Vánoce a výzdoba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4
22.11.14 19:59

Tak ja pridavam svuj venec z lonska :). Jinak delam klasicky truhliky na okna, stromecek nazdobit prede dvere a samozrejme venec na dvere :) ten nesmi chybet. Vzdycky 4.12. na svoje narozeniny si nastriham vetvicky z tresne (barborky :) ) a ozdobim je sklenenyma andelickama :) vypada to krasne a kdyz pak na stredry den vykvetou… :srdce: krasa. A zacinat budu taky az v sobotu pred prvnim adventem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
22.11.14 20:17

My máme doma takovou provázkovou záclonu, tak jsme si v Tescu koupili též takové provázkové světýlka a vypadá to super. Na té fotce to tak nevynikne, ale když se zhasne, vypadá to jako by světélkovala ta záclona. Jinak dělám adventní věnec (mamce trochu oberu jehličnany na zahradě :mrgreen: ), světýlka mám ještě z Tesca - kuličky jako na obrázku - ta mám kolem oblouku do kuchyně a ještě je proplétám tím klasickým chlupatým řetězem na stromek. Doprostřed pak zavěsím kouli, co mění barvy. Do skleněných váz naaranžuju různé ozdoby, řetízky a pod. nebo zlaté kamínky a doprostřed svíčku. Do oken folie s vánočními motivy (v Globusu jsou letos pěkné),na druhou záclonu rozvěsím zlaté a stříbrné patchwork ozdoby a svítící hvězdičky. Do aromalampy nějaký vánoční olejíček, zapálit svíčky, zatopit v biokrbu, do ruky svařák, pustím si nějaký nechutně vánoční slaďák… no už se nemůžu dočkat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
22.11.14 20:24

@Lima69 Moc pěkné. To je živý nebo umělý? Kde se to prodává ty mini baněčky, lístečky, už je to stříkané nebo ses s tím drbala? @tejuho Ten tůjový stromeček by se nám akorát hodil před ty dveře, díky za tip. :palec: A hodně si tu chválíte ten kik, tak tam mrknu na dekorace. Blbý je, že to tu máme velké, takže to chce něco ven na dveře, do oken, na kuchyňské okno co bývá prázdné, obývák - konferenční stolek, stěna, skříňky, jídelní stůl, skříňka v hale… No není to jednoduché. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lima69
22.11.14 20:27
@Kapaz píše:
@Lima69 Moc pěkné. To je živý nebo umělý? Kde se to prodává ty mini baněčky, lístečky, už je to stříkané nebo ses s tím drbala? @tejuho Ten tůjový stromeček by se nám akorát hodil před ty dveře, díky za tip. :palec: A hodně si tu chválíte ten kik, tak tam mrknu na dekorace. Blbý je, že to tu máme velké, takže to chce něco ven na dveře, do oken, na kuchyňské okno co bývá prázdné, obývák - konferenční stolek, stěna, skříňky, jídelní stůl, skříňka v hale… No není to jednoduché. :)

vše je origoš koupené jen přilepené tavící pistolí a fantazie! :lol: :lol: u nás je krámek na ruční výrobu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3037
22.11.14 22:54

@Kapaz je dobry ty tuje zapichat do zelene hmoty, ktera jde zalivat. Vydrzi to tak fakt dlouho a neopadava to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
22.11.14 23:17

@Kapaz Ahojky, taky toho mívám doma hodně, ale důležité je, aby to bylo trošku všechno v jednom stylu, buď barva, či přírodní dekorace, nebo hodně lesklé atd, at se to všechno nebije dohromady. Světýlka mám na garnýži omotané, bílé neblikající a je to krásné mít to večer jen tak zaplé, hrozně intimní. Na okně vloni vytřižené městečko a živá vánoční hvězda, na stole stojan pro čtyři adventní svíčky, v místě za krbem jsem měla obrovskou větev a tu děti oblepily vatou a vyrobily jsme ze šišek sovičky, takže i oni měli svůj koutek, na dveřích malá ozdůbka, ve venkovním květináči jen napíchané větve a na nich šišky a čevené mašle, vystříhané vločky v oknech a v kuchyni jsme měla nasušené pomeranče a pověšené v okně a pak klasický stromeček s perníčky a oříšky a mašličkami, prostě nádhera. Také jmelí a zvonkohra, to hlavně pro malého, bavilo ho cinkání. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
22.11.14 23:33

@Kapaz prosím tě, zrovna to řeším, tak ti sem budu nakukovat :-)

Já měla vždy vánoční výzdobu decentní, letos to plánuji velkolepěji - kvůli synovi. Min so jsme byli v Bauhausu, kde měli milion doplňků, jenže jsem tam pobíhala a došlo mi, že vlastně nemám žádný koncept, jak to pojmout (jsem naprosto netvůrčí). Takže sjíždím různý servery a sosám inspiraci. Zatím tedy jsem nakoupila barvy a šablony na okna, borovicovou girlandu (umělá, z čímž jsem dost bojovala, ale nakonec je do bytu praktičtější - a vykompenzuje to „živý“ adv věnec a stromeček (tedy STROM :-D ).
Navíc mám dilema - stromeček jsme ladili do modro/stříbra, což bychom rádi i letos. Ale výzdoba se mi líbí zlato/červená… :think: Nebude se to tlouct? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
22.11.14 23:47

@Nik77 modrá a červená nejdou k sobě, já měla jeden rok modrý stromeček a doplnky všechny bílé a stříbrné a i vánoční hvězdu bílou, ale vrátila jsem se k červené, protože jedině ta ve mě evokuje správnou atmosféru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
22.11.14 23:56

@LadySi :think: jasně… Právě - červeno/zlatá je vánoční, ale modro/stříbrný stromek se mi líbí, protože evokuje zimu, zasněženou krajinu… A mám ráda studené tony. Takže jediná možnost je tu výzdobu rozdělit po místnostech :nevim: A ve finále se mi líbí i přírodní dekorace (sušené pomerančové plátky, skořice, šišky…).

Jé! :-D Teď jsem četla tvůj příspěvek - prosím tě, jak jste dělali to městečko? A ta větev s vatou atd. je bezva nápad! To by to mý bambino mohlo už letos taky zvládnout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
23.11.14 00:03

@Nik77 http://www. mimibazar. cz/navod. php? id=8286

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
23.11.14 00:07

@Nik77 Zkusím pohledat fotečku, spíše až ráno, chlap mi to vypálil, ale nevím, kde to schoval, děti to vloni zvládli a to měli 4 a dva roky (ty sovy). Mám to ráda přesně jak ty, chladné tony, mám obyvák bílo bledě modrý s hnědými závěsy a béžovými doplňky a tak jsem to ladila do modra, ale nemělo to tu vánoční atmosféru, ta červená je živá barva a taková teplá, když jsme zapálili krb, tak to bylo dokonalé. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
23.11.14 00:09
@LadySi píše:
@Nik77 http://www. mimibazar. cz/navod. php? id=8286

Děkuji moc! :kytka: To bych měla zvládnout 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
23.11.14 00:11

@Nik77 Nejsem si úplně jistá, ale myslím, že jsem musela jeden domeček zúžit, jelikož se mi to nevešlo na rozměr okna, ale jinak super:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
23.11.14 00:16
@LadySi píše:
@Nik77 Zkusím pohledat fotečku, spíše až ráno, chlap mi to vypálil, ale nevím, kde to schoval, děti to vloni zvládli a to měli 4 a dva roky (ty sovy). Mám to ráda přesně jak ty, chladné tony, mám obyvák bílo bledě modrý s hnědými závěsy a béžovými doplňky a tak jsem to ladila do modra, ale nemělo to tu vánoční atmosféru, ta červená je živá barva a taková teplá, když jsme zapálili krb, tak to bylo dokonalé. :kytka:

To budeš hodná! :-) Mám téměř tříleťáka, tak se necháme inspirovat.
Ad barvy - no mám z toho hlavu jak pumlíč :roll: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
23.11.14 00:17

@LadySi máme atypická okna, takže já spíš budu domeček přidávat - popř. budou větší mezery 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný