Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Matt 02 píše:
Ale tak dítě přece nenahradí partnera a partner není nenahradí dítě. Naprostá většina lidí k sobě partnera potřebuje, to mi přijde v pohodě a souhlas, že partneři potřebují i čas jen pro sebe, ale za mě teda až potom co je obstaraný a spokojený to dítě, to má vždycky přednost. Dospělý člověk by to měl za mě chápat a právě to nevztahovat takto na sebe. Že jako správná matka bere ohled na své dítě, přece neznamená, že partnera nemiluje a není pro ní důležitý, ale první prostě dítě, je ještě malé a nebude to trvat věčně. A rozumný chlap by to podle mě měl chápat, pokud jde do vztahu se ženskou, co má dítě. Mě to přijde dost dětinský chování tohle vůbec říkat, to mi právě na tom přijde to nejhorší. Takto soupeřit s dítětem, přitom se to dalo udělat úplně elegantně, vlk by se nažral a koza by zůstala celá. Stačilo to přijmout s úsměvem a bez nějakých poznámek, ona ať si děcko uspí a on zatím mohl vytvořit hnízdo lásky třeba v koupelně nebo v obýváku a mohli si to užít i tak a pak si v noci vedle toho dítěte lehnout, žádný problém nevidím.
A kde brala ohled na to dítě, když mu zrušila večer s vlastním otcem, aby ho mohla mít u nového přítele?
Mě to přijde nezdravé a dětinské chování z obou stran prostě.
@Matt 02 píše:
To je snad něco jiného ne?
V čem?
Já tohle spaní s dětmi nechápu, to si chodí lehat do postele pokaždé, když dítě spí?
@Venetia píše:
V čem?
Já tohle spaní s dětmi nechápu, to si chodí lehat do postele pokaždé, když dítě spí?
Tak ono to chápat nemusíš. Stačí to přijmout, tebe ( mně) naštěstí nikdo nenutí. Já třeba nechápu, že někdo hraje s dětmi člověče neslob se nebo pexeso, když je miliony zábavnějších her. Ale dokážu s tím v klidu a pokoji žít.
@unuděná píše:
A kde brala ohled na to dítě, když mu zrušila večer s vlastním otcem, aby ho mohla mít u nového přítele?Mě to přijde nezdravé a dětinské chování z obou stran prostě.
Jo to divný je, jediný co mě napadá je to, že on si chtěl u zakladatelky šplhnout, tak si zahrál na hodného strýčka a myslel si, že děcko půjde spát a nebude otravovat, ona si ho asi chtěla otestovat, no a ani jednomu to nevyšlo podle jeho představ. Ale divný to je, to máš pravdu a nejdivnější na tom je, že ten otec to dítě přivezl takto večer ochotně, aby dělalo krena, divný. Jedině že i on měl asi taky jinou zábavu. No každopádně, pokud je to pravda, tak chudák dítě. To je v tom nevinně jediné ani jeden z dospělých se nezachoval dobře.
@Venetia píše:
V čem?
Já zas nechápu, co je to za problém, však se dá vždycky nějak zařídit a v téhle situaci na to ten kluk za mě nárok má, normální dítě a jediný normální z celého příběhu.
Mně přijde i divný, že zakladatelka vůbec nereaguje na všechny ty odpovědi. Já osobně bych tu našla několik komentářů, na který bych chtěla odepsat, už jen abych přiblížila situaci nebo něco dovysvetlila. A nemyslím si, že je to Slovenka, někteří moravaci takhle taky mluví a píší. Na Slovaka by to bylo až moc dobře česky sepsané.
Spíš si myslím, že to je všechno trochu jinak.
Napíšu ti to jako bezdětný muž.
Zenu s dítětem bych si k tělu nikdy nepustil. Případně až s pubertakem řekněme od 12+.
Však právě proto sám nemá děti a tak se nechce starat o cizí a vychovávat ho
Nic ve zlem. Krutá pravda
@weyky píše:
Když mu vadí už teď na začátku, bude to časem jen horší a horší. Píšu z pozice dítěte, co otcim vyloženě nenáviděl. Ze začátku skvělý, předváděl se, pak byla svatba, jejich společný dítě a me nastal teror. Doslova. Pěsti nebyly nic výjimečného. Mlátil mě tak, aby to nebylo na první pohled poznat. Vadilo mu na mne úplně všechno. Nakonec mi matka vmetla, že jsem ji zničila manželství.
@Justin Case píše:
@MelaniasNapíšu ti to jako bezdětný muž.
Zenu s dítětem bych si k tělu nikdy nepustil. Případně až s pubertakem řekněme od 12+.
