Vánočka - pomóc!

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11502
25.11.11 17:06
Eliška píše:
No jo, přáíště budu chytřejší ;) Když zase Lentilka třeba píše promašlovat patra. Zkušenost je k nezaplacení :)
Ono zas na prvničku je vzhled až na druhým místě, hlavně by měla být jedlá. Vzhled dopiluju :oops:

Kolikrát řikam, že na vzhledu nezáleží, hlavně když je to dobrý :palec: Dovolim si o sobě říct, že jsem zkušená a občas to co vytvořim za výtvor :roll: :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
25.11.11 17:14
Eliška píše:
No jo, přáíště budu chytřejší ;) Když zase Lentilka třeba píše promašlovat patra. Zkušenost je k nezaplacení :)
Ono zas na prvničku je vzhled až na druhým místě, hlavně by měla být jedlá. Vzhled dopiluju :oops:

Nevím, která Lentilka, ale já pomašluju i ta patra, protože se to tím slepí. Špejle nedávám, protože je to akorát nevzhledné a celkem to není k ničemu. K nesvezení vánočky bohatě stačí nechat ji upletenou řádně dokynout. Co to tak dělám, neměla jsem žádný nepodarek.
Jinak i povrch vánočky mám krásně hladký, ale to hodně záleží na receptu. Dělávala jsem recept, kde ten povrch nebyl moc pěkný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
25.11.11 18:08

To jsem citovala tebe ;) Právě že jsem promašlovala patra, nechala dokynout, a stejně se mi vršek sesul :( Ale Celkiově dopadla moc dobře, už jí je půl pryč, chutná výborně!! Asi jsem ji upletla moc vysokou a málo splácla. Zítra dělám druhou, tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.11.11 18:41

Podle mě se ti to sesunulo, protože bylo právě provajíčkováno i mezi patry. Dávala jsi tam tu špejli? Já mažu jen povrchu a špejluju a nikdy se mi nesesunula. Navíc špejli pak vytáhnu, dírka je po ní miniaturní, takže to ani vzhledově nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
25.11.11 18:43

No já se znám, takže jsem udělala obojí, mašlovala mezi patry i dala špejli. Ale asi jsem ji dost nespácla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.11.11 18:48

Eli - nebo tím, jak ještě kynula upletená před pečením, se ta rukou dělaná prohlubeň pro druhé patro nafoukla a proto ti to sklouzlo. Ale chuť je hlavnější :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
25.11.11 18:56

Druhý patro mi nespadlo, jen to vrchní. Ale jinak to považuju za dost velký úspěch, chuť fakt výborná a nadýchaná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
25.11.11 18:59

Horší by byla krásně načančaná vánočka, co by se nedala polknout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
25.11.11 19:02

no vzhledem k tomu, že celá vánočka byla vidět asi tak 5 minut, tak u nás ten vzhled fakt není podstatnej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.11.11 20:45

Pletla jsem vcelku ze šesti pramenů a nic se nesesouvalo :lol:
 http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
25.11.11 20:50

Tak že bych zítra zkusila? Ale jedině s noťasem před sebou, to jinak z hlavy nedám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.11.11 21:11
Eliška píše:
Tak že bych zítra zkusila? Ale jedině s noťasem před sebou, to jinak z hlavy nedám :D

Já jsem si udělala plánek a nákres a postup na papír a málem si zauzlovala ruce :mrgreen: Ale byly krásné pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.11.11 01:18

Eliško, musí to být před upečením upletené rovnoměrně. Moje zkušenost je, že pokud se to má sesunout, tak to udělá i se špejlemi, a pokud nemá, tak se to nesesune ani bez nich. Mně už tedy opravdu nikdy (teď jsem to zakřikla), ale byly doby, kdy se mi právě kvůli nedokynutí sesunula každá. Mmch to dokynutí mám z Kuchařky pro dceru.
Zasunula jsi ten horní na bocích až dospod :think: ?
Vánočky ze šesti se mi moc líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
26.11.11 09:55

Nezasunula :oops: To jsem nikde nevyčetla. Ale fakt dopadla dobře, spadlo to jen způlky. Víc mi vadí, že byla zespoda víc upečená, bála jsem se ji dát doprostřed do trouby, že je vysoká, aby se nepálila zvrchu a ona se připekla odspoda. Takže dneska půjde doprostřed, zkusím ji udělat nižší a dám ji na 150 místo 160. Stejně po hodině ještě úplně nebyla a musela jsem ji nechat dopéct.

Jen si říkám - z těch 6 budou ty prameny dost silné, včera jsem měla 9 a zdály se mi celkem tak akorát. Nedaly by se z toho množství (půlkilo mouky) udělat dvě malé ze šesti? A pokud jo, budou se péct cca stejnou dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
26.11.11 10:00

Ale fakt mám velkou radost z té vnitřní konzistence, je jako od maminky :D Za to moc děkuju Lentilce za recept a popis kynutí, uvažovala jsem, jestli si říct mamince o recept, ale ona na těsto nepoužívá pekárnu, tak jsem si říkala, tohle je v pekárně ověřené a je fakt chuťově výborná, lehounká a sladká akorát, nemáme rádi nmoc sladké. Dala jsem tu stovku cukru a ještě rozinky a byla dobrá :palec:
A ještě dotaz, navrch sypete mandle ve které fázi? Já včera dala jen do těsta, navrch se bojím, aby se nespálily, ale asi je třeba těsně před šoupnutím do trouby, že, aby se přilepily k vajíčku? Ke konci dopékání už se nepřichytí asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí