Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alušáček píše:Oddělené ložnice jsou úžasné,mám slabé spaní a nesnese nikoho v mé loznici
@Lojzísek Mě by úplně nejvíc vyhovovalo mít ložnici jen pro sebe, chlap funi, chrápe, dcera se roztahuje, čivava taky v noci mlaská a chrochtá. Takže oddělena ložnice je muj senJinak taky znám rodiny kde spi všelijak, máma s dcerou v pokojicku, chlap se synem v ložnici. Nebo i máma se synem 14letym v ložnici a chlap spi dětském pokoji. U nás je to tak, ze dcera někdy behem noci přijde k nám, vecer usina ve svém pokoji.
@unuděná píše:
Zaplať pánbů, že můj chlap chrápe kvůli genetické vadě odjakživa. Za těch 20 let už jsem si na to dávno zvykla
Můj taky ale řeže tak, že já to se svým slabým spánkem nedávám. Nikdy. Teď má už dva roky masku, takže na dovolených už nemusíme být dva pokoje, ale stačí mi ohrenpax
@Alušáček píše:
Pak by se, ale dalo snadno pochopit, proč třeba 10lete dite nezvládá, odmítá spat samo. Když to nemá rádo spousta dospělých, proč by dite mělo spokojene spát odděleně.
A proč dospělý může třeba řídit auto a 10 leté dítě ne. Proč dospělý provozují sex ( ve dvou, protože sami se sebou asi těžko, že?) a 10 leté dítě ne. A tak by se dalo pokračovat…
@Alušáček píše:
Pak by se, ale dalo snadno pochopit, proč třeba 10lete dite nezvládá, odmítá spat samo. Když to nemá rádo spousta dospělých, proč by dite mělo spokojene spát odděleně.
To je nesmysl. Těm dospělým nedělá problém spát sami, ale upřednostňují spát s životním partnerem. Dítě zatím žádného životního partnera nemá. Snad nechceš tvrdit, že dítě, které nespí s rodiči v jedné posteli, nebude v budoucnu chtít spát s partnerem a naopak? ![]()
@Matt 02 píše:
No takhle to právě dopadá často, jasně, že těch důvodů je víc většinou, ale myslím, že tohle je velký stavební kámen pro rozvod. Proto u nás žádné oddělené spaní nebude.
Mám to stejně. Životního partnera potřebuju vedle sebe, a pokud by spánek s dítětem znamenal oddělený spánek nás, rodičů, není to nic pro mne. A co tak koukám kolem sebe, nedělá to dobrotu.
@unuděná píše:
To je nesmysl. Těm dospělým nedělá problém spát sami, ale upřednostňují spát s životním partnerem. Dítě zatím žádného životního partnera nemá. Snad nechceš tvrdit, že dítě, které nespí s rodiči v jedné posteli, nebude v budoucnu chtít spát s partnerem a naopak?
Já nic takového netrvdim… A dite sice nemá životního partnera, ale rodiče které jsem pro nej v tu dobu nejdulezi. Je to jen taková úvaha, proč se vlastně někdo tomu diví, ze dite nechce spat samo, když ani dospělým to není přirozené.
@Alušáček píše:
Já nic takového netrvdim… A dite sice nemá životního partnera, ale rodiče které jsem pro nej v tu dobu nejdulezi. Je to jen taková úvaha, proč se vlastně někdo tomu diví, ze dite nechce spat samo, když ani dospělým to není přirozené.
Jak vidíš, spoustě dospělým to přirozené je, i když mají manžela ![]()
@ibis píše:
A proč dospělý může třeba řídit auto a 10 leté dítě ne. Proč dospělý provozují sex ( ve dvou, protože sami se sebou asi těžko, že?) a 10 leté dítě ne. A tak by se dalo pokračovat…
Docela chabý argument, tady se bavíme o pocitu blízkosti, bezpečí, který mají děti i dospělý.
@Cizinka 999 píše:
Oddělené ložnice jsou úžasné, mám slabé spaní a nesnese nikoho v mé loznici
Verim a závidím ![]()
@Alušáček píše:
Docela chabý argument, tady se bavíme o pocitu blízkosti, bezpečí, který mají děti i dospělý.
Tak je to úhel pohledu, je pocit a pocit ![]()
@unuděná píše:
Jak vidíš, spoustě dospělým to přirozené je, i když mají manžela
Pokud budu mluvit za sebe, tak osobně bych nejraději spala úplně sama a nemá to nic společného s tím jaký vztah mám k manželovi a dětem. Miluju je nade vše, ale kdyby to bylo možné, zařídim si vlastní ložnici. Muj příspěvek byl o tom, ze je naprosto pochopitelné, ze některé děti neradi spi samy.
@Alušáček píše:
Pokud budu mluvit za sebe, tak osobně bych nejraději spala úplně sama a nemá to nic společného s tím jaký vztah mám k manželovi a dětem. Miluju je nade vše, ale kdyby to bylo možné, zařídim si vlastní ložnici. Muj příspěvek byl o tom, ze je naprosto pochopitelné, ze některé děti neradi spi samy.
To je jasný, ale fakt, že dítě nechce spát samo, nemůže zničit intimní vztah rodičů.
@ibis píše:
Tak je to úhel pohledu, je pocit a pocit
Aha takže dospěly má právo na pocit bezpečí a usínání v partnerovo objetí, kdežto dite tento pocit nepotřebuje. Zajímavé.
@unuděná píše:
To je jasný, ale fakt, že dítě nechce spát samo, nemůže zničit intimní vztah rodičů.
Samozřejmě ze ne, s tím naprosto souhlasím.
@Alušáček píše:
Aha takže dospěly má právo na pocit bezpečí a usínání v partnerovo objetí, kdežto dite tento pocit nepotřebuje. Zajímavé.
Ale tak proč by nemohlo usnout v bezpečí a obětí rodiče, ale ve své posteli ne? ![]()
Oddělené ložnice jsou úžasné, mám slabé spaní a nesnese nikoho v mé loznici