Však právě proto sám nemá děti a tak se nechce starat o cizí a vychovávat ho
Nic ve zlem. Krutá pravda
Ale to není nic špatného, to tě naopak šlechtí, víš co chceš, co by ti vadilo a co pro tebe není, však caik.
@Matt 02 píše:Jako fakt bys strkal dítě nové přítelkyni do postele ?
Nedá se to srovnat, když jedete s kámoši na chatu, tak je to přece něco jiného, než tahat dítě pro něj k cizímu chlapovi na první noc. A nehledě na to, že kluk mohl spát normálně s nimi a oni si mohli jít zashukat kamkoli jinam, až usnul. Jenže tohle je evidentně nějaký exot, co žárlí na dítě a z toho nekouká vůbec nic dobrého.
@Freeandwild píše:No pokud ji zajímá jen dítě a ví ,že se od ní nehne ,tak buď má s dalším vztahem počkat anebo se scházet ,když je dítě u otce .Případně aspoň upozornit ,že dítě spí s ní ,aby si chlap nedělal nějaké naděje ,že něco bude .
Vždyť to navrhl on sám, že můžou strávit čas společněDospělý je tam on, ne to děcko. A ještě když věděl, že kluk je zvyklý zatím spát s mámou.
Nevím, děti nemám, ale chápu, že pro rodiče jsou na prvním místě, je nesmysl žárlit a rejpat po pár měsících vztahu do nějakého jejich zaběhnutého režimu… pokud chce on změnu, má to dospěle komunikovat se zakladatelkou, udělat si plán, jak to budou dělat, a ne že nakonec se on sám chová jak vzpurné děcko, že dítě jeho partnerky není v šesti letech zcela samostatné a v cizím prostředí v přítomnosti nového člověka je jí „furt za zadkem“. Kde jinde by jako mělo být? A co jiného než její dítě by jí mělo zajímat?
Ten chlap komunikuje děsně, chová se nevyzrále a kdyby mu na vztahu a zakladatelce záleželo, dá se to určitě řešit jinak… on nemá co hodnotit po tak krátké době, jestli to má ona se synem nastavené ok nebo neok, má jejich režim respektovat a v klidu s ní probrat, jak to kdyžtak poštelovat, aby byli spokojení všichni. A ano, pokud ho zakladatelky syn vzal dobře, měl by za to být rád, pokud o ní opravdu stojí, což si bohužel ale moc nemyslím…
@Kelsey píše:Je rozdíl mezi vadí dítě a vadí dítě s ní v posteli …to byl dal málokdo
Tak s ním neztrácej svůj čas. Když mu vadí tvé dítě, ať si najde slečnu bez závazků, když jsou překážka. Jednoduché.
@Temnástranasíly píše:Asi nečekal ,že bude i v posteli …špatná komunikace
Nějak pomíjíte poslední incident, ten ukazuje jeho žárlivost. Nabídnout, že tam může být i prcek a když je, tak vyletět, to je hodno génia
@Tichošlápek píše:
Mne to prijde, ze si zkoušel, komu dá zakladatelka přednost - jestli jemu samotnému nebo času společně se synem. Jak ve školce no
Testovat se musí
@xxprincesscz píše:
Mně přijde i divný, že zakladatelka vůbec nereaguje na všechny ty odpovědi. Já osobně bych tu našla několik komentářů, na který bych chtěla odepsat, už jen abych přiblížila situaci nebo něco dovysvetlila. A nemyslím si, že je to Slovenka, někteří moravaci takhle taky mluví a píší. Na Slovaka by to bylo až moc dobře česky sepsané.
Moraváci fakt nepíší izba a lebo
@stinga píše:
a mě nedává smysl ani to, proč to nový chlap navrhl
Protože chtěl s nimi strávit víkend, ale nenapadlo ho, že nebudou ani večer a v noci sami
@Liška32 píše:
Bezdětný nikdy nepochopí, jak moc se rodič věnuje dítěti. Taky jsem za bezdětna měla různé představy a šestileté dítě v posteli do nich opravdu nezapadalo. Ehm![]()
rodič totiž k dítěti má takové pouto, že s ním být chce, zatímco ostatní ty naše děti zase tak moc nezajímají. Bezdětný partner může respektovat, ale to je asi tak všechno. Tenhle evidentně ani nerespektuje a jestli opravdu i navrhnul příjezd dítěte, tak to od něj byl asi naschvál, a takové dětinské chování do vztahu dospělých fakt nepatří, aby viděl, co jako uděláš
Jinak zakladatelko, ty jsi slovenka? Zaujalo mě slovo izba v jednom tvém příspěvku, občas tu jedna slečna zakládá různá témata a píše československy, jen říkám…
Třeba hledal důvod, jak to ukončit
@xxprincesscz píše:
Zakladatelka je hlavně už smazaná ![]()