Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
to prijde neboj:D. Utece ti to taky jak voda a za chvilku budes lezet v porodnici
Petra2829 píše:
No tak já spíš na boku.Na zádech se mi dělá po chvíli blbě.Ono se to ve 3 trimestru ani nedoporučuje,
ja na zádech taky nevydržím, tak po 5ti minutách se mi dělá špatně, mžitky před očima ..
Teda to já vůbec nic ..uplně me štve že se ensmí ležet na zádech..mě to vůbec nevadí ![]()
Mě to na zádech taky nevadí, dýchá se mi normálně…ale nejlíp se mi spí na levém boku ![]()
a holky vadí kdybych ležela i dál na zádech? nemůžu nějak ublížit mimču?Já to totiž nevydrřím ![]()
terykt píše:
a holky vadí kdybych ležela i dál na zádech? nemůžu nějak ublížit mimču?Já to totiž nevydrřím
Já ležím,ale mám většinou horní polovinu těla vejš…Při lehu na zádech se totiž zhoršuje prokrvení a mnoho těhotných žen pociťuje nevolnost, v krajním případě může dojít i ke ztrátě vědomí.
![]()
Jsem našla…píše nějaká Dr.
Jak má spát těhotná žena?
pravidelně
v dobře větrané, chladné místnosti
nejméně 8 hodin denně
odpolední krátký spánek není na závadu, nemělo by jím však být negativně ovlivněno usínání večer
večer by měla žena usínat před 23. hodinou
od druhé poloviny gravidity není vhodná při spánku poloha na zádech, protože tlakem zvětšené dělohy na dolní dutou žílu se snižuje návrat žilní krve do srdce a tím i výdej, což vyvolá tzv. hypotenzní syndrom (syndrom z nízkého tlaku), kdy žena pociťuje nevolnost a může dojít až ke ztrátě vědomí, sníženo je i zásobení plodu krví
nevhodnost polohy na břiše je pochopitelná
Ahoj všem
Co se týče velikosti, tak my měli v 30 týdnu 1,5 kila
Teď jedeme 37 - týden. Na zádech nemůžu ležet zhruba od 25. týdne. Začne se mi okamžitě dělat na omdlení. U delší UTZ mi dělal problémy. ![]()
A doktor mi říkal přesně to, co tady píše Petra 2829, že mi prcek tlačí touto pohohou na dolní dutou žílu a tím se mi nevrací krev do srdce, proto je mi na omdlení. ![]()
Něco na tom bude ![]()
Ahoj!
Lukášek měl míry 4850g a 55cm.Ve 30.týdnu byl odhad 2300g a Petřík měl míry 4700g a 52cm a ve 30.týdnu byl odhad 2000g ![]()
Miriamm píše:
Ahoj!Lukášek měl míry 4850g a 55cm.Ve 30.týdnu byl odhad 2300g a Petřík měl míry 4700g a 52cm a ve 30.týdnu byl odhad 2000g
Pěkný míry
. To si musela mít mega břicho. Já myslela že prasknu a to měla malá „jen“ 3560g a 48 cm.
Miriamm píše:
Ahoj!Lukášek měl míry 4850g a 55cm.Ve 30.týdnu byl odhad 2300g a Petřík měl míry 4700g a 52cm a ve 30.týdnu byl odhad 2000g
Auuuu.A jaké byli porody?Cs?nebo klasika?tě obdivuji teda…
Není co obdivovat,prostě to muselo jít.Porody byli všechny přirozené.Nejhorší je taková velká miminka vytlačit.
Miriamm píše:
Není co obdivovat,prostě to muselo jít.Porody byli všechny přirozené.Nejhorší je taková velká miminka vytlačit.
Mně stačilo když šel kluk Kp a malá měla 3760g taky nebyla na mojí postavu nejmenší.Hlavně že jsou zdravý.
jezis,ten porod vubec nezavidim:) to mas teda velky deti.. S tim spanim na zadech,me to vubec neva,nedela se me zle nic,ale uz si na ne radsi neleham:}.