Vánoce za trest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
28.12.22 11:23
@Cosmopolitan píše:
A přesně takový konec čeká mě. A jo, taky mě tyhle filmy dojímají, tedy dojímají, já na to myslím ještě tři dny a řvu tři dny jak želva. Smrt domácího mazlíka, to by v mém případě bylo na psychiatrickou léčebnu.

Omyl. V domovech pro seniory zdaleka nekončí jen ti, o které se nemá kdo starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
28.12.22 11:28
@Cosmopolitan píše:
Myslíte si, že existuje něco jako alergie na vánoce? Já nevím jak to nazvat jinak, když jsem od pátku doma a každý den je mi špatně ale každý den mě trápí něco jiného. Nejdřív jsem měla týden PMS, který ustal ale menstruaci mám už 4. den zpožděnou. Těhotná být určitě nemohu, leda ze vzduchu. Další den jsem měla deprese které přešli do vzteku a únavy a to takové, že jsem skoro nebyla schopná nic dělat. Včera mě chytli záda, vypadalo to na zánět sedacího nervu ale po dvou obkladech a po jedné noci bolest vymizela. Dnes mě zase bolí hlava, cítím se nachlazená. Už mě to nebaví, nic si neužiju.
Na silvestra budu letos smrdět doma a co se týká vánoc… škoda slov. Byla jsem s rodiči u babičky, je vdova, každý rok dává hezké dárky. Já si letos dala záležet, i tak mi ale před všemi řekla a dala najevo, že se jí moje dárky nelíbí. A to dělá skoro pořád když jí něco dám, je jedno co, nikdy jí nic není dobré a dává mi to najevo. Ostatní dárky rozbalila, jen u mě se jí nic nelíbí. Tak já už nevím ale než takové svátky, to raději příště do práce. Co myslíte, mohou moje problémy souviset s psychikou? Tento rok byl náročný, měnila jsem práci, v nové práci mi to i přes veškerou snahu nejde až se divím, že jsem tam zvládla zkušební dobu. Zhubla jsem, přišla o kamaráda, prostě se mi moc nedařilo. Já bych si ráda aspoň konec roku vynahradila ale zatím to vypadá dost špatně. Teď na mě jde panická ataka a já už toho začínám mít plné zuby. Proč nemůžu mít klid alespoň koncem roku?

Přijde mi, že si to děláš sama. Moc se pozoruješ.
Odjed třeba k moři. Určitě najdeš něco, kam můžeš odjet třeba zítra. Pomocnou ruku najdeš na konci svého ramene. Nikdo ti po zbytek života dělat program a řídit ti život, nebude.

• Citovat
  • Upravit
1053
28.12.22 11:54
@Russet píše:
Omyl. V domovech pro seniory zdaleka nekončí jen ti, o které se nemá kdo starat.

To vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
28.12.22 11:56
@Uslava píše:
Přijde mi, že si to děláš sama. Moc se pozoruješ.
Odjed třeba k moři. Určitě najdeš něco, kam můžeš odjet třeba zítra. Pomocnou ruku najdeš na konci svého ramene. Nikdo ti po zbytek života dělat program a řídit ti život, nebude.

Nemám peníze na to někam jet. Já od nikoho nečekám, že mi bude dělat program a řídit život, to bych ani nechtěla. Chtěla jsem dítě, smiřuji se s tím, že nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.12.22 12:47
@Russet píše:
Mě dojme i film, kde trpí děti a i dospělé osoby. To je snad normální.

Tvl. Mě dojme i priblbla reklama v TV nebo konec filmu a to i toho, který jsem viděla už xkrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.12.22 13:03
@Cosmopolitan píše:
Nemám peníze na to někam jet. Já od nikoho nečekám, že mi bude dělat program a řídit život, to bych ani nechtěla. Chtěla jsem dítě, smiřuji se s tím, že nebude.

Smiřovat se s tím, že nebude dítě můžeš za 10 let, teď dělej něco pro to, aby bylo.

Já si nemůžu pomoct, ale přijde mi, že jsi smirena s tím jak to máš, měnit to vlastně ani nechceš už vůbec pro tu změnu nechceš nic udělat. :nevim:

A proč tak často uklizis? Vlastně denně ráno + pak ještě? Nechceš ten čas využít jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.12.22 13:03

Nic te nebavi, konicky nemas, vsechno te nudi, lidi te stvou, ale chces, aby ti nekdo delal animatora a tu prazdnotu v tobe zaplacl a prehlusil.

Tohle je duvod, proc jsi a budes sama, protoze do tohohle by sel jen silenec, uz i ta tvoje rodina toho ma dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.12.22 13:05
@Cosmopolitan píše:
Jaká pekárna??? To si mě asi pleteš s někým, já použité a opotřebované věci nedávám:-). A vůbec je jedno, co komu člověk dá, slovo děkuji je to hezké snad nikomu hubu neurve. Ale říct rovnou dárci, že dárek je k ničemu, to se prostě nedělá. Aspoň já jsem tak byla vychovaná ale chápu, dnes je jiná doba a v módě je dárkem nejlíp ještě před dárcem skoro mrsknout do popelnice. Dnes se slušnost nenosí ale hulvátství vydávané za legraci a upřímnost, to je teď v módě.Dobrovolnictví mě nebaví, další práce na víc ale asi do toho půjdu. Dřív jsem ráda četla ale četbu vystřídali filmy s titulkama. Jako jo, ja selehce nadchnu pro nějakou činnost ale rychle nadšení vyprchá a u ničeho nevydržím. Mám diagnpstikovanoou poruchu osobnosti, tak jsetli to není i tím… Prostě není to se mnou jednoduchý a vím, že tzo se mnou jako s dcerou rodiče moc nevyhráli. Ještě, že už s nimi dávno nebydlím, to by asi byli třecí plochy. Oni tedy hlavně matka jsou dost nešťastní z toho jak žiju. Můj všední den je ráno brzy vstát, uklidit, potom jsem díky lékům tak unavená, že sina hodinku lehnu, obleču, dám sprchu, jdu do práce. Večer z práce doma, dám sprchu, večeři a spát. A takto každý den… O víkendu taky něcco poklidím, uvařím, kouknu na Netflix, jdu nakoupit a spát. Jednou za dva týdny jedu v neděli k rodičům na odpoledne a tak asi vypadá můj život celý rok. Dovolená není finančně možná, navíc po tom co se vše zdražilo. Tak si dovolenou nechávám na nemoci abych nemusela být na nízké nemocenské. Prostě nic pěkného. Chtěla jsem venčit pejsky v útulku, to by mě i bavilo, jenže zase… Otvírací doba jediného útulku u nás je jen všední dny neslučitelná s mojí prací. Takže nic. Onbčas pošlu nějakou tu korunku nemocnému pejskovi nebo Micině na léčbu a to mi udělá radost. Pak neteř kterou vidím jednou za dva týdny mi udělá radost, když mi řekne, že mě má ráda. Tak aspoň něco :palec:.

Nepletu, ja totiž nepsala o tvé diskusi s pekarnou, ale o jiné, která tu teď souběžně běží. Je zajímavý, že ty jsi byla vychovaná slušně rodinou, která se neumí chovat. :lol: trochu paradox.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
28.12.22 13:06
@debra.morgan píše:
Smiřovat se s tím, že nebude dítě můžeš za 10 let, teď dělej něco pro to, aby bylo.

Já si nemůžu pomoct, ale přijde mi, že jsi smirena s tím jak to máš, měnit to vlastně ani nechceš už vůbec pro tu změnu nechceš nic udělat. :nevim:

A proč tak často uklizis? Vlastně denně ráno + pak ještě? Nechceš ten čas využít jinak?

No, já ten úklid mám rozvržený do víc dnů, jeden den uklidím kuchyň další koupelnu a záchod a potom vytřu. O víkendech uklidím pokoje a vytřu. Nedělám vše najednou, to mi přijde moc. A máš pravdu, už jsem nad sebou zlomila hůl. Jediné co se mi povedlo je změnit práci, protože v té původní už to dál nebylo možný a když na mě hodili manko v pokladně a řekli že jsem ty peníze ukradla, tak jsem skončit už musela, to už dál ani nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
28.12.22 13:08
@Lucie_Sx píše:
Nic te nebavi, konicky nemas, vsechno te nudi, lidi te stvou, ale chces, aby ti nekdo delal animatora a tu prazdnotu v tobe zaplacl a prehlusil.Tohle je duvod, proc jsi a budes sama, protoze do tohohle by sel jen silenec, uz i ta tvoje rodina toho ma dost.

Nechci aby mi někdo dělal animátora, jen si chci s někým občas vyrazit na skleničku, nic víc. A s rodinou čas netrávím, tak nechápu jak toho může mít dost, když s nimi nežiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
28.12.22 13:11
@debra.morgan píše:
Nepletu, ja totiž nepsala o tvé diskusi s pekarnou, ale o jiné, která tu teď souběžně běží. Je zajímavý, že ty jsi byla vychovaná slušně rodinou, která se neumí chovat. :lol: trochu paradox.

A o jakou diskuzi jde? Já o ní ani nevím. Opravdu musí jít o omyl, já jsem žádnou pekárnu nedávala a použitou to už vůbec ne. A já jen píši, co mi bylo huštěno do hlavy, že za dárek i když nevhodný se má poděkovat a aspoň drobet radosti projevit. To mi říkal táta, který se tak i chová a i kdyby dostal zabalený hovínko, tak poděkuje. Ale dnes už se toto moc nenosí a hulvátství jde vpřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.12.22 13:14
@Cosmopolitan píše:
A o jakou diskuzi jde? Já o ní ani nevím. Opravdu musí jít o omyl, já jsem žádnou pekárnu nedávala a použitou to už vůbec ne. A já jen píši, co mi bylo huštěno do hlavy, že za dárek i když nevhodný se má poděkovat a aspoň drobet radosti projevit. To mi říkal táta, který se tak i chová a i kdyby dostal zabalený hovínko, tak poděkuje. Ale dnes už se toto moc nenosí a hulvátství jde vpřed.

Umíš číst? Přečti si ještě jednou, co jsem psala. Nejde o tvoji diskusi, ale o jinou diskusi, která tu souběžně běží. Nikdy jsem ani nepsala, že by měla být diskuse o pekárně tvoje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30868
28.12.22 13:14

Taky nemam rad Vánoce a hrozně se mi ulevi, když je 27 :). Klidně bych je neslavil… a co se týče tebe, měla by ses to naučit brát jako běžný den. Ubližovat si je šílený. Nema ráda tvoje dárky? Kašli na ni, kup ji krabicak za 50 korun. Stejně se ji nezavdecis tak proč se snažit.
Začni u sebe a pracuj na tom, jak najít radost tady a teď a nehledat to v tom, že nikoho nemas, tak raději rezignujes a budeš v depkach ladovat zmrzlinou u televize. Musíš pracovat s tím co ted máš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
28.12.22 13:18
@debra.morgan píše:
Tvl. Mě dojme i priblbla reklama v TV nebo konec filmu a to i toho, který jsem viděla už xkrat :mrgreen:

Tvl Vánoční Merci…a Albert snad konečně zrušil letos tu svojí pernickovou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30868
28.12.22 13:20
@Lucie_Sx píše:
Nic te nebavi, konicky nemas, vsechno te nudi, lidi te stvou, ale chces, aby ti nekdo delal animatora a tu prazdnotu v tobe zaplacl a prehlusil.Tohle je duvod, proc jsi a budes sama, protoze do tohohle by sel jen silenec, uz i ta tvoje rodina toho ma dost.

Je to tak. Jakmile ten člověk sám nechce a hledá spásu jinde než v sobe samotném, je to naprosto nezvladnutelna situace. A musím todle potvrdit co se týče partnerství… z toho co tu o ni vidím, tak bych se uzivatelce raději vyhnul, utíkal bych rovnou po všech čtyřech i kdyby vypadala jak nejkrásnější holka na planetě, protože by mě stáhla sebou ke dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný