Vadí mu moje dítě

Melanias
22.2.24 08:08

Vadi mu moje dite

Ahojte, potrebuju se asi nekomu vypsat…
Jde o to, ze mam noveho partnera..zname se 2 roky ale az ted jsme si k sobe nasli cestu. Vse idealni jasne, jako na kazdem zacatku..uz jsme si tedy rekli, ze do toho zapojime i meho 6leteho syna. Nekolikrat ho videl ale tak vzdy to bylo na par hodin a to se kazdy ukaze v nejlepsim svetle. Rekli jsme si, ze zkusime spat u neho na dome. Muj syn spokojeny, stastny, vse bylo v klidu…nez novy partner zacal, ze syn je mi stale jen za zadkem, ze neni samostatny…snazila jsem se mu vysvetlit, ze vse chce cas. Ano, spal se mnou maly, lebo je tak nauceny a byl v novem dome. I to partnerovi vadilo…rikala jsem mu, ze at mu da chvili prostor, ze casem ho zacneme davat spat sameho ale ze je na to podle me jeste brzo. Mozna moje chyba, neviiiim, mozna mi poradite.

A vcera to tak vybuchlo, lebo syn mel spat u exmanzela…ale muj novy partner rekl, ze kdyby maly chtel, tak neni problem at spime vsichni u neho na dome. Maly mel zajem, tak jsem se dohodla s exmanzelem, ze ho doveze. A muj partner ihned otocil, ze me zajima jen ten maly, ze ja nikoho k sobe nepotrebuju, ze mi staci jen on, tak at s nim jsem sama…jsem z toho vazne v soku, protoze toto jsou pro me veci, ktere se daji normalne domluvit. A v podstate jsem si myslela, ze budeme oba radi, ze tam chce byt a najednou otocil…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76526
22.2.24 08:13
@Melanias píše:
Ahojte, potrebuju se asi nekomu vypsat…
Jde o to, ze mam noveho partnera..zname se 2 roky ale az ted jsme si k sobe nasli cestu. Vse idealni jasne, jako na kazdem zacatku..uz jsme si tedy rekli, ze do toho zapojime i meho 6leteho syna. Nekolikrat ho videl ale tak vzdy to bylo na par hodin a to se kazdy ukaze v nejlepsim svetle. Rekli jsme si, ze zkusime spat u neho na dome. Muj syn spokojeny, stastny, vse bylo v klidu…nez novy partner zacal, ze syn je mi stale jen za zadkem, ze neni samostatny…snazila jsem se mu vysvetlit, ze vse chce cas. Ano, spal se mnou maly, lebo je tak nauceny a byl v novem dome. I to partnerovi vadilo…rikala jsem mu, ze at mu da chvili prostor, ze casem ho zacneme davat spat sameho ale ze je na to podle me jeste brzo. Mozna moje chyba, neviiiim, mozna mi poradite.A vcera to tak vybuchlo, lebo syn mel spat u exmanzela…ale muj novy partner rekl, ze kdyby maly chtel, tak neni problem at spime vsichni u neho na dome. Maly mel zajem, tak jsem se dohodla s exmanzelem, ze ho doveze. A muj partner ihned otocil, ze me zajima jen ten maly, ze ja nikoho k sobe nepotrebuju, ze mi staci jen on, tak at s nim jsem sama…jsem z toho vazne v soku, protoze toto jsou pro me veci, ktere se daji normalne domluvit. A v podstate jsem si myslela, ze budeme oba radi, ze tam chce byt a najednou otocil…

tohle nebude dobré, asi bych ten vztah ukončila - když už teď žárlí na tvého syna, tak to ani dál nepůjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
22.2.24 08:14

No jo no, to je život s dítětem. Partner si tě našel už se synem, tak buď ať se chová dospěle a přijme to a nebo holt ať jde dál. Nebo jak by si to představoval, že syna zavřeš do sklepa a půjdeš obletovat chlapa, nebo co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Melanias
22.2.24 08:16

@prejeta_zaba Ja vim, ze to neni jednoduche…i jsem mu rikala, jestli je na to pripraveny…myslim si, ze na vsem se da nejak dohodnout..ale toto jsem necekala :(

• Citovat
  • Upravit
Melanias
22.2.24 08:17

@prejeta_zaba
A to muj maly ho ma vazne rad..chce, aby ho vyzvedaval ze skolky jen on…tak jsem si rikala, ze super, ze by mohl byt jen rad.

• Citovat
  • Upravit
24800
22.2.24 08:18

Tak trochu potíž vidím v tom, že jdeš po dvou letech se synem spát k partnerovi na dům, ale spíš v posteli s 6 letým synem..
to nešlo vymyslet nějak přijatelně pro všechny jinak?
tvůj přítel nevypadá, že je ze syna nadšený a na rovinu bych měla velké obavy, jak to bude pokračovat, protože on je bezdětný a ten vztah rodič-dítě ještě nezažil/nechápe, tak nerozumí tomu, proč je pro tebe syn tak důležitý…
toho přespávání v jeho domě bych zatím nechala, protože to akorát vyvolá spory (leda zda by syn nebyl schopný už přespat vedle v pokojíčku sám? dát mu tam pěkné dětské povlečení, hračky, jeho věci…) - tohle byste ale nejdřív měli trénovat doma!! vy spíte stále v jedné posteli!? to je chyba, holka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
22.2.24 08:19

@Melanias Bohužel, ne každý je schopen přijmout cizi dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
22.2.24 08:20
@Melanias píše:
@prejeta_zaba Ja vim, ze to neni jednoduche…i jsem mu rikala, jestli je na to pripraveny…myslim si, ze na vsem se da nejak dohodnout..ale toto jsem necekala :(

prostě to nemá v sobě, není na to připraven a ne nezmění se to, i kdyby se chvíli přetvařoval, tak to nevydrží pořád - a navíc, on se ani nesnaží, prostě mu tvůj syn vadí, nejste kompatibilní, nic na tom nevykoumáš, běž dál a hledej dál - je spousta mužů, kteří to cizí dítě přijmou se vším všudy, někteří chlapi si s mou dcerou rozuměli líp jak se mnou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
22.2.24 08:21

Neblázni, syn měl být u svého táty, proč necháváš organizovat toho nového, kde dítě bude? Potřebuje pravidelnost a řád, aby se s touto situací smířil. Nebo si ho otec nebere tak často?
On chtěl, aby dítě v cizím domě spalo někde samo a vy dva spolu v ložnici. Hm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Melanias
22.2.24 08:23

@Lucy75 Nemam problem si uvedomit, ze je to chyba..pro me to do ted problem nebyl ale ani nemam problem to zmenit :) I jsem mu to rekla, ze v poradku, je tam detska izba, tak ho zacneme ucit tam. To jsme v podstate vykomunikovali..ja si nestojim za tim, ze musi byt jen po mem. Jen potom prisel ten vcerejsek.

• Citovat
  • Upravit
34473
22.2.24 08:23
@Melanias píše:
@prejeta_zaba
A to muj maly ho ma vazne rad..chce, aby ho vyzvedaval ze skolky jen on…tak jsem si rikala, ze super, ze by mohl byt jen rad.

Jako za co by měl být rád? Že mu může dělat náhradního otce? Nebuď naivní, prosím tě. Kluk mu překáží a dost jsi k tomu přispěla sama. Partner si asi opravdu nepředstavoval, že když přijedete k němu, tak ty budeš spát s dítětem a on sám nebo že když můžete mít víkend pro sebe, necháš si dítě dovézt. Z toho bude určitě skákat štěstím do stropu, tomu věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
22.2.24 08:25
@Melanias píše:
@prejeta_zaba Ja vim, ze to neni jednoduche…i jsem mu rikala, jestli je na to pripraveny…myslim si, ze na vsem se da nejak dohodnout..ale toto jsem necekala :(

Jestli nezažil vlastní dítě, těžko si představí, kolik péče o dítě ve skutečnosti zabere času. Takže se ani není čemu divit, ze je naštvaný. Chtěl si užít s tebou, přetrpěl by syna, pokud by to obnášelo chvíli si pohrát, ale nepočítal s tím, že ho budeš mít za zadkem nonstop. Navíc syn vycítí „ohrožení“, takže o to víc bude vyžadovat tvou pozornost. Buď si to narovinu s partnerem vysvětlete, že se situace nespraví lusknutím prstu a nebo asi pomalu počítat s odchodem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3693
22.2.24 08:26
@stinga píše:
prostě to nemá v sobě, není na to připraven a ne nezmění se to, i kdyby se chvíli přetvařoval, tak to nevydrží pořád - a navíc, on se ani nesnaží, prostě mu tvůj syn vadí, nejste kompatibilní, nic na tom nevykoumáš, běž dál a hledej dál - je spousta mužů, kteří to cizí dítě přijmou se vším všudy, někteří chlapi si s mou dcerou rozuměli líp jak se mnou :)

8o Wtf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Melanias
22.2.24 08:27

@terien Nooo nerikam, ze ma skakat do stropu ale pokud je to uz ted problem, tak to evidentne znamena, ze to lepsi nebude :)

• Citovat
  • Upravit
24800
22.2.24 08:27
@Melanias píše:
@Lucy75 Nemam problem si uvedomit, ze je to chyba..pro me to do ted problem nebyl ale ani nemam problem to zmenit :) I jsem mu to rekla, ze v poradku, je tam detska izba, tak ho zacneme ucit tam. To jsme v podstate vykomunikovali..ja si nestojim za tim, ze musi byt jen po mem. Jen potom prisel ten vcerejsek.

tak hlavně bych ho to nazačla učit v přítelově domě, protože tím si kluk v neznámém prostředí akorát tak vybuduje averzi, může se bát apod., takže s tím jsi měla začít už tak nejpozději od tří let doma…
chápu tvého přítele i tebe…
ale z popisu situace fakt nemám dobrý pocit.. nechápu, proč jsi syna nenechala o víkendu normálně u jeho táty, jak je určeno.. nedělejte v tom klukovi chaos..

A taky je nesmysl do cizího prostředí jít rovnou spát s dítětem, které je na tebe silněji fixované.. návštěvy měly být pozvolné, třeba aspoň dvě první bez spaní, aby si to tam syn „osahal“, pořádně si prozkoumal co kde je, získal trošku pocit bezpečí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí