Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
Taky myslím. Mohla si třeba postesknout, že jí kluk chybí a jak to bylo bezva, když tu byli všichni 3 a on bláhově v domnění, že to neudělá a jeho otec to neschválí, pronesl něco jako „vždyť tady klidně můžeme být všichni 3“No anebo je to celé vymyšlené
No… to to trvalo…
![]()
Stačí si přečíst ostatní diskuse této zakladatelky a obrázek je dost jasný - pokud není troll, tak rozhodně máma k pohledání.
@BohunkaP píše:
No… to to trvalo…![]()
![]()
Stačí si přečíst ostatní diskuse této zakladatelky a obrázek je dost jasný - pokud není troll, tak rozhodně máma k pohledání.
Neboj, psala jsem, že to smrdí, už někde na třetí stránce ![]()
Ten příběh je fakt divný. Souhlasím ovšem s @unuděná Pokud rozvedená žena chce nový vztah, musí si na něj udělat prostor, a to nejen časově, ale zejména v hlavě. A je třeba si uvědomit, že když je žena s dítětem sama, tak, ať chci či nechci, to dítě často zabírá i prostory, které mu nenáleží a v určitých ohledech, byť nevědomky, nahrazuje chybějícího partnera. U chlapečka jedináčka docela častá situace. Do budoucna to nenese nic dobrého ani pro dítě ani pro ženu, dle mého, ale každý svého štěstí strůjcem, že.
@BohunkaP píše:
No… to to trvalo…![]()
![]()
Nechápu to, v r. 2022 zakl. píše, že má manžela, měla milence a s manželem se usmířila a ze stejného roku je i diskuse, že se rozešla s přítelem, který chce další dítě, to ona prý nechce.
Nerozumím tomu všemu ![]()
https://www.emimino.cz/…nost-472235/
https://www.emimino.cz/…atko-471536/
A další zvláštní diskuse jsou k mání…
@Lucy75 píše:
Tak trochu potíž vidím v tom, že jdeš po dvou letech se synem spát k partnerovi na dům, ale spíš v posteli s 6 letým synem..
to nešlo vymyslet nějak přijatelně pro všechny jinak?
tvůj přítel nevypadá, že je ze syna nadšený a na rovinu bych měla velké obavy, jak to bude pokračovat, protože on je bezdětný a ten vztah rodič-dítě ještě nezažil/nechápe, tak nerozumí tomu, proč je pro tebe syn tak důležitý…
toho přespávání v jeho domě bych zatím nechala, protože to akorát vyvolá spory (leda zda by syn nebyl schopný už přespat vedle v pokojíčku sám? dát mu tam pěkné dětské povlečení, hračky, jeho věci…) - tohle byste ale nejdřív měli trénovat doma!! vy spíte stále v jedné posteli!? to je chyba, holka…
Souhlas, ale holka, pozor, tady se spí s dětma až do puberty a je to tak v nejlepším pořádku vedoucímu k harmonickému vývoji ![]()
Manžel měl kdysi přítelkyni s dítětem, hned se mi to vybavilo. Sedmiletý kluk, rovněž s mámou v pelechu. Asi půl roku to toleroval (a spal v pokojíčku), pak se tam kluk přesunul a chodil 20× za noc, dělal hysterické scény, u kterých omdlíval, no šílené. Nicméně manžel s nimi vydržel 10 let, a vlastně kvůli němu pak pár let ten vztah ještě táhnul.
Co si budeme, bohužel na ty děti z předchozích vztahů není nikdo moc nažhavenej, ženský, chlapi, je to jedno. Tenhle chlápek se mi nezdá dostatečně zralej. Zkusila bych promluvu, a pak šla dál..
@Melanias píše:
Ahojte, potrebuju se asi nekomu vypsat…
Jde o to, ze mam noveho partnera..zname se 2 roky ale az ted jsme si k sobe nasli cestu. Vse idealni jasne, jako na kazdem zacatku..uz jsme si tedy rekli, ze do toho zapojime i meho 6leteho syna. Nekolikrat ho videl ale tak vzdy to bylo na par hodin a to se kazdy ukaze v nejlepsim svetle. Rekli jsme si, ze zkusime spat u neho na dome. Muj syn spokojeny, stastny, vse bylo v klidu…nez novy partner zacal, ze syn je mi stale jen za zadkem, ze neni samostatny…snazila jsem se mu vysvetlit, ze vse chce cas. Ano, spal se mnou maly, lebo je tak nauceny a byl v novem dome. I to partnerovi vadilo…rikala jsem mu, ze at mu da chvili prostor, ze casem ho zacneme davat spat sameho ale ze je na to podle me jeste brzo. Mozna moje chyba, neviiiim, mozna mi poradite.A vcera to tak vybuchlo, lebo syn mel spat u exmanzela…ale muj novy partner rekl, ze kdyby maly chtel, tak neni problem at spime vsichni u neho na dome. Maly mel zajem, tak jsem se dohodla s exmanzelem, ze ho doveze. A muj partner ihned otocil, ze me zajima jen ten maly, ze ja nikoho k sobe nepotrebuju, ze mi staci jen on, tak at s nim jsem sama …jsem z toho vazne v soku, protoze toto jsou pro me veci, ktere se daji normalne domluvit. A v podstate jsem si myslela, ze budeme oba radi, ze tam chce byt a najednou otocil…
On tě tím co řekl možná zkoušel. Chtěl asi slyšet, že řekneš. „Ne, Pepo, necháme dítě u ex. Jsem ráda, že je dítě pár dní u svého táty. Chci být taky někdy jen s tebou bez dítěte a užít si čas jen ve dvou.“
Stejně je to nejspíše na dítě žárlivý de.bil.
