Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Myslíte si, že existuje něco jako alergie na vánoce? Já nevím jak to nazvat jinak, když jsem od pátku doma a každý den je mi špatně ale každý den mě trápí něco jiného. Nejdřív jsem měla týden PMS, který ustal ale menstruaci mám už 4. den zpožděnou. Těhotná být určitě nemohu, leda ze vzduchu. Další den jsem měla deprese které přešli do vzteku a únavy a to takové, že jsem skoro nebyla schopná nic dělat. Včera mě chytli záda, vypadalo to na zánět sedacího nervu ale po dvou obkladech a po jedné noci bolest vymizela. Dnes mě zase bolí hlava, cítím se nachlazená. Už mě to nebaví, nic si neužiju.
Na silvestra budu letos smrdět doma a co se týká vánoc… škoda slov. Byla jsem s rodiči u babičky, je vdova, každý rok dává hezké dárky. Já si letos dala záležet, i tak mi ale před všemi řekla a dala najevo, že se jí moje dárky nelíbí. A to dělá skoro pořád když jí něco dám, je jedno co, nikdy jí nic není dobré a dává mi to najevo. Ostatní dárky rozbalila, jen u mě se jí nic nelíbí. Tak já už nevím ale než takové svátky, to raději příště do práce. Co myslíte, mohou moje problémy souviset s psychikou? Tento rok byl náročný, měnila jsem práci, v nové práci mi to i přes veškerou snahu nejde až se divím, že jsem tam zvládla zkušební dobu. Zhubla jsem, přišla o kamaráda, prostě se mi moc nedařilo. Já bych si ráda aspoň konec roku vynahradila ale zatím to vypadá dost špatně. Teď na mě jde panická ataka a já už toho začínám mít plné zuby. Proč nemůžu mít klid alespoň koncem roku?
Jo jde o psychiku. Proč mít klid koncem roku, proč to bereš jako tak důležitý milník? Dělej si co chceš, bez ohledu na to jaký den zrovna je, ne? Tak ať ti je dobře. A lidi neřeš, někteří jsou streleni. ![]()
Ale zrovna u tebe bych našla nekoho s kým to proberes v reálu nejen na epipi.
@debra.morgan píše:
Jo jde o psychiku. Proč mít klid koncem roku, proč to bereš jako tak důležitý milník? Dělej si co chceš, bez ohledu na to jaký den zrovna je, ne? Tak ať ti je dobře. A lidi neřeš, někteří jsou streleni.
Ale zrovna u tebe bych našla nekoho s kým to proberes v reálu nejen na epipi.
Děkuji, no právě, v reálu nikoho nemám a psychologům moc nevěřím. Snažím se asi silvestra zazdím a půjdu spát brzy, když není s kým slavit, tak slavit nebudu. Trochu jsem ale zklamaná, protože jsem se těšila ale plány mi nevyšli a tak holt nic nebude.
Jo to je psychika. Doporučuji najít nějakého psychologa a začít na sobě pracovat.
Proč je ten konec roku pro tebe takový milník?
My svátky řešíme hlavně kvůli dětem. A ty letos byly nemocné, opět. Už je to taková tradice. Ale letos to bylo i s horečkama, takže náláda nijaká. Kdyby nevěřili na Ježíška, tak jsme je posunuli na jindy. Nakonec se to dalo, ale bylo to takové nijaké ![]()
Silvestra neslavíme už dlouho. Já jsem nějak nikdy neměla potřebu to slavit, přijde mi to zbytečné. To raději slavím začátek jara, že už je ta zima za námi ![]()
@Netopirek píše:
Jo to je psychika. Doporučuji najít nějakého psychologa a začít na sobě pracovat.
Proč je ten konec roku pro tebe takový milník?
My svátky řešíme hlavně kvůli dětem. A ty letos byly nemocné, opět. Už je to taková tradice. Ale letos to bylo i s horečkama, takže náláda nijaká. Kdyby nevěřili na Ježíška, tak jsme je posunuli na jindy. Nakonec se to dalo, ale bylo to takové nijaké
Silvestra neslavíme už dlouho. Já jsem nějak nikdy neměla potřebu to slavit, přijde mi to zbytečné. To raději slavím začátek jara, že už je ta zima za námi
Já nechtěla nikdy slavit vánoce, silvestra jsem slavila ráda a letos jsem chtěla hlavně oslavit že ten šílený rok končí. Letos to totiž byl opravdu masakr. Jde i o to, že celý rok chodím jen do práce a z práce domů, nikam moc nechodím není kam a není s kým. Tak jsem si alespoň na silvestra chtěla užít a drobet si oddechnout. Ale když to nejde, tak to nejde a já ho strávím doma u Netflixu stejně jako to dělám celý rok.
Jo, psychika, ale krome dusevnich nemoci si to dost lidi dela samo, mozna i vcetne tebe.
Na Silvestra bez do zoo nebo psiho utulku, zvirata musi fungovat celorocne a treba i s nekym pokecas.
Slavit povinne, uzivat si svatky povinne, ze se to jako ma - z toho fakt vyrostes.
Bav se tim, co te bavi, povinnosti udelej rychle a poctive, at na to nemusis myslet, a na ostatni se*e pes, proc si s tim lamat hlavu.
A vyplati se tomu moc nepoddavat, i na tu bolest hlavy se da do urciteho stupne bolesti proste nemyslet.
@Cosmopolitan píše:
Já nechtěla nikdy slavit vánoce, silvestra jsem slavila ráda a letos jsem chtěla hlavně oslavit že ten šílený rok končí. Letos to totiž byl opravdu masakr. Jde i o to, že celý rok chodím jen do práce a z práce domů, nikam moc nechodím není kam a není s kým. Tak jsem si alespoň na silvestra chtěla užít a drobet si oddechnout. Ale když to nejde, tak to nejde a já ho strávím doma u Netflixu stejně jako to dělám celý rok.
Tak tohle jsou pekny kecy, je kam vzdycky a klidne bez sama.
@Cosmopolitan píše:
Myslíte si, že existuje něco jako alergie na vánoce? Já nevím jak to nazvat jinak, když jsem od pátku doma a každý den je mi špatně ale každý den mě trápí něco jiného. Nejdřív jsem měla týden PMS, který ustal ale menstruaci mám už 4. den zpožděnou. Těhotná být určitě nemohu, leda ze vzduchu. Další den jsem měla deprese které přešli do vzteku a únavy a to takové, že jsem skoro nebyla schopná nic dělat. Včera mě chytli záda, vypadalo to na zánět sedacího nervu ale po dvou obkladech a po jedné noci bolest vymizela. Dnes mě zase bolí hlava, cítím se nachlazená. Už mě to nebaví, nic si neužiju.
Na silvestra budu letos smrdět doma a co se týká vánoc… škoda slov. Byla jsem s rodiči u babičky, je vdova, každý rok dává hezké dárky. Já si letos dala záležet, i tak mi ale před všemi řekla a dala najevo, že se jí moje dárky nelíbí. A to dělá skoro pořád když jí něco dám, je jedno co, nikdy jí nic není dobré a dává mi to najevo. Ostatní dárky rozbalila, jen u mě se jí nic nelíbí. Tak já už nevím ale než takové svátky, to raději příště do práce. Co myslíte, mohou moje problémy souviset s psychikou? Tento rok byl náročný, měnila jsem práci, v nové práci mi to i přes veškerou snahu nejde až se divím, že jsem tam zvládla zkušební dobu. Zhubla jsem, přišla o kamaráda, prostě se mi moc nedařilo. Já bych si ráda aspoň konec roku vynahradila ale zatím to vypadá dost špatně. Teď na mě jde panická ataka a já už toho začínám mít plné zuby. Proč nemůžu mít klid alespoň koncem roku?
Nemůžeš čekat, když nejsi psychicky v pořádku, že na Vánoce se to jako mávnutím proutku změní.
@Cosmopolitan jenže ty furt doufáš v ty ostatní…sama sebe jsi někam zazdila. Pokud neumíš mít ráda sama sebe, to je těžký. Žádný den není významný, abys musela se hroutit z toho, že ten den,,někde nebudeš,
Tak silvestra oslav podle svého…pohodlí, kniha, hra, s flaškou v ruce. Nauč se v příštím roce neočekával od druhých a od dnů nic… A záměr se na sebe péči. Kup si zvíře, které ti třeba udělá radost.
Velmi s Tebou soucítím, mám jiné zdravotní problémy, ale ten princip, který popisuješ, tam cítím stejně. Ale fakt není den, aby něco nebylo, plus brutální návrat chronických záležitostí.
Vysvětluju si to tím, že po strašném roku tělo potřebuje setřepat úplně všechno, kde jsme ho přetěžovali. Tak se tímto oklepává.
Odpočítávám dny do konce roku a přestávám to řešit. Ať si to dělá, co chce.
Zůstane tu bordel, dělám jen to nejnutnější, návštěvy pohostím přebytky z vánočních hodů uložených v mrazáku. A může mi všechno políbit šos.
Přeju Ti, ať se dá tělo dohromady, dej mu co největší oddych, je to asi to jediné, co můžeš dělat.
Ahoj nic si z toho nedělej, u nás Vánoce taky blby, dcera zlobí jak smyslu zbavená, s partnerem ponorka brutální, těší me jen vidina srazu s kamoskou plus jsme dobře pokecaly se švagrovou 25.12. Mám ještě nějakou virózu, do toho pracuji takže fakt super. Nicméně snažím se jakoby na něco těšit třeba i na nějakou hloupost, jakoze nic velkého a přijde mi, ze to pomáhá.
Drz se
![]()
@Lucie_Sx píše:
Jo, psychika, ale krome dusevnich nemoci si to dost lidi dela samo, mozna i vcetne tebe.
Na Silvestra bez do zoo nebo psiho utulku, zvirata musi fungovat celorocne a treba i s nekym pokecas.
Slavit povinne, uzivat si svatky povinne, ze se to jako ma - z toho fakt vyrostes.
Bav se tim, co te bavi, povinnosti udelej rychle a poctive, at na to nemusis myslet, a na ostatni se*e pes, proc si s tim lamat hlavu.A vyplati se tomu moc nepoddavat, i na tu bolest hlavy se da do urciteho stupne bolesti proste nemyslet.
Já jsem si chtěla vyrazit jednou za rok. Co je na tom špatného? Ale nevyšlo to, hlavu si z toho dělat nebudu. Ten útulek je dobrý nápad akorát na mojí psychiku by to moc nešlo, já brečím i při smutném filmu o zvířatech.
@Lucie_Sx píše:
Tak tohle jsou pekny kecy, je kam vzdycky a klidne bez sama.
Sama někam posedět? Sama do kina? Sama do Zoo? To jde párkrát ale když je to tak po celý rok, je to dost blbý.
@Russet píše:
Nemůžeš čekat, když nejsi psychicky v pořádku, že na Vánoce se to jako mávnutím proutku změní.
To jsem nečekala. Čekala jsem, že budu mít klid. Jenže to nějak nevyšlo. Snad to bude příští rok lepší.
@KahlanAmnel píše:
@Cosmopolitan jenže ty furt doufáš v ty ostatní…sama sebe jsi někam zazdila. Pokud neumíš mít ráda sama sebe, to je těžký. Žádný den není významný, abys musela se hroutit z toho, že ten den,,někde nebudeš,
Tak silvestra oslav podle svého…pohodlí, kniha, hra, s flaškou v ruce. Nauč se v příštím roce neočekával od druhých a od dnů nic… A záměr se na sebe péči. Kup si zvíře, které ti třeba udělá radost.
Máš pravdu, já už od nikoho nic nečekám. Dnes jsem chtěla jít posedět se známým a raději se válí u TV. No tak holt zase budu doma.