Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
Naprostý souhlas. On jí vyčetl, že je jí syn pořád za zadkem a nesamostatný. To si sice nemá dovolit vůbec říkat natož nějak kritizovat její výchovu, na druhou stranu to ukazuje na to, že zkrátka ona věnuje veškerý čas dítěti. A když už měla večer pro přítele, zabila ho tím, že syna odvolala od tatínkaOna není na vztah připravená, stejně jako on ne na ten, kde jsou 3.
Vždyť on sám to navrhl ![]()
@Temnástranasíly píše:
Vždyť on sám to navrhl
Dětinský test
Asi čekal, že mu řekne, že si chce užít večer jen s ním, a upřímně, pokud je do něj zamilovaná, tak by ta odpověď byla zcela adekvátní.
@unuděná píše:
Ani z jedné strany, viď? Fakt nechápu, proč dala přednost dítěti, které mělo být u tatínka, před večerem s novým přítelem. Já bych byla happy, že mám konečně klid bez dozorování a zabavování šestileťáka, že si v klidu zasouložím a vyspím se bez mačkání s dítětem
On se chtel vytahnout, ze at dite prijefe, a ona se toho nadsene chytla.
Kazdy dela chyby.
On se v pritomnosti ditete bude muset zvladnout trochu upozadit a to je ted to, co je ve hre.
@unuděná píše:
Dětinský testAsi čekal, že mu řekne, že si chce užít večer jen s ním, a upřímně, pokud je do něj zamilovaná, tak by ta odpověď byla zcela adekvátní.
Byla a priste by mela byt.
Jen málo lidí dokáže přijmout cizí dítě. Partner je dospělý, měl by chápat, že v 6 letech má dítě jiné potřeby a jiné vnímání. Že středobodem jeho vesmíru je máma.
To se často neděje, a proto bych to s ním skončila. Žádnej chlap není nad tvoje dítě, žádnej.
Já jsem s dětmi sama a je to nejlepší, co pro ně i pro sebe můžu udělat. Taky je mám v posteli. Potencionální kandidát by spal v pokoji pro hosty. ![]()
@unuděná píše:
Dětinský testAsi čekal, že mu řekne, že si chce užít večer jen s ním, a upřímně, pokud je do něj zamilovaná, tak by ta odpověď byla zcela adekvátní.
Booože, tyhle hloupý testy, kdyby to teda tak bylo… Vědět že na mě někdo něco takovýho zkouší a není transparentní, tak udělám pápá. Jak jsi psala, je to dětinský, a vztah s děckem fakt nechceš.
@unuděná píše:
No tak je deb*l on. Když potká matku, která chce aby to fungovalo mezi jejich dítětem a novým partnerem, tak je silně nevyzrálé něco takového navrhovat. Nevyčítala bych jí, že to uvítá.
@Lucie_Sx píše:
Byla a priste by mela byt.
Jenže pokud to tak necítí a nenapadne jí to samotnou, tak prostě nebude
Dokud bude stavět dítě na první (a jediné) místo a neudělá si prostor pro přítele, tak prostě přítele mít nebude ![]()
@stinga píše:
a mě nedává smysl ani to, proč to nový chlap navrhl
Mně právě taky ne.
V tomto směru chápu zakladatelku, že je rozčarovaná z toho, že ji partner do něčeho „navezl“ a pak vše obrátil proti ní.
Poučení do budoucna (bude-li nějaké budoucno): když má být kluk se svým otcem, nebude se na tom nic měnit, čas zakladatelka využije výhradně pro přítele.
@Temnástranasíly píše:
No tak je deb*l on. Když potká matku, která chce aby to fungovalo mezi jejich dítětem a novým partnerem, tak je silně nevyzrálé něco takového navrhovat. Nevyčítala bych jí, že to uvítá.
No je no
Měl mít připravenou romantickou večeři při svíčkách a film a vůbec nic takového nenavrhovat ![]()
Těžko říct. Spíš nechápe, co to je mit dítě a tak. Asi bych se na ten vztah neupinala.
A zakladatelka neodepisuje
Asi by to chtělo pár věcí upřesnit, jinak tu jedeme dojmologii.
Celé to nečtu. Dá se pochopit, že nový partner má jiné názory na výchovu nebo samostatnost dítěte. Jsi v situaci, kdy chceš vytvořit novou rodinu, najít si dalšího partnera a většinou se tam podobné problémy objeví.
Ale to, že partner kritizuje dítě hned na začátku, bych brala jako varovné znamení. Myslet si může všelicos, ale neměl by vás tlačit do rychlých změn. Má být trpělivý, tolerantní a držet si nadhled. Do výchovy je nejlepší se jako nevlastní rodič téměř neplést, kromě situaci, kdy se ho to přímo týká. Tvoje dítě má své rodiče, nepotřebuje dalšího.
To, co předvádí, by pro měl byl důvod stopnout jakoukoliv snahu o společné bydlení.
@unuděná píše:
Jenže pokud to tak necítí a nenapadne jí to samotnou, tak prostě nebudeDokud bude stavět dítě na první (a jediné) místo a neudělá si prostor pro přítele, tak prostě přítele mít nebude
Ona chce tu rodinku… To by mela trochu prehodnotit.
@ulice píše:
Celé to nečtu. Dá se pochopit, že nový partner má jiné názory na výchovu nebo samostatnost dítěte. Jsi v situaci, kdy chceš vytvořit novou rodinu, najít si dalšího partnera a většinou se tam podobné problémy objeví.
Ale to, že partner kritizuje dítě hned na začátku, bych brala jako varovné znamení. Myslet si může všelicos, ale neměl by vás tlačit do rychlých změn. Má být trpělivý, tolerantní a držet si nadhled. Do výchovy je nejlepší se jako nevlastní rodič téměř neplést, kromě situaci, kdy se ho to přímo týká. Tvoje dítě má své rodiče, nepotřebuje dalšího.
To, co předvádí, by pro měl byl důvod stopnout jakoukoliv snahu o společné bydlení.
To je fakt.
Ted jde o to, nakolik mu to jenom v nove situaci nejde a nakolik je o tom fakt tak presvedceny.