Vadný operační systém - kdo za něj odpovídá?

17014
17.5.12 07:51

Vadný OS- kdo za něj odpovídá?

Kdo odpovídá za vadný operační systém? Koupila jsem noťas za 20.000,– i s operačním systémem… Windows jw ale vadný, nejdou nainstalovat aktualizace, pokaždé se úplně potento a nakonec je víc v opravně než doma. Nefunguje nikdy déle než měsíc. Nakonec to skončí většinou tak, že se nedá do systému vůbec dostat, v horším případě se potento nějaká hardwarová součástka. Kdo je za takto prodávaný windows odpovědný? Prodejce notebooku se odpovědnosti zříká, windows zase přebírá záruku pouze za systém prodaný samostatně, v tomto případě tvrdí, že je odpovědnost na prodejci noťasu :zed: :zed: :zed: :zed: Jako vrchol bylo, že se včera noťas vrátil z opravy a jel strašně pomalu, trvalo věčnost otevřít i okno, složku o internetu nemluvě, fungoval jen do prvního vypnutí, pak už opět nenajede do windows. Co s ním, krom rozšlapání? To je mi upřímně líto těch 20 tisíc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19071
17.5.12 07:54

No ja nevim, ale notas jsi koupila v prodejne xy, tak by jakoukoliv reklamaci podle me meli resit oni :nevim: Oni jsou pro tebe obchodnim partnerem, od nich mas doklad…ale to je jen tak dle meho selskeho rozumu, neni to zadna zarucena informace :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
17.5.12 07:55

Pokud ti to prodali jako komplet (windows přímo nainstalovaný) tak podle mě to má řešit prodejce. A jestli už to bylo v opravě 3 tak bys měla mít nárok na vrácení peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
17.5.12 08:03

prodávám PC, zodpovědný je prodejce notebooku, pokud OS nefunguje a byl dodáván s notebookem dohromady (což je prakticky vždy), tak ti ho musí prodejce přeinstalovat. Bohužel, Windows je Windows, nikdy nebude fungovat bez chyby (což ani jiný OS ne). Každopádně trvej na přeinstalaci.

Pokud ovšem „nenajede“ do Windows, nemusí být nutně chyba v OS, ale třeba i v HW části (např. disk).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
17.5.12 08:05

Koupila jsem ho v Alze, oni mi ho vždy opraví, ale vadný OS jako reklamaci neuznávají, prý mi to opravují ze své dobré vůle :pocitac: :zed: :zed: , hardwarové reklamace byly uznány 2 a vadný operační systém 7krát :zed: :zed: Ale toho se zříkají… Jsou to šmejdi, ale co s nimi? Microsoft reklamuje pouze samostatně koupený software, což je logické, ale takhle je prostě OS nereklamovatelný, ale bez něj mi je nějak onen notebook víte na co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
17.5.12 08:06

Protože OS, je prostě nevyzpytatelný, bohužel. Každopádně přeinstalovat ti ho musí, zeptám se ještě muže, on se stará o software ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
17.5.12 08:07
@Žirafátko píše:
prodávám PC, zodpovědný je prodejce notebooku, pokud OS nefunguje a byl dodáván s notebookem dohromady (což je prakticky vždy), tak ti ho musí prodejce přeinstalovat. Bohužel, Windows je Windows, nikdy nebude fungovat bez chyby (což ani jiný OS ne). Každopádně trvej na přeinstalaci.Pokud ovšem „nenajede“ do Windows, nemusí být nutně chyba v OS, ale třeba i v HW části (např. disk).

Disk měnili předposledně, jako bez chyby, ale když on fakt funguje tak měsíc pokud nenainstaluju ŽÁDNOU!!! ale fakt žádnou aktualizaci, pokud ano, je to v pérdeli… Ale jako noťas kterej funguje chvilku, kam si ale uložím jak citlivé dokumenty, protože ho používám na práci, tudíž v něm mám rodné čísla klientů a vše o nich je na prd. Protože já se do něj už nedostanu, tudíž nemám možnost tyto údaje odstranit a hlavně musím začínat furt odznovu a to je už na palici :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
17.5.12 08:08
@monika32 píše:
Koupila jsem ho v Alze, oni mi ho vždy opraví, ale vadný OS jako reklamaci neuznávají, prý mi to opravují ze své dobré vůle :pocitac: :zed: :zed: , hardwarové reklamace byly uznány 2 a vadný operační systém 7krát :zed: :zed: Ale toho se zříkají… Jsou to šmejdi, ale co s nimi? Microsoft reklamuje pouze samostatně koupený software, což je logické, ale takhle je prostě OS nereklamovatelný, ale bez něj mi je nějak onen notebook víte na co…

Jinak si dej pozor, mohou svalit vinu na antivir (rádi využívají AVG) a nebo jakýkoli nelegálně nainstalovaný program a říct, že si za to můžeš sama!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
17.5.12 08:09

Nám taky blbnul OS, v krámě (mader) nám reklamaci neuznali, že prý software se nereklamuje. Já byla tak naštvaná. Nakonec nám to přehrál kámoš a od té doby si říkám, že už jim kašlu na legální software!Jak můžou mít právo odmítat reklamace? Nějak to nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
17.5.12 08:10
@Žirafátko píše:
Protože OS, je prostě nevyzpytatelný, bohužel. Každopádně přeinstalovat ti ho musí, zeptám se ještě muže, on se stará o software ;-)

Nojo, ale přeinstalace nic neřeší, upřímně tebe by bavilo si co měsíc do PC instalovat vše znovu? Antivir, office a jiné nutné věci? Než s tím skončíš, tak přestane fungovat… Přeinstalovat si ho umím sama, ale přeci se s tím nesmířím. To je pak fakt jen krám za 20.000 a můžu se na něj jen koukat, protože nemá smysl na něm pracovat. Na práci používám 6-8 programů, které musím instalovat, aktualizovat a doplňovat databázi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
17.5.12 08:11

@Žirafátko nám to nepřeinstalovali. Nabídli nám to, že to udělají, ale za prachy!!!! Počítač jsme měli v té době 2 měsíce, nefungovalo tam pár věcí a bylo to softwarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
17.5.12 08:11
@Žirafátko píše:
Jinak si dej pozor, mohou svalit vinu na antivir (rádi využívají AVG) a nebo jakýkoli nelegálně nainstalovaný program a říct, že si za to můžeš sama!

Mám originál nod32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
17.5.12 08:12

@monika32 to je blbý, že ani to přeinstalování nepomohlo :-( To je fakt na nic, tak to reklamuj furt dokola, třeba je to přestane bavit a budou to řešit pořádněji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
17.5.12 08:12
@scai píše:
Nám taky blbnul OS, v krámě (mader) nám reklamaci neuznali, že prý software se nereklamuje. Já byla tak naštvaná. Nakonec nám to přehrál kámoš a od té doby si říkám, že už jim kašlu na legální software!Jak můžou mít právo odmítat reklamace? Nějak to nechápu…

No jo, ale to si nemůžu dovolit, mít nelegální software… A hlavně za legální windows jsem si připlatila… Cena notebooku byla skoro o 3.000 vyšší než bez něj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
17.5.12 08:13
@monika32 píše:
Nojo, ale přeinstalace nic neřeší, upřímně tebe by bavilo si co měsíc do PC instalovat vše znovu? Antivir, office a jiné nutné věci? Než s tím skončíš, tak přestane fungovat… Přeinstalovat si ho umím sama, ale přeci se s tím nesmířím. To je pak fakt jen krám za 20.000 a můžu se na něj jen koukat, protože nemá smysl na něm pracovat. Na práci používám 6-8 programů, které musím instalovat, aktualizovat a doplňovat databázi :zed:

nebavilo, proto nepoužívám windows :mrgreen:
Ke komu dát notebook záleží na licenci windows. Pokud je to např. Dell s předinstalovaným Win od Dellu, tak se reklamuje přímo Dellu. Pokud to byl prázdný Dell a Win dodávala Alza, reklamuje se u Alzy. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák