Vánoce za trest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
27.12.22 17:56
@Cosmopolitan píše:
Ahoj, to mě mrzí. Já jsem jela 25.12. za neteří, která den před tím chytla neštovice, takže taky nic moc. Ale byla hodná a aspoň ona měla upřímnou radost že se vidíme a z dárků :srdce:. Jinak nechápu, proč si nikdo mých dárků neváží. Matce jsem léta před tím dala taky dost dárků a všechny mi je v průběhu roku vrátila. Spolubydlící dostal elektro stavebnici a ani se na ní nepodíval. Babi to samé, ta nechtěla dárky ode mě ani rozbalit. Oni si vážně ti lidé myslí, že ty dárky sbírám na ulici nebo co? Však mě to taky stojí čas a úsilí něco vymyslet, plus zadarmo jsem je taky v tom obchodě nedostala. Jako mě ani tak nejde o ty věci, jako o to, že tím jak si váží dárků ode mě, říkají, jaký ke mě vlastně mají vztah. Je to hodně smutný, člověk je chce obdarovat, protože je má rád a oni by to nejraději hodili přede mnou do popelnice. To mě asi zasáhlo nejvíc.

A co si jim treba dala? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.12.22 17:59

@Cosmopolitan a proč nemáš žádné kamarády? :nevim: To jako ani kolegy v práci s kterými by jsi někam vyrazila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.12.22 18:00
@Cosmopolitan píše:
Ahoj, to mě mrzí. Já jsem jela 25.12. za neteří, která den před tím chytla neštovice, takže taky nic moc. Ale byla hodná a aspoň ona měla upřímnou radost že se vidíme a z dárků :srdce:. Jinak nechápu, proč si nikdo mých dárků neváží. Matce jsem léta před tím dala taky dost dárků a všechny mi je v průběhu roku vrátila. Spolubydlící dostal elektro stavebnici a ani se na ní nepodíval. Babi to samé, ta nechtěla dárky ode mě ani rozbalit. Oni si vážně ti lidé myslí, že ty dárky sbírám na ulici nebo co? Však mě to taky stojí čas a úsilí něco vymyslet, plus zadarmo jsem je taky v tom obchodě nedostala. Jako mě ani tak nejde o ty věci, jako o to, že tím jak si váží dárků ode mě, říkají, jaký ke mě vlastně mají vztah. Je to hodně smutný, člověk je chce obdarovat, protože je má rád a oni by to nejraději hodili přede mnou do popelnice. To mě asi zasáhlo nejvíc.

to je dost divný 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
27.12.22 18:02
@Netopirek píše:
@Cosmopolitan a proč nemáš žádné kamarády? :nevim: To jako ani kolegy v práci s kterými by jsi někam vyrazila?

ja si cosmo pamatuji, už xkrát jsem jí v jejich diskusích psala, ona má čas od času nějaky divnopseudoproblém. Znáš to, když jsou všichni okolo tebe letadla, většinou jsi to letadlo ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.12.22 18:14
@debra.morgan píše:
ja si cosmo pamatuji, už xkrát jsem jí v jejich diskusích psala, ona má čas od času nějaky divnopseudoproblém. Znáš to, když jsou všichni okolo tebe letadla, většinou jsi to letadlo ty…

když to píšeš, tak si ji možná vybavuji. Mi je jasně, že hlavní problém tu bude ona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
27.12.22 18:36

@Cosmopolitan
Hele, děvče. Tvůj problém není, že jsi sama, že s nejbližší rodinou až moc nevycházíš. Tak to má plno lidí. Tvůj problém je, že si to moc bereš. Že si neumíš říct, vlezte mi na záda. Nezajímá mě, co si myslíte. Moje matka a moje dárky…kapitola sama pro sebe. Nechám ji vybrat sadu nádobí, vybrala si, vaří v tom. Sourozenci se složili na elektrickou věc, kterou nepoužívá a nikdy ji neměla. To je vystavené a cenově nastejno. Každému ukazuje…to jsem dostala od kluků. A víš, co si každý myslí? To jí ta její blbá dcera nic nedala? A mám se rozkrájet? Abych se zavděčila? Ona nic nepotřebuje. Nic nechce. Koupila jsem ji takové to zařízení na zdravější vaření od renomovaného výrobce. Za tři roky mi to vrátila. Dostala dárkový balík potřebných věcí do kuchyně. Nechala si rybičky. Zbytek mi vrátila. Tak dostávala několik let věci, zabalené ve vánočním papíru. Praktické, které používá. Veliký jar a houbičky. Sadu na čištění oken. Ubrousky s motivy pro celý rok. Stojánek a propisky. Vloček trhací, kalendář a diář. Sáčky na maso a zeleninu, pytle do koše i s košem. Nikdy neřekla. Děkuju, užiju to. Když jsem ji volala, vždy řekla. Byla jsem u kluků, neměla jsem čas, ještě se tu ty tvoje věci válejí. Když ti tohle řekne před Silvestrem, tak jako co. Loni dostala cejchy. Má je strašný. A vhodné prostěradlo napínací. Jestli to používá, je mi srdečně jedno. Naštěstí letos řekla, že je drahota. Že si dávat nic nebudeme k ničemu. Se svými favority se vídá dál, péče jim dorty. Navštěvuje je. Nás ne. Já i děti bydlíme na stejném sídlišti. K nim musí MHD na konečnou. A mám se zbláznit?
Pusť si něco v televizi a nehroť to. Na světě je pěkně. I když má člověk těch spřízněných dušiček nemnoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
27.12.22 18:39
@EEKK píše:
@Cosmopolitan
Hele, děvče. Tvůj problém není, že jsi sama, že s nejbližší rodinou až moc nevycházíš. Tak to má plno lidí. Tvůj problém je, že si to moc bereš. Že si neumíš říct, vlezte mi na záda. Nezajímá mě, co si myslíte. Moje matka a moje dárky…kapitola sama pro sebe. Nechám ji vybrat sadu nádobí, vybrala si, vaří v tom. Sourozenci se složili na elektrickou věc, kterou nepoužívá a nikdy ji neměla. To je vystavené a cenově nastejno. Každému ukazuje…to jsem dostala od kluků. A víš, co si každý myslí? To jí ta její blbá dcera nic nedala? A mám se rozkrájet? Abych se zavděčila? Ona nic nepotřebuje. Nic nechce. Koupila jsem ji takové to zařízení na zdravější vaření od renomovaného výrobce. Za tři roky mi to vrátila. Dostala dárkový balík potřebných věcí do kuchyně. Nechala si rybičky. Zbytek mi vrátila. Tak dostávala několik let věci, zabalené ve vánočním papíru. Praktické, které používá. Veliký jar a houbičky. Sadu na čištění oken. Ubrousky s motivy pro celý rok. Stojánek a propisky. Vloček trhací, kalendář a diář. Sáčky na maso a zeleninu, pytle do koše i s košem. Nikdy neřekla. Děkuju, užiju to. Když jsem ji volala, vždy řekla. Byla jsem u kluků, neměla jsem čas, ještě se tu ty tvoje věci válejí. Když ti tohle řekne před Silvestrem, tak jako co. Loni dostala cejchy. Má je strašný. A vhodné prostěradlo napínací. Jestli to používá, je mi srdečně jedno. Naštěstí letos řekla, že je drahota. Že si dávat nic nebudeme k ničemu. Se svými favority se vídá dál, péče jim dorty. Navštěvuje je. Nás ne. Já i děti bydlíme na stejném sídlišti. K nim musí MHD na konečnou. A mám se zbláznit?
Pusť si něco v televizi a nehroť to. Na světě je pěkně. I když má člověk těch spřízněných dušiček nemnoho.

divím se, že své matce pořád teda něco dáváš, já bych se na to být tebou, už dávno vyprdla, nač se snažíš, když je to nanic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
27.12.22 19:06

A… dlouhá odpověď zmizela… nějaký výpadek to hlásilo.

Už si s námi nedává. Sama to navrhla. Se sourozenci podle mě nezrušila ani Vánoce, ani svátky a narozeniny. Nebudu to řešit. Chce to tak, tak to tak bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
27.12.22 21:44

Řešením je 23. odjet a vrátit se po Silvestru. Nejlepší je odjet někam, kde ti tyto svátky nikdo a nic nebude připomínat. Nejlépe někam k moři. Ne že by to tam neslavili, ale nebude to tak intenzivní. Nebo spoustu lidí jezdí do Alp lyžovat. Já jsem pravidelně přes silvestra v Alpách na lyžích a prakticky ani nezaregistruju, že nějaký Silvestr je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
27.12.22 23:11
@Cosmopolitan píše:
Já jsem si chtěla vyrazit jednou za rok. Co je na tom špatného? Ale nevyšlo to, hlavu si z toho dělat nebudu. Ten útulek je dobrý nápad akorát na mojí psychiku by to moc nešlo, já brečím i při smutném filmu o zvířatech.

Tak reálně nějakému zvířeti pomoz, možná Tě to psychicky posílí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
28.12.22 09:54
@Russet píše:
A kamarádky nemáš?

Nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
28.12.22 09:58
@Lucie_Sx píše:
Jo, sama do kina, do zoo a posedet.
Ja takhle chodim rada, ten uuuuzasnej klid.

Pokud ti to vadi, zacni delat nejaky konicek, muzes silvestra slavit treba s plaveckym oddilem.
Nebo si na fb najdi seznamku pro turisty a chod na hromadne vyslapy, co ja vim.

Nikdo za tebe nic neudela, to musis sama.

No ani jedna aktivita mě moc nebere. Ale jsem ochotná se holt přizpůsobit. Já jsem chtěla být někde v hospodě a slavit, ne někde šlapat po horách, to mě moc nebaví. Proto asi taky nemám kamarády, nic mě nebaví a u ničeho nevydržím, nemám co nabídnout a se seznamkou mám špatnou zkušenost. Vím, není to se mnou lehký, proto jsem pořád sama, jsem komplikovaná osobnost. Ale kdybych měla někoho hodně ráda, tak se kousnu a asi bych byla ochotná sdílet jeho zájmy a kamarády. Ale já nic z toho nabídnout nemohu. Jako má o mě zájem spolubydlící ale toho zase nechci já, není můj typ a nemám ho ráda. Prostě není to se mnou lehký, to uznávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
28.12.22 09:59
@Lucie_Sx píše:
Nechodis.

Jak to víš že nechodím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
28.12.22 10:03
@stinga píše:
já mám dítě a chodím sama do kina, jezdím sama na koncerty a na fesťáky, než být doma sama, tak raději sama za zábavou

Jenže já nemám ani to dítě, jsem jak kůl v plotě a všude sama mě baví chvíli, to už jsem raději doma, než někde bloumat a stejně se nebavit. A ano, od rodiny dárky dostávám. Proč to dělají? Asi mě nemají rádi, tak to je. Neváží si dárků ode mě, neváží si mě. jednoduché. Pop tom co mi babi s mými dárky předvedla, jsem se rodičům už 3 dny neozvala a nekomunikuji. Jsem drobet uražená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
28.12.22 10:07
@debra.morgan píše:
Moji prarodiče nemají kamarady, dle me mamky ani nikdy neměli a když děda odmítl jezdit na výlety a dovoleny, tak babička začala jezdit sama, vlakem do hor, letadlem k moři, je jí přes 70. a stále jezdí sama. Když to zvládne ona, ve svým věku tak ty taky.

Ale každý sám jezdit nechce, já sama občas vyrazím, ale nebaví mě to. A když už někam sama jdu, stejně nikoho nepoznám, většinou jsou všichni spárovaní a o kontakt s cizí osobou nemají zájem. Jo, je to složitý, já už se se samotou smiřuji. Až nebudu mít rodiče, budu sama jako kůl v plotě, je mi to jasné. Ještě, že mám alespoň tu neteř, aspoň s ní si pěstuji dobrý vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný