Vadí mi, když mi někdo chová dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Velryba černá
27.8.24 09:08

@Liška32 trvalo to u ní od nějakých osmi měsíců skoro do roka a půl. Řvala jak šílená, takže jsme omezili na nutné situace.

• Citovat
  • Upravit
11089
27.8.24 09:09
@unuděná píše: Více

Ne, protože normální člověk si nebude v klidu kráčet na procházce se řvoucím miminem 8). Ale když bude 4 km od baráku, tak smůla :nevim: Tu půlhodinu si bude muset poradit sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
27.8.24 09:11

Moje tchyne, moc fajn zenska, mi to neulehcovala tim, ze zrejme ve snaze ukazat mi, ze ji hlidani deti fakt neobtezuje, zduraznovala, jak jejich breceni neresi. At si breci 2 hodiny, ja to vydrzim. Nebo licila, jak hlidala svagrove a kdyz ji brek z chuvicky branil spat, tak chuvicku vypnula…poradila si, sikulka :-))))
Oni klidne nechali batole doma samotne a sli na ples zamlada, ukazali mu, kde je nocnik a ze je nema hledat a odesli na 5 hodin z domu. To byla jina doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
27.8.24 09:13

@Pudloslava přesně, u nás to bylo taky: Nezvedej ho, nech ho brečet, aspoň se naučí, apod.

• Citovat
  • Upravit
43037
27.8.24 09:16

no blbe je, kdyz ma dite alergii nebo intoleranci a babicka to nerozlisuje, bere to jako vystrelek matky, protoze za nich takove vymyslenosti nebyly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.8.24 09:20
@Velryba černá píše: Více

No tak ale to je pak celé o tom, že v daného člověka nemáš a nemůžeš mít důvěru. Vysvětlit, že ty dítě nenecháváš vyřvat, když to není nutné a doufat, že to babi bude respektovat. Stejně jako s tou koblihou. @Pudloslava A samozřejmě, u alergií a intolerancí je to něco jiného, tam - jak jsem psala - jde o zdraví dítěte, tam bych byla nekompromisní. Ale dát zdravému dítěti ocucat v 7m koblihu, za to bych nestřílela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
27.8.24 09:21

@unuděná na doufání nehraju, svoje jsem jim samozřejmě řekla. Chtěli vozit kočárek, mohli - s naším doprovodem.

• Citovat
  • Upravit
53190
27.8.24 09:26

A měli s tím problém? Nepřijde mi, že by zakladatelky tchyně měla problém s tím, že je tam zakladatelka jako pozorovatel a doprovod. Ale jí to vadí i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
27.8.24 09:27

@unuděná jasně, měli řeči ale taky smůlu.

• Citovat
  • Upravit
43037
27.8.24 09:27

ne, ja taky ne. Ja jsem privadela do mdlob biomatky tim, ze jsem svym detem v kocarku kupovala hranolky, ptz zadne alergeny :-)))
Ale maji se o tom domluvit. Lidi maji pro svoje nazory ruzne duvody a mnoho lidi se domniva, ze to dokaze zvenku lepe vyhodnotit a ze ma tudiz pravo nerespektovat, coz je obecny problem. Kolikrat nekde ctes, ze" v tramvaji zlobilo nevychovany dite a bylo uplne jasny, ze neni nijak postizeny". Lidi vubec nemaji nahled na svou nevedomost, citi se kompetentni hodnotit vse. „Matka nedava diteti cukr, asi je to silena biomatka, to nemusim respektovat.“ Proto by se rodice meli respektovat vzdy. Ostatne co se stane diteti, kdyz koblihu nedostane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.8.24 09:31
@Pudloslava píše: Více

Samozřejmě že nic. Ale pokud je na miskách vah risknout, že babi dá dítěti ochutnat koblihu a nebudu dítě vůbec půjčovat, aby se to nestalo, tak za mě jasná volba. Babičky jsou důležité. Chytrá ženská to ví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
27.8.24 09:34

@unuděná ona by i ta babička mohla zapojit rozum, no.

• Citovat
  • Upravit
53190
27.8.24 09:36

Navíc, když bude zakladatelka poblíž, může na dítě samozřejmě dohlédnout a včas zasáhnout, pokud by něco takového viděla. Na tom neshledávám nic špatného, taky jsem děti cca do roka dozorovala i u babiček, budovaly jsme společně důvěru, abych jim je později mohla svěřit bez obav o dítě. Zakladatelce vadí ale prostý fakt, že si babi chce dítě pochovat v její přítomnosti. To je fakt rozdíl proti celodennímu hlídání nebo 3 hodinové procházce bez její přítomnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6451
27.8.24 09:38

Aha, tak to byla separačka :) u mojí starší to bylo hodně silné (spustila řev třeba když jsem se k ní otočila bokem) a já to lámala přes koleno a tím jsem všechno jen prodloužila.

Proto si taky myslím, že nemá smysl jít proti přirozeným instinktům. Kdyby to u zakladatelky trvalo třeba ještě ve 4 letech dítěte, pak bych řekla, že je to už úzkost a že už to na odborníka je, ale v 7 měsících… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.8.24 09:49

To, že ho zapojuje jinak, než ty, neznamená, že ho nezapojuje :* Až budeš babička ty, třeba zase naše postupy budou dávno překonané a bude si o tobě snacha říkat, proč nezapojíš mozek a dáváš dítěti jako první příkrm mrkev nebo co já vím :lol: Ony se ty babičky nesnaží vnoučata zabít probůh, dělají věci podle svého nejlepšího vědomí a podle toho, jak (zřejmě zdárně) vychovaly své děti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová