V roce se stále budí co 2 hodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
877
20.1.17 09:47

@Ornwen nerikam, ze se dite nebude budit vubec, reagovala jsem na to nocni kojeni co 2 hodiny. Nase mala mela taky ruzna obdobi, obcas se v noci probudi i dnes a musim za ni jit, budou je v kvetnu 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
20.1.17 09:52

@Lanna fakt je, ze hlady to neni. Spis nejake ujisteni. Vetsinou hned „mama“ a dudnout :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
20.1.17 09:54

Kolem 8. měsíce jsem to měla se druhou dcerou. 3 dny jsem to tolerovala, pak jsem věděla, že je to to stejné, jako u první a řekla dost ;). Stačilo se na 3 dny odstěhovat do obýváku, s dcerou spal v ložnici přítel a přes noc jsem jí nakojit nedala. 3 dny trochu pobrekávala, 4 den pochopila ;). Od té doby spí celou noc ;).

• Citovat
  • Upravit
1399
20.1.17 09:55

@Lanna Já jsem to nespaní nějakou dobu řešila v jiných diskuzích a z 99procent mi bylo porazeno, že musím vydržet, mít dítě celou noc u prsa a smířit se s tím, že nespím. Tak jsem měla dojem, že sem chodí jen „supermatky“ a za tuhle metodu budu veřejně lynčována. Samozřejmě nadsázka, ale co si budem povídat, na emiminu je občas ovzduší lehce fanaticky pro kontaktní rodičovství za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makca87
20.1.17 09:56

@Marfuscha u nás ta metoda zabrala stejně ;). Ulevilo se jak rodičům, tak spokojenému dítěti ;)

• Citovat
  • Upravit
877
20.1.17 10:02

@Marfuscha vidim to stejne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
20.1.17 10:13

Nás třeba nikdy nenapadlo brát děti k sobě do postele, nakrmit, přebalit a šoupnout každého do své postele…a nepřipadáme si jako zlí rodiče, jen fungujeme podle pocitů. Když děti neměly potřebu nějakého muchlování, tak proč jim to nutit atd.Ani oni ani my neměli potřebu se mazlit, až teď si dojdou sami pro obejmutí(a to dost často)takže u nás se v noci se budí kvůli žízni, nemoci a podle mě je bolí svaly, klouby, protože jsou přes den hodně aktivní, nezastaví se.
Ovšem pokud jsou děti mazlivé, můžou se budit i kvůli tomu, že chtějí kontakt.Tam potom jedině pomalu odnaučovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
20.1.17 15:30

Ja tu asi nebudu popularni, ale dpanek je stejne dulezita zivotni potreba jako jidlo. V noci uz rocni dite ma spat a ne jist. Chapu zoufalstvi unavenych maminek. Ja k tomu mela jeste poporodni depresi a ta se nedostatkem spanku jeste zhorsuje. deti obcas maji spankove asociace. Dudlik, prso, maminku, hracku, lahev. Nejlepe je odebrat vsechny, ktere si dite nemuze v postylce najit samo. Nas matias ma v postylce nekolik dudliku a oblibeneho plysaka. Pokud se mi v noci vzbudi, jdu tam, pohladim, sednu si u postylky a delam ssss, dokud se neuklidni. Nezvedam z postylky, nedavama napit. Ale mne se budi max jednou za noc. Pokud se dite budi co dve hodiny, neumi navazovat spankove cykly a potrebuje k tomu spankovou asociaci. Vetisnou tedy jidlo. Zalezi jen na mamince, co ji vyhovuje vic. Nikoho nesoudim, kazdy dela, vo povazuje za spravne. Ja si zvolila zdravy spanek. Pokud je rano nevyspala maminka, je jasne, ze nejspis ani dite nemuze byt nalezite odpocate. Spousta maminek ma pocit, ze dela pro dite to nejlepsi, protoze preci nenecha sve dite plakat. Ja to chapu. Ale spanek je taky zakladni zivotni potreba. Ucime deti na nocnik hned, jak se posadi, tak je zkusme naucit i spat ;) nocnik preci jenom pocka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
20.1.17 15:34
@Marfuscha píše:
@Lanna Já jsem to nespaní nějakou dobu řešila v jiných diskuzích a z 99procent mi bylo porazeno, že musím vydržet, mít dítě celou noc u prsa a smířit se s tím, že nespím. Tak jsem měla dojem, že sem chodí jen „supermatky“ a za tuhle metodu budu veřejně lynčována. Samozřejmě nadsázka, ale co si budem povídat, na emiminu je občas ovzduší lehce fanaticky pro kontaktní rodičovství za každou cenu.

Naprosto s tebou souhlasim. Obcas jsem si na podobnych diskuzich prisla, ze selhavam. Ja nepovazuju spani s ditetem za dobry napad kvuli sids. Nemohla jsem strachy usnout. Rozpadaly se mi bradavky a mela ksem depresi jako krava. Dneska je matesovi 15 mesicu, spi a pres den krasne ji normalni jidlo. Kojit jsem prestala z uplne jinCh duvodu nez spani. Ale ani ak jsem v noci nekojila. Ja si nemyslim, ze matka si musi zvyknout, ze se nevyspi. Pak je pres den protivna a deti taky. Takovych kolem sebe vidim hodne. Ja sve dite pres den mazlim, hrajeme si, chodime ven a na vylety. V noci se spinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
20.1.17 15:37
@Lanna píše:
Tak ja budu asi jedina komu to normalni neprijde..dcerka se co dve hodiny nebudila ani jako miminko. V roce uz nocni jidlo nepotrebuje, pokud jsi vycerpana radim odstavit nebo alespon utnout kojeni v noci. Zacne spat lepe, treba ne hned ale casem urcite.

Tak každé dítě je jiné, že. Buzení v noci, zejména u kojených dětí, je naprosto normální. Holt to není mimino natláskané umělým sajrajtem k prasknutí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
20.1.17 15:43

@Ice79 s tom nesouhlasim. Znam spoustu kojenych miminek, ktere spi celou noc. Na roce uz ma dite dost glukagonu, ktery zaruci nocni pridel energie. Deti, ktere se v noci budi, proste neumi navazat spankove cykly a pouzivaji k tomu prso. Pokud vam to vyhovuje, mate stesti. Nekritizujte ale maminky, kterym ne. :srdce: kazde miminko je jine a i kazda maminka potrebuje ke stesti neco jineho. Stastna maminka = stastne miminko. Mamka nemusi byt otrok kojeni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
20.1.17 15:46
@Divver píše:
Naprosto s tebou souhlasim. Obcas jsem si na podobnych diskuzich prisla, ze selhavam. Ja nepovazuju spani s ditetem za dobry napad kvuli sids. Nemohla jsem strachy usnout. Rozpadaly se mi bradavky a mela ksem depresi jako krava. Dneska je matesovi 15 mesicu, spi a pres den krasne ji normalni jidlo. Kojit jsem prestala z uplne jinCh duvodu nez spani. Ale ani ak jsem v noci nekojila. Ja si nemyslim, ze matka si musi zvyknout, ze se nevyspi. Pak je pres den protivna a deti taky. Takovych kolem sebe vidim hodne. Ja sve dite pres den mazlim, hrajeme si, chodime ven a na vylety. V noci se spinka

Nesouhlasím. Postýlka je pro dítě bezpodnětné prostředí. Je prokázáno, že společný spánek dítěti dává neskutečně mnoho. A ano, budí se mi, nevadí mi to. Tlačit oči mu fakt nebudu, a nechat ho plakat, to už vůbec ne. Já mám v noci taky žízeň a u postele vodu. A přes den děláme přesně co ty. Kupodivu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
20.1.17 15:48

@Ice79 netusim o jakem umelem sajrajtu mluvis, malou jsem kojila do roka a kupodivu i bez nutnosti kazde dve hodiny v noci vytahovat prso, UM nemela nikdy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
20.1.17 15:51

@Ice79 jak rikam, kazdy ma delat to, co mu vyhovuje. Ja s ditetem spat nemohla kvuli strachu ze sids. V mem okoli na zo umrelo dite. Vas nesoudim. Ja sve dite taky plakat nenecham a myslim, ze spanek neni od toho, aby byl podnetny. Prave naopak, podnety spanek rusi. Proc myslite, ze neplakani je pro dite lepsi nez kvalitni spanek? Navic tazatelka prosila o radu. Vy se ji snazite vicemene vysvetlit, ze pokud ji to nevyhovuje, je horsi mama nez vy. To mi prijde zbytecne. Ne kazda matka ma energii nespat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
20.1.17 15:59
@Ice79 píše:
Nesouhlasím. Postýlka je pro dítě bezpodnětné prostředí. Je prokázáno, že společný spánek dítěti dává neskutečně mnoho. A ano, budí se mi, nevadí mi to. Tlačit oči mu fakt nebudu, a nechat ho plakat, to už vůbec ne. Já mám v noci taky žízeň a u postele vodu. A přes den děláme přesně co ty. Kupodivu. :nevim:

Navic kazda cteme vyzkumy, ktere cist chceme. Ja zase ctu ty, ktere tvrdi, ze pro dite je zdravy spanek velmi dulezity ;) delejma kazda to, co povazujeme za nejlepsi a nekritizujme ty ostatni ;) ❤

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí