Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
já zatím ne, ještě nemám ani věnec, ten musím zítra akutně sehnat a od příštího týdne začnu zdobit ![]()
Já se zítra chystam umýt okna, nalepit na ně vystříhané zimní městečko, a ještě zkusim stihnout udělat zimní truhlíky.
Zbytek udělám asi během příštího týdne a péct začnu, tak za týden.
Letos mě to nějak bere, i když to venku zatím na Vánoce nevypadá. S těma dětma člověk ty Vánoce prožívá úplně jinak
![]()
Ahojky, tak jsem se dnes dokopala, i díky vám, pořádně vysát, vyčistit koberec a umýt země. Vydělali jsem adventní věnec a je nachystaný, v neděli nebýváme doma, tak svíčku zapálím už dnes. ![]()
Holky, jak je to u vás v kraji?? Včera jsme se shodli se švagrrovou, že je to nějaké letos mdlé
..
V obchodech žádá výzdoba, a to každý rok už plaší uprostřed listopad některé obchody i se stromkem.. Nikde neni extra vánolčních věcí - dekorací atd..
Například u nás - valašsko, když si projdu vesnici, tak nikdo ještě vůbec nic, pomalu ani truchlíky na oknech, že by to tak letos lidi nebralo??
Holkym co dáváte za vánoční výzdobu? A máte nějaké fotky pro inspiraci? Nálepky do oken - odkud? Nějak zimně naaranžované truhlíky v oknech - co z čeho a s čím? Adventní věnec je samozřejmostí. Blikátka v oknech máte? Nemám ráda ty kolotočový barevný světýlka, ale přemýšlím nad svícnem nebo nějakou svítící hvězdou nebo jakože vločkama…
A co dáváte ke dveřím? Na dveře koupím taky věnec, ale máme přede dveřma velký prostor s takovým prázdným rohem. Přes léto je tam velký květináč s muškáty, teď bych tam taky ráda něco dala. Je to takový prázdný. Něco stojatýho, snad koupit a nazdobit stromek v květináči? Nebo nějakou vánoční/zimní sochu? Fakt netuším. A co doma kromě věnce? Kupujete ty dekorační vánoční svíčky? Svícny? Aroma lampičky? Věšíte něco na záclony? Dáváte ty rádoby zasněžený větvičky do váziček? Je toho moc. V obchodech na to koukám, vše pokoupit nemůžu a sama jsem na tohle levá. Fakt nemám představovat, takže dekorace musím kupovat hotové a stejně je to 50 na 50 jak to pak bude vypadat u nás, příp to odněkud „obšlehnout“. Tak děkuju za tipy. A ještě poprosím kde tyhle věci a potřeby nakupujete. Zatím jsem se dívala jen v hobby marketech, ale za vše co se mi líbí jsou to tisíce, to si fakt nemůžu dovolit. ![]()
@Kapaz nedávám nic, jen kluk si vystřihne z bílé čtvrtky nějaké vánoční ozdoby a šupne si je do oken
jo a dřív jsem dělala advent věnec, te´d uvidim ![]()
@martina.se Taky řešení.
Ale já mám vánoce moc ráda a mocs e mi to líbí. U ostatních. Doma to mám vždycky takový jalový. Nic nic a pak výkřik do tmy - pokus o vánoční atmosféru.
Celkově to máme doma jalový. Bych potřebovala bytovýho designéra. Mít tak na to peníze. ![]()
@Kapaz nemame parapety, tak bohužel nemohu nic vystavit. Mam věnec a ozdobený jídelní stůl. Na vchodové dveře davam hvězdu s mašli.:-) do okna dáváme světýlko-jako stromek ale to těsně před Štědrým dnem. Miluju Vánoce.
@Kapaz jo a ozdoby a tak - blbiny v květinářství nebo v marketech - včera jsem kupovala jakési řetězy za 19 kč ![]()
Já jsem teda loni měla na okně krásný červený světýlka
ale když jsem pak jednou šla na večer domu a viděla je z venku, vypadalo to jak kdyby to nebyl muj pokoj, ale bordel
takže za mě červený světýlka do oken ne
![]()
Davam samolepky do oken (mam z kiku a lidlu), svetylka primo v oknech nemam, ale mam je obtocene kolem te tyce (za prase si nevzpomenu jak se ji rika:-D) jak jsou na ni krouzky na chyceni zaclony no a pak fuzny svicny a postavicky a takovy ruzny serepeticky a pak jeste na okne drevenyho snehulaka osvicenyho a syn bude mit jeste na parapetu v pokoji mini vanocni stromek. Na zaclonach mam jeste cervene maslicky a sem tam povesene vlocky no a adventni venec a stromek je samozrejmost jinak to je asi vse
. Omlouvam se za preklepy, ale jsem na mobilu.
@Kapaz píše:
@martina.se Taky řešení.Ale já mám vánoce moc ráda a mocs e mi to líbí. U ostatních. Doma to mám vždycky takový jalový. Nic nic a pak výkřik do tmy - pokus o vánoční atmosféru.
Celkově to máme doma jalový. Bych potřebovala bytovýho designéra. Mít tak na to peníze.
ono se to dá fakt i rozumně.. mého třeba to vystřihování baví a na netu je asi milion možných motivů.. někdy pižlám taky
zastávám názor, že v jednoduchosti je krása..
@barca93 nezůstane po těch samolepkavh nějaký bordel???:-)))
My máme už asi třetí sezonu nalepovací vločky a hvězdičky takové ty folie. Pak máme z bílého papíru v okně městečko a hvězdičky. Na parapetu nebo na stole mám obdélníkový svícen se čtyřma svíčkama nazdobený.
A venku klasika truhlíky s chvojím, skořicí, sušenýma citrusama apod., před domem máme tůje v květináči, na které jsem loni dala pár baněk a vypadalo to pěkně. Letos zkusíme asi něco přírodního. Nic svítícího a blikajícího nevedeme.