@Lojzísek píše:
Už mě to tu štve
mně také, řekla bych, že vždy, když se objeví zajímavá diskuse, tak je to troll ![]()
@stinga píše:
celé je to vymyšlené
Hele, to si nemyslim. že by tu někdo visel 3 roky, aby si jednou do roka zatrolil… Já myslím, že ač se to zdá pro běžnou populaci scifi, tak to je bohužel pravda. Zakladatelka má trochu zkreslené vnímání světa. Ale to, co píše je skutečně to, jak ona vnímá svět.
@unuděná píše:
Není to cizí chlap a není to ani cizí prostředíA sorry, ale taky bych neočekávala, že 6leté dítě bude spát s námi v ložnici, když si pozvu čerstvého přítele s dítětem k sobě
Tak to asi vidíme každý jinak, to se stává no. Já bych to právě bral jako test, jak se ten partner nebo partnerka, to je jedno, k tomu právě postaví. Tohle by za mě bylo nepřijatelný. Protože prostě do budoucna by to asi neklapalo, nejde jen o tu jednu noc, ale celkově. A přijde mi absolutně mimo žárlit na dítě, dospělej člověk, s ohledem na to, že dítě má otce a mají i dost času pro sebe. Tak času na sebe mají dost, jasně není to jako bez dětí, ale to tak prostě je. Nikdo po něm nechce, aby si hrál na fotrika. Za mě, když jde člověk a opět je jedno, jestli ženská nebo chlap, do vztahu s dítětem, tak s tímhle musí počítat, že to někdo nedá chápu, ale tak musí hledat někoho bez dětí.
@Matt 02 Jo, já ti rozumím, ale spíš čtu mezi řádky a tak dokážu pochopit i jeho zpruzení. Vlastně měl pravdu, když jí „vyčetl“, že jí zajímá jen ten malý a nikoho k sobě nepotřebuje ![]()
@unuděná píše:
Není to cizí chlap a není to ani cizí prostředíA sorry, ale taky bych neočekávala, že 6leté dítě bude spát s námi v ložnici, když si pozvu čerstvého přítele s dítětem k sobě
Hodnotíš to podle fungující rodiny svého typu. Zakladatelka žila se synkem sama, to prostě je naprosto jiná situace. Čímž neříkám, že by neměl mít svůj pokoj s postelí nebo aspoň svůj koutek. Ale nevíš, zda nežijí v garsonce. Tak tam prostě můžou spolu spát na rozkládacím gauči například.
@unuděná píše:
@Matt 02 Jo, já ti rozumím, ale spíš čtu mezi řádky a tak dokážu pochopit i jeho zpruzení. Vlastně měl pravdu, když jí „vyčetl“, že jí zajímá jen ten malý a nikoho k sobě nepotřebuje
Ale tak dítě přece nenahradí partnera a partner není nenahradí dítě. Naprostá většina lidí k sobě partnera potřebuje, to mi přijde v pohodě a souhlas, že partneři potřebují i čas jen pro sebe, ale za mě teda až potom co je obstaraný a spokojený to dítě, to má vždycky přednost. Dospělý člověk by to měl za mě chápat a právě to nevztahovat takto na sebe. Že jako správná matka bere ohled na své dítě, přece neznamená, že partnera nemiluje a není pro ní důležitý, ale první prostě dítě, je ještě malé a nebude to trvat věčně. A rozumný chlap by to podle mě měl chápat, pokud jde do vztahu se ženskou, co má dítě. Mě to přijde dost dětinský chování tohle vůbec říkat, to mi právě na tom přijde to nejhorší. Takto soupeřit s dítětem, přitom se to dalo udělat úplně elegantně, vlk by se nažral a koza by zůstala celá. Stačilo to přijmout s úsměvem a bez nějakých poznámek, ona ať si děcko uspí a on zatím mohl vytvořit hnízdo lásky třeba v koupelně nebo v obýváku a mohli si to užít i tak a pak si v noci vedle toho dítěte lehnout, žádný problém nevidím.