Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky,
tak by mě zajímalo ,kolik vážilo vaše miminko ve 31tt,nebop by zhruba mělo vážit a jak bylo otočený? Jsem 31+3tt a dnes jsem byla na ULTR. kde mě paní doktorka řekla že malá má cca 1900g což mě zarazilo,jestli to není hodně a taky že malá je otočená hlavičkou dole až moc.. Tak mě zajímá jak ste to měli Vy ?
Moc díky Všem
![]()
tak skvělý, já měla ve 32.týdnu odhad taky 1900gramů, malá se narodila 40+0tt a měla úžasných 4050g a 52 cm
ale porod byl paráda, procházka růžovou zahradou, venku byla na jednu kontrakci a tři zatlačení, nástřih byl, ale zahojil se. Tak buď v klidu, zase jsou ty větší děti takové živější, lépe se chytají u prsa, mají větší sílu sát. Jen nekupuj velikost 50, z 56 my vyrostla za 4 týdny
![]()
minulý týden jsem byla u doktora a shodou okolností také 31+3tt a miminko má odhad 2300g, takže obřík. Doufám, že ten finální odhad bude trochu nižší, takže tvoje miminko je akorát. Jo a jsme taky hlavičkou dolů
Jo a v té profilovce, jak malou drží starší dcera, tak takhle nějak vypadá to čtyřkilové mimino 5 dnů po porodu
a to byla chůdě nemocná na jipce a zhubla na 3600g
![]()
dalusa píše:
minulý týden jsem byla u doktora a shodou okolností také 31+3tt a miminko má odhad 2300g, takže obřík. Doufám, že ten finální odhad bude trochu nižší, takže tvoje miminko je akorát. Jo a jsme taky hlavičkou dolů
terinka4444 píše:
tak skvělý, já měla ve 32.týdnu odhad taky 1900gramů, malá se narodila 40+0tt a měla úžasných 4050g a 52 cm![]()
![]()
ale porod byl paráda, procházka růžovou zahradou, venku byla na jednu kontrakci a tři zatlačení, nástřih byl, ale zahojil se. Tak buď v klidu, zase jsou ty větší děti takové živější, lépe se chytají u prsa, mají větší sílu sát. Jen nekupuj velikost 50, z 56 my vyrostla za 4 týdny
![]()
To mě nestraš doufám že nebudu mít macandu
mám všechno od 56,62,68 radši větší než menší ne ![]()
Jo a je hlavou dolů, tak doufám, že už se neotočí, abych mohla rodit přirozeně.
no teda abych pravdu řekla nevím po kom by taková byla přítel je menšího rázu mám jen 170cm a cca 68kg a já 175cm a před těhu váha 65kg ..tak uvidíme,ale bříško mám hrozně malé..tak se aspon tak uklidnuju ![]()
terinka4444 píše:
taky dobrej váhovej odhadneteř měla ve 32.týdnu odhad 2100, porodila vyvolávaně kvůli kopmlikacím ve 36+3tta malý měl 3600g, tak kam by narostl, to nevíme
![]()
![]()
dalusa píše:
tak koukám, že máte pěkně rostlý děti v rodině. Já se toho odhadu docela vyděsila, ale taky v rodině rodíme větší děti. No porodu se trochu bojim, i když rodit budu už podruhé a první holčička byla taky celkem velká, velkou hlavičku měla, stejně jako to vypadá i u toho druhýho
terinka4444 píše:
Jo a v té profilovce, jak malou drží starší dcera, tak takhle nějak vypadá to čtyřkilové mimino 5 dnů po porodua to byla chůdě nemocná na jipce a zhubla na 3600g
![]()
![]()
Tak to je pěkně veliká teda fakt
ale to nevadí hlavně že je zdravá
Já jsem byla min. týden na Ult. ve 30+5 TT a máme necelých 1700g…a prej je to akorát, podle mojí doktorky!