Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To je jenom minimum toho co máti peče. Letos se na tom hodlá ještě víc vyřádit. Opisuje a vymýšlí recepty denně i několik hodin
Já bych se chtěla pokusit aspoň o tyhle druhy.. ![]()
Já peču tak 10-12 druhů. To je tak akorát. část dám mamce, část beru na rodinnou sešlost, část sežerem ještě před svátkama
Jé, já se taky tak těším
že je v názvu diskuze blbě rok jsem si všimla až když se to tu řešilo, v přehledu diskuzí mi to vůbec nepřišlo divný ![]()
Fakt se těším, ale do krámu nepolezu.. všechny dárky snad objednám přes net a potraviny doveze Tesco.. Už teď jsem byla v Hyperalbertu pro normální jídlo a lidi do sebe vráželi vozíky, šílený fronty (byla to středa..) nj, výzdoba s lidma dělá divy ![]()
@PetaP Ani jsem nevěděla, že Tesco nějak rozváží..
Přivezli by mi i bagetu? ![]()
@Hr4sek22 prosím, napíšeš názvy toho cukroví co máš na obrázku?
@Hr4sek22 jé, ježečci by se mohli líbit prckovi - recept prosím ![]()
Holky a jak namaáčíte, nebo mažete to slepovaný cukroví čokoládou? Já se s tím vždy patlám jak blbec tím štětcem na omastek (jak se mu říká
)
Teda nadhera, ale holky ja miluju Vanoce, ale nesnasim cukrovi
absolutne me nebavi se s tim piplat a taky se po tom priserne tloustne a ja dala dolu konecne 19 kilo, takze zadne cukrovi ![]()
ale mate to moc krasne a obdivuji
1. Vánoční cukroví - ořechoví ježci
Suroviny:
35 dkg hladké mouky
20 dkg Hery nebo másla
5 dkg cukru krupice
1 vejce
vlašské ořechy podle potřeby čokoláda na vaření
strouhaný kokos dle potřeby
Postup:
Z hladké mouky, změklé Hery či másla vypracujeme těsto a necháme uležet v chladnu. Stačí půl dne.
Pak do malého kousku těsta dáme půlku jádra vlašského ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček do špičky.
Pečeme 10-15 minut asi na 170 stupňů.
Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Uděláme oči a čumáček - dělám to špejlí.
Necháme uležet pár dnů.
@Hr4sek22 píše:
@PetaP Ani jsem nevěděla, že Tesco nějak rozváží..Přivezli by mi i bagetu?
podle toho kde bydlíš, na itesco.cz koukni, vyjede ti jestli ti to dovezou ![]()
@Hr4sek22 píše:
@Baruska2011 který cukroví myslíš? Napíšu
na předchozí stránce mix v krabici ![]()
@Hr4sek22 píše:
@Nainuva1. Vánoční cukroví - ořechoví ježci
Suroviny:
35 dkg hladké mouky
20 dkg Hery nebo másla
5 dkg cukru krupice
1 vejce
vlašské ořechy podle potřeby čokoláda na vaření
strouhaný kokos dle potřeby
Postup:
Z hladké mouky, změklé Hery či másla vypracujeme těsto a necháme uležet v chladnu. Stačí půl dne.
Pak do malého kousku těsta dáme půlku jádra vlašského ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček do špičky.
Pečeme 10-15 minut asi na 170 stupňů.
Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Uděláme oči a čumáček - dělám to špejlí.
Necháme uležet pár dnů.
to si píšu ![]()
@Hr4sek22 luxusni