Vánoce za trest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
30.12.22 12:24
@Cosmopolitan píše:
Vyučená prodavačka s dvouletou nástavbou. Práci v oboru jsem dělala před tím 9 let, jako docela mě to i bavilo. Jenže potom se tam vyskytli problémy, tak jsem si našla něco klidnějšího. Ono se řekne práce na dílně ale ono to taky není jen tak. Zase u nás normy nikdo nehoní, když dá člověk normu, dostane prémie, když ne, tak má jen základ ale nikdo nikomu nenadává, je to tam docela v klidu. Zařekla jsem se, že po novém roce se budu snažit víc a snad to tam už začnu dávat. Budu tam 5 měsíců, tak už je načase aby mi to tam začalo jít.

A co je to za dílnu? Proč to nedáváš?
Co si představuješ pod „víc přátelská“ Jaký koníček by jsi chtěla dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
31.12.22 10:03
@Netopirek píše:
A co je to za dílnu? Proč to nedáváš?
Co si představuješ pod „víc přátelská“ Jaký koníček by jsi chtěla dělat?

Pracuji v chráněné dílně, kde děláme montáž drobných součástek do aut (nic náročného) ale normy tam jsou a za jejich splnění máme prémie. Proč to nedávám ani nevím, jsou tam lidi, kteří nastoupili měsíc po mě a sice normy taky nedávají ale i tak je jejich výkon lepší než můj. Já prostě když dělám rychle, tak dělám chyby a když jsem pomalejší, tak se po mě chce zase abych byla rychlá. Říkám si, že snad to časem taky dám, když to dali ostatní. Ale nevím, připadám si tam jak největší nula. Víc přátelská znamená mít co lidem nabídnout aby ode mě neprchali pryč. Koníček to mě nic moc nenapadá, to fakt netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
31.12.22 10:08

Dnes je silvestr, těšila jsem se jak ho oslavím a asi to nedopadne vůbec. Spolubydlící pořád chrápe, jeho kamarád asi nedojde, tak to vypadá, že si půjdu po deváté hodině lehnout. A to jsem původně měla být se známými v hospodě a slavit. Jako já vím, někdo si řekne, že je to den jako každý jiný ale já si za celý rok neužiji vůbec nic, tohle mělo být i takové odreagování. Chtěla jsem si s někým pokecat, popít, prostě slavit. Dost mě štve, že to nevyšlo. Známý v té hospodě bude ale bude tam jedna osoba, se kterou se vzájemně nesneseme a tak jsem raději zůstala doma. Protože než trávit konec roku ve špatné společnosti, tak holt radši nic. Ale počítala jsem s tím, že aspoň se spolubydlícím a jeho kamarádem to oslavíme ale ani to mi asi neklapne. No což, nedá se nic dělat, zkusím si to vynahradit v lednu. Snad aspoň to mi vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
31.12.22 10:10
@Cosmopolitan píše:
Dnes je silvestr, těšila jsem se jak ho oslavím a asi to nedopadne vůbec. Spolubydlící pořád chrápe, jeho kamarád asi nedojde, tak to vypadá, že si půjdu po deváté hodině lehnout. A to jsem původně měla být se známými v hospodě a slavit. Jako já vím, někdo si řekne, že je to den jako každý jiný ale já si za celý rok neužiji vůbec nic, tohle mělo být i takové odreagování. Chtěla jsem si s někým pokecat, popít, prostě slavit. Dost mě štve, že to nevyšlo. Známý v té hospodě bude ale bude tam jedna osoba, se kterou se vzájemně nesneseme a tak jsem raději zůstala doma. Protože než trávit konec roku ve špatné společnosti, tak holt radši nic. Ale počítala jsem s tím, že aspoň se spolubydlícím a jeho kamarádem to oslavíme ale ani to mi asi neklapne. No což, nedá se nic dělat, zkusím si to vynahradit v lednu. Snad aspoň to mi vyjde.

S tebou je to holt těžký, viď? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
31.12.22 10:15
@Cosmopolitan píše:
Dnes je silvestr, těšila jsem se jak ho oslavím a asi to nedopadne vůbec. Spolubydlící pořád chrápe, jeho kamarád asi nedojde, tak to vypadá, že si půjdu po deváté hodině lehnout. A to jsem původně měla být se známými v hospodě a slavit. Jako já vím, někdo si řekne, že je to den jako každý jiný ale já si za celý rok neužiji vůbec nic, tohle mělo být i takové odreagování. Chtěla jsem si s někým pokecat, popít, prostě slavit. Dost mě štve, že to nevyšlo. Známý v té hospodě bude ale bude tam jedna osoba, se kterou se vzájemně nesneseme a tak jsem raději zůstala doma. Protože než trávit konec roku ve špatné společnosti, tak holt radši nic. Ale počítala jsem s tím, že aspoň se spolubydlícím a jeho kamarádem to oslavíme ale ani to mi asi neklapne. No což, nedá se nic dělat, zkusím si to vynahradit v lednu. Snad aspoň to mi vyjde.

Já Tě teda polituju, není to vesely život co žiješ. Ale řeknu Tu jednu věc, jediný kdo muže změnit Tvůj život jsi ty sama.

Dej si do Nového roku předsevzetí ze změníš svůj život a hlavně svůj přístup k němu.

Začni po malých kručcich a uvidíš ze se to začne postupně všechno měnit k lepšímu.

Najdi si koníček. Kup si něco hezkého, mej ze sebe hezky pocit. Usmívej se na svět i když Ti není do smíchu. Najdi si zajímavý koníček, nejlíp nějaký kde se dostaneš mezi lidi. Hledej každý den alespoň malý důvod k radosti.

Klidně se polituj a pak si řekni od teď dost, teď začínám svůj život měnit …

Neni to snadné, ale dá se to, věř mi, ze vím o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
31.12.22 10:22
@hanka.br. píše:
S tebou je to holt těžký, viď? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
31.12.22 10:25
@martyk píše:
Já Tě teda polituju, není to vesely život co žiješ. Ale řeknu Tu jednu věc, jediný kdo muže změnit Tvůj život jsi ty sama.

Dej si do Nového roku předsevzetí ze změníš svůj život a hlavně svůj přístup k němu.

Začni po malých kručcich a uvidíš ze se to začne postupně všechno měnit k lepšímu.

Najdi si koníček. Kup si něco hezkého, mej ze sebe hezky pocit. Usmívej se na svět i když Ti není do smíchu. Najdi si zajímavý koníček, nejlíp nějaký kde se dostaneš mezi lidi. Hledej každý den alespoň malý důvod k radosti.

Klidně se polituj a pak si řekni od teď dost, teď začínám svůj život měnit …

Neni to snadné, ale dá se to, věř mi, ze vím o čem mluvím.

A je ten koníček nutný? Jako nemyslím to zle ale nic mě neláká, jako můžu si něco najít ale opravdu bavit mě to stejně bude jen chvíli, u ničeho nevydržím. Opravdu jsou záliby důležité k životu? Já nevím, chci se změnit, tak třeba začnu pozitivněji myslet. Zkusit to můžu, litovat nechci, jen už jsem ze všeho otrávená. A když už jsme u těch zálib, počítá se jako záliba chodit pařit se známými? To jsem taky mezi lidmi a bavilo mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
31.12.22 10:29

No a neplácáš se bez zálib od ničeho k ničemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
31.12.22 10:36
@AjaF píše:
No a neplácáš se bez zálib od ničeho k ničemu?

Nevím, já jsem byla zvyklá chodit jen do práce a z práce domů, tak nevím co je to plácání od ničeho k ničemu. Nějak jsem ani nepřemýšlela nad tím, že mě nic nebaví a nemám žádné záliby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
31.12.22 10:40
@Cosmopolitan píše:
Nevím, já jsem byla zvyklá chodit jen do práce a z práce domů, tak nevím co je to plácání od ničeho k ničemu. Nějak jsem ani nepřemýšlela nad tím, že mě nic nebaví a nemám žádné záliby.

Něco, čím bys naplnila trochu svůj život. Můžeš třeba začít prochazkami, možná Tě nebavi ale je to úžasný relax od stresu a depresi.

Proste musíš krůček po krucku začít měnit svůj život.

Já to udělala a mám se teď tak jak jsem ani nedoufala. Litovani se k ničemu nevedlo. Veřejně víc asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7643
31.12.22 10:43
@martyk píše:
Něco, čím bys naplnila trochu svůj život. Můžeš třeba začít prochazkami, možná Tě nebavi ale je to úžasný relax od stresu a depresi.

Já to udělala a mám se teď tak jak jsem ani nedoufala. Litovani se k ničemu nevedlo. Veřejně víc asi ne.

Přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
31.12.22 10:45
@martyk píše:

Já to udělala a mám se teď tak jak jsem ani nedoufala. Litovani se k ničemu nevedlo. Veřejně víc asi ne.

Já se nelituji, jen jsem už ze všeho otrávená, jo procházky bych mohla zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.12.22 10:53
@Cosmopolitan píše:
Pracuji v chráněné dílně, kde děláme montáž drobných součástek do aut (nic náročného) ale normy tam jsou a za jejich splnění máme prémie. Proč to nedávám ani nevím, jsou tam lidi, kteří nastoupili měsíc po mě a sice normy taky nedávají ale i tak je jejich výkon lepší než můj. Já prostě když dělám rychle, tak dělám chyby a když jsem pomalejší, tak se po mě chce zase abych byla rychlá. Říkám si, že snad to časem taky dám, když to dali ostatní. Ale nevím, připadám si tam jak největší nula. Víc přátelská znamená mít co lidem nabídnout aby ode mě neprchali pryč. Koníček to mě nic moc nenapadá, to fakt netuším.

Protože ty se furt řešíš a zkoumáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.12.22 10:53
@Cosmopolitan píše:

Spíš se hodně unavit nějakým sportem. Dlouhým výletem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
31.12.22 10:54
@Cosmopolitan píše:

Z textu vyplývá litovani se a taky rezignace na život. A to je skoda, život umí být nádherný. Musíš jen celkové změnit přístup k životu a uvidíš ze k sobě začneš přitahovat jiné lidi, jiné chování ostatních k sobě, jiné situace. Je to hodně o smysleni a o tom, co ze sebe vyzařuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný