté dítě ji začalo bít. Z mého pohledu dost. Nechci říct, že ona někde udělala chybu… spíš bych já nechtěla udělat jako rodič něco, co moje dítě donutí se takhle nebo podobně chovat po většinu života.
Snažím se obecně vyvarovat tomu co mi jako dítěti vadilo.
Jestli byla naše vychová prospěšná se dozvíme za pár let. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
17.9.23 12:15

Doufám, že to žádná chyba není, ale lehkou pochybnost mám: 1) při prvním synovi jsem pracovala fulltime z kanceláře od 5. týdne po porodu. Ale v té zemi je to normální a všichni jsou většinou spokojení lidé.

1. úplně sem dlabala na nějaký ergo/neergo, takže byl posazovanej, v chodítku, v nosítku směrem do předu, nevhodná autosedačka.

U druhého syna jsem nedokázala rychle vstát a fungovat, když chtěl mléko. I presto, že jsem ho měla v posteli, bylo velmi těžké se probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.23 12:19

Anonym nebo smazat. Děkuji. Kamarádka má syna 6 let, ten, když není po jeho, tak ji kope, buší do ní pěstmi, říká jí, že je na h.vno, svině. Jiné nadávky jsem tedy neslyšela. Ještě tedy to, že ji nenávidí.
Její syn je bystré dítě a je ho škoda. Ničeho si neváží, vše bere za samozřejmost, tzv. si vše vyřve a ona skáče, jak kluk píská.
Pozvala jsem ji se synem v červenci k nám na chalupu na 5 dní a nestačila jsem se divit. Poté, kdy jí syn tak nadává, tak ona mu řekne za 20 minut třeba broučku.
Vůbec jí to chování přede mnou nebylo hloupé. Její muž je opilec, celé víkendy jen leží, s výchovou jí nepomáhá, agresivní není ani k ní, ani k dítěti.
Od té doby přemýšlím nad tím, proč si to ona nechá líbit a kde udělala chybu.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
17.9.23 12:32
@ibis píše:
Hmm… zajímavý téma… Udělala jsem jsem určitě spoustu chyb, ale to je velice subjektivní pocit. Zrovna jsem s kolegyněmi v práci probírala téma chození na diskotéky a zábavy a alkohol a drogy, apod… A jelikož to zanedlouho přijde…Mám hrozný strach z toho, co na děti „tam venku“ čeká. Myslím si, že mám děti dobře vychovaný, ale i tak… Probdělé noci( opět :) ) a čekání na jejich návrat, zda jsou v pořádku…

Nekomu jsou vlastni deti u zadku, ten ma spani klidné. Vetsina lidi své deti miluje, ti budou mit klid až v hrobě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML