Vánoce odděleně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
921
14.11.18 19:58
@Anonymní píše:
On věděl moc dobře a dlouho, že jeho rodiče by byli rádi, kdybych byla na Vánoce u nich - a přítel moc dobře věděl, že já chci být s ním. Nechápu tedy, proč neřekl hned: „Buď u nás, mohu tak být s našima a i s tebou.“ Samozřejmě, že bych souhlasila a ráda. Ale to, když mi to řekla vlastně jen v meziřečí a na to, proč mi to neřekl dřív mi odpoví: „Měla bys být u vašich, pro tvé dobro,“ tak ano, trošku mě to naštve. Proto jsem pak odmítla, když mi řekla: „Tak teda můžeš být u nás.“ Jak tak teda? Kdyby chtěl, ať tam jsem, tak mi to navrhne dřív a nenechá mě vymýšlet varianty, které mu stejně nevyhovují. To mě na tom všem nejvíc mrzí.

Mas pravdu, pripadala bych si taky jako pricmrndanek :nevim: a vecer 24 spolu nemuzete byt? Po vecerich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
14.11.18 19:59

Já bych teda neměla vůbec náladu po tom, co píšeš vánoce slavit, a to ani u nich. Vůbec nechápu, že i když vidí, že máš problém být u své rodiny, že ti automaticky neřekl, aby jsi byla u nich. Jen tak pro zajímavost, kolik je vám let? Vím, že to není někdy až tak podstatné, ale jeho chování je dost sobecké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.18 20:00

Je pravda, že když něco navrhnu, on na všechno brble, ale nikdy nic nenavrhne. Pak řekne, že se obětoval a všechno musí být podle mě. Když jsem řekla, že už teda nic dělat a řešit nebudu, omluvil se s tím, že kdyby mělo být podle něj, nemáme ani zařízený byt a podobně, protože on má na všechno čas. Už jsem si zvykla, že potřebuje postavit před hotovou věc, protože se mu nic nebude líbit. Tohle jsem ale považovala za poměrně důležitou věc.

• Citovat
  • Upravit
69000
14.11.18 20:01

Jako bezdětní jsme trávili Vánoce na střídačku u jedněch a druhých rodičů, ale vždy spolu. Pokud by o nás jedni rodiče nestáli, tak bychom byli vždy u těch druhých, ti by byli rádi, neb ani jeden z našich sourozenců s nimi nemá potřebu na Štědrý večer být. Co máme dítě, změnilo se to, že na střídačku zveme jedny a druhé rodiče k nám.
Jako bývalé po mnoho let neplodné se mě hluboce dotýká představa, bohužel celkem často rozšířená, že bezdětný pár není dostatečně rodina na to, aby musel být spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
14.11.18 20:01

Tak asi pohedu proti proudu, ale ja taky chtela byt u nasich na stedry den a manzel jeste u sve rodiny. Bydlime od nich daleko a tak jsme si udelali spolu nejaky obed 23. a pak se rozprchli k babickam a dedum. Prvni spolecne svatky jsme meli po 8 letech vztahu a s miminkem. Jak vyse nekdo psal, je to o rodine, ve dvou jsme spolu byli cely rok:)

Je evidentni, ze ti na tom hodne zalezi, v tve situaci bych asi zustala doma…

• Citovat
  • Upravit
30408
14.11.18 20:02
@lucenka píše:
Vánoce jsou rodinné svátky a přijde mi zcela logické, že je chce trávit se svými blízkými. Jen je divné, že tebe k rodičům nepozval.
Přiznám se, že nechápu dnešní ujetý trend, kdy si mladí dělají samostatné Vánoce a rodiče nechávají na Štědrý den samotné :nevim:

Kdo hodnotí, co je ujeté a co ne, ty? My jako rodiče dospělých dětí třeba dvakrát nestojíme o to, aby nutně museli naši mladí být na Vánoce u nás - mají své domácnosti, a stejně, jako my jsme si přáli být na Vánoce jen spolu, chápeme, že to mají stejně. A těšíme se, že si s manželem užijeme hezké klidné Vánoce taky spolu. Je to ujeté? Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.11.18 20:03
@Anonymní píše:
Ony byly tři varianty:

1. Budeme spolu na Štědrý den, 25. pojedeme k našim a 26. k přítele rodičům (vzhledem k tomu, že abychom dojeli k příteli, musíme jet přes naši vesnici) = ne, bylo to špatně, on chce být na Štědrý den u rodičů a vůbec, jeho brácha s přítelkyní taky budou každý u své rodiny.

I když mě to mrzelo, tak jsem řekla, že fajn a vymyslela druhou variantu:

2. 23. budeme mít Štědrý večer spolu a 24. pojedeme každý ke svým rodičům = ne, oni chodí každé ráno 24. k babičce na večeři.

Mezitím jsem oznámila našim, že budu na Vánoce u nich. Ti mi naznačili, že se mnou nepočítají. Řekla jsem to příteli, ten nereagoval, i když moc dobře věděl, že by jeho rodiče byli rádi, kdybych byla na Vánoce u nich. Pohádali jsme se, tak jsem navrhla třetí variantu a to:

3. Když nebudeme trávit Vánoce spolu, nemusíme je tím pádem ani slavit a dávat si dárky = to se mu taky nelíbí. Ale žádný návrh nemá.

Na konec řekl, že teda můžu být u něj na Vánoce. Načež jsem mu řekla, že se nebudu vnucovat a kdyby chtěl, navrhl by mi to už dávno.

Najdi si normalniho chlapa a tohle posli dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Taky, že nemám náladu nějaké Vánoce slavit, proto jsem řekla, že žádné dárky a žádné Vánoce. Na Štědrý den bychom spolu mohli být, ale přítel mi řekl, že pro mě večer nepojede, protože bude pít :) Už tohle mě trošku „dojalo“ a pamatuji si to… sbírá si, no… Jinak, je nám okolo 20, ale to je asi fuk; žijeme jednou spolu, tak by tyhle věci měly být „samozřejmé“.. i kdyby nám bylo 30.

• Citovat
  • Upravit
25179

Zakladatelko, kolik roků vám je? Postoj tvého partnera nechápu, chová se jak 15ti letej kluk! Na Vánoce chci být hlavně s tím, koho mám ráda/miluju! Když mám milenecký vztah, tak logicky hlavně s ním! Pokud to lze skloubit s širší rodinou, tak ideálka :dance: Jak daleko bydlíte od vašich rodičů, nejde to řešit společnou návštěvou? Zeptala ses partnera, proč hrál před přáteli komedii, když tě u svých rodičů evidentně nechce?

Příspěvek upraven 14.11.18 v 20:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
14.11.18 20:04

Ségra byla s přítelem 10 let,od 18-28 cca a bydleli spolu asi 3 roky,z toho spolu strávili jedny Vánoce,jinak byli každý u rodičů,jim to tak vyhovovalo.Ani se jim nedivím, prostě to měli rádi každý tak, jak to znali z dětství.Ja jsem s manželem 8 let a strávili jsme všechny Vánoce u mojí mámy,prostě ta je dělá nejlepší ;) neumím si představit Vánoce u nás doma nebo u jeho mámy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
14.11.18 20:04
@Anonymní píše:
On věděl moc dobře a dlouho, že jeho rodiče by byli rádi, kdybych byla na Vánoce u nich - a přítel moc dobře věděl, že já chci být s ním. Nechápu tedy, proč neřekl hned: „Buď u nás, mohu tak být s našima a i s tebou.“ Samozřejmě, že bych souhlasila a ráda. Ale to, když mi to řekla vlastně jen v meziřečí a na to, proč mi to neřekl dřív mi odpoví: „Měla bys být u vašich, pro tvé dobro,“ tak ano, trošku mě to naštve. Proto jsem pak odmítla, když mi řekla: „Tak teda můžeš být u nás.“ Jak tak teda? Kdyby chtěl, ať tam jsem, tak mi to navrhne dřív a nenechá mě vymýšlet varianty, které mu stejně nevyhovují. To mě na tom všem nejvíc mrzí.

Když už spolu bydlíte, to něco prostě znamená. Tvůj partner to zatím ještě nepobral a myslí si, že to neznamená nic. Asi měl o vánocích nějaké plány, ke kterým tě tak nutně nepotřeboval. Nekaž si náladu. :hug: Mě osobně by to bylo hodně líto a zůstala bych doma a pozvala si nějakou opuštěnou kamarádku a nebo raději šla někam, kde se organizuje stědrovečerní večeře pro osamělé. Domů bych nešla - stejně tam o tebe nikdo nestojí. A uvážila bych, jestli je to tedy můj přítel a nebo spolubydlící. Ačkoliv snad i spolubydlící by vzal kamarádku ke svým rodičům, kdyby věděl, že na vánoce nemá kam jít. Takže není to ani spolubydlící, je to sobec a neumí se chovat.

• Citovat
  • Upravit
660
14.11.18 20:05

A ještě jedna varianta tu nepadla. Co pozvat jeho i tvoje rodiče na Štědrý den k vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
@Anonymní píše:
Je pravda, že když něco navrhnu, on na všechno brble, ale nikdy nic nenavrhne. Pak řekne, že se obětoval a všechno musí být podle mě. Když jsem řekla, že už teda nic dělat a řešit nebudu, omluvil se s tím, že kdyby mělo být podle něj, nemáme ani zařízený byt a podobně, protože on má na všechno čas. Už jsem si zvykla, že potřebuje postavit před hotovou věc, protože se mu nic nebude líbit. Tohle jsem ale považovala za poměrně důležitou věc.

No a to ho chceš celý život táhnout na zádech? Je možné, že je prostě líný a ono je pohodlné mít všechno od druhých vyřešený a zařízený. A za to by měl být aspoň rád a ne ještě kecat, že je to blbě. Možná bych se zamyslela, jestli chci mít v životě takovou „oporu“, která mě nechá i na vánoce v klidu samotnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@hanka.br. píše:
Kdo hodnotí, co je ujeté a co ne, ty? My jako rodiče dospělých dětí třeba dvakrát nestojíme o to, aby nutně museli naši mladí být na Vánoce u nás - mají své domácnosti, a stejně, jako my jsme si přáli být na Vánoce jen spolu, chápeme, že to mají stejně. A těšíme se, že si s manželem užijeme hezké klidné Vánoce taky spolu. Je to ujeté? Proč?

Protože Vánoce jsou rodinné svátky. Takže by rodina měla být spolu ;) a tedy tím, že se mi narodí dítě nebo si najdu partnera, tak pro mě moji rodiče a prarodiče nepřestávají být rodinou a chci ten čas trávit s nimi. Doufám, že kluk si najde někoho s podobným myšlením a ne sobeckou ženskou, která rodiče na Vánoce odstrihne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.18 20:07

Říkala jsem mu, že vždycky hledí jen na sebe a nikdy neřeší to, jak se cítím já. Prý to není pravda. Pak už jsem neměla sílu na to se s ním hádat. Šla jsem raději do vedlejší místnosti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky