Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Posílám věci okolo 300-400 Kč. Účastnila jsem se už 4× a dostala jsem balíčky cca od 100 Kč po 1000 Kč. Je to různé, ale měla jsem každý rok štěstí, že všechny ty balíčky vycházely z nápovědy a opravdu udělaly radost ![]()
A co jsem posílala vycházelo vždycky z nápovědy. Co si tak pamatuju, byly tam formičky na pečení, svíčky, něco dobrého, káva, čaj, puzzle, kreativní sady na tvoření s dětmi…
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem tu nova a vanocni kolotoč čtu prvně. Je to zajímavý koncept do kterého jsem de přihlásila. Zajímá mě ale jaké dárky napr. posilate spíše v jaké hodnotě zhruba?
Držím se vždycky nápovědy. A posílám v hodnotě kolem 250-400,–. Nějak to neřeším, když dostanu nápad. Tak ho potřebuji realizovat. Těším se, jaká bude letos nápověda.
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem tu nova a vanocni kolotoč čtu prvně. Je to zajímavý koncept do kterého jsem de přihlásila. Zajímá mě ale jaké dárky napr. posilate spíše v jaké hodnotě zhruba?
Chtěla jsem odpovědět. Ale je mi divné, proč píšeš anonymně.
Já jsem většinou dostala dárky podle nápovědy a podle nápovědy se snažím i obdarovávat. Dostala jsem různě čaje, čokolády, sprcháče, balzámy na rty, krémy na ruce, kávy, hrníčky s oblíbeným tématem apod.. Jsem radši, když se maminka v nápovědě rozepíše, co má ráda, jakou barvu má ráda, jaký druh kávy, čaje, čokolády preferuje i třeba co naopak nemusí, na co má alergii apod. Když si najdeš staré kolotoče, jsou tam hodně fotky dárků, které jednotlivé maminky obdržely, pro inspiraci ![]()
Já se taky držím nápovědy, obvykle okolo 500 Kč, vždy jsem měla v diskuzi poděkování. Vloni psala paní, že vaří pivo a má ráda anděly a tyrkysovou barvu, tak jsem jí poslala ponožky s motivem piva a andělku v tyrkysové barvě, našla jsem na fleru. První paní byla babička a zahradnicila, tak jsem jí poslala sadu od Fiskars ( dárková s lopatkou, nůžkami a hrabickami) nebo paní měla ráda svíčky, čaje a pečení. Účastním se letos asi po páté nebo šesté. Vždy jsem dárek dostala a jen jednou se „nepovedl“. Byl mimo nápovědu a přišlo mi, že co dům dal, ale nechci krivdit. Nijak jsem to neřešila a v diskusi přesto poděkovala. Dokonce jednou mě dostala paní z Pardubic a poslala perníčky, manžel i syn je snědli na posezení.
Má to být drobnost pro radost, ne něco drahého, co bys nekoupila ani sobě.
Jen tak z hlavy - různé svíčky, ruční práce, třeba pletení, knížka, sladkost pro děti, někdy i dobrota pro domácího mazlíčka, čaj, káva, hrneček s vánoční tématikou, čokoláda, kosmetika, drogerie, nějaké vánoční psaní - pohlednice, hry jako pexesa nebo karty, potřeby pro domácnost, na pečení, ponožky… samozřejmě ne to všechno dohromady ![]()
@Gortyna píše:
Já se taky držím nápovědy, obvykle okolo 500 Kč, vždy jsem měla v diskuzi poděkování. Vloni psala paní, že vaří pivo a má ráda anděly a tyrkysovou barvu, tak jsem jí poslala ponožky s motivem piva a andělku v tyrkysové barvě, našla jsem na fleru. První paní byla babička a zahradnicila, tak jsem jí poslala sadu od Fiskars ( dárková s lopatkou, nůžkami a hrabickami) nebo paní měla ráda svíčky, čaje a pečení. Účastním se letos asi po páté nebo šesté. Vždy jsem dárek dostala a jen jednou se „nepovedl“. Byl mimo nápovědu a přišlo mi, že co dům dal, ale nechci krivdit. Nijak jsem to neřešila a v diskusi přesto poděkovala. Dokonce jednou mě dostala paní z Pardubic a poslala perníčky, manžel i syn je snědli na posezení.
Mám tu dodnes a používám z Kolotoče formičky na cukroví nebo na sušenky a rukavice na horké pánve.
Vetsinou se motam okolo 300-400.
Snazim se drzet nápovědy, proto je fajn, kdyz se i ty rozepíšeš, dáš vic tipů, at je z ceho vybírat. Kolotočů uz jsem se zucastnila nevim, snad desetkrát ![]()
Co jsem dávala? Jednou rucne vyrobenou truhlicku na šperky, pak knížku, kvalitní kafe a pár drobností, sklenene malované vánoční ozdoby, taky bižuterii nebo sadu eterickych olejů, heboučkou deku. Uz si ani nepamatuji vsechny. Také často připisuji osobni dopis, kdyz to povaha dárků umožňuje.
Jednou jsem pani, co vášnivě hackovala, chtela objednat sadu háčků, takovych porcelánových, ale nestihla jsem objednat, aby to došlo. Tak jsem ji poslala nekolik přízí.
Dostala jsem knihy, pletenou šálu
, balení čajů a zalozku do knihy, rikam si o vyráběné věci, pokud Ježíšek něco tvoří. Takze uz jsem dostala treba sadu nádherných hackovanych ozdob ![]()
Vonne svicky a vosky, pečené čaje, sadu utěrky a chňapky na vaření.
Jen jednou jsem dostala darecek, ktery byl tak trochu… řekněme odflaknuty…
Stejne mi to ale nezkazí radost a viru v lidi ![]()
Ja treba loni dostala knizku, nejake sci-fi (coz teda ze srdce nenavidim, ale nenapsala jsem do napovedy, coz je moje chyba), ktera byla o tom, ze clovek ma pravo na to mit jen jedno dite, nevim uz presne co to bylo… kazdopadne kdyz clovek chce druhe dite a v te dobe dostane takovou knizku, tak jsem to fakt hoooodne obrecela
ted uz mi to prijde k smichu, ze jsem si to tak strasne vztahla na sebe, ale pred tim rokem jsem z toho byla spatna snad dva tydny ![]()
Jinak ja se ucastnila zatim dvakrat, pokazde se darky pohybovaly kolem cca 500, byly tam treba svicky, mnou hackovane vyrobky, vino, nejake sladkosti, … vzdycky se ridim podle napovedy, na ktere jsem mela stesti ![]()
Já jsem vynechala kolotoč pouze jednou. Posílám také vždy dle nápovědy. Čaj, káva, svíčka, kosmetika a pokud v nápovědě není vyloženě napsáno neposílat prachlapky, tak přidám andilka z pedigu, hackovanou nebo palickovanou ozdobu atd. Už jsem posílala šitý obal na knížku. Co mě k tomu prostě napadne.
Mě také přišlo uz mraky věci, šála, čepice, čaje, čokolády, věci na háčkování, kosmetika, různé ozdoby, hřejivý polštářek. Některé využívám dodnes a ozdoby jsou každý rok a stromečku.
Par veci mam dodnes (mimo cukrovinek a kosmetiky
). Treba vanocni zaves (ty visici ozdoby na spagatku), nebo rucne delaneho andilka z koralku. A vzdycky si, kdyz to na Advent vytahuju, vzpomenu, ze to mam z kolotoce.
Snad i darky ode me jeste nekde maji ![]()
Posílám dárky dle nápovědy, cenu úplně neřeším, spíš se snažím trefit
.. sama jsem za těch 14 let dostala fakt různorodé věci, minulý rok například několik druhů koření a to bylo fakt skvělé. Protože to odpovídalo nápovědě
ale už jsem toho dostala fakt moc, od broží, přes knížku, až po třeba nahřívací polštářek. Miluji vánoční kolotoč
např klouboucku hop hrajeme se synem snad každý den
ten mám též z kolotoče
Vloni jsem se zúčastnila poprvé a měla jsem z dárku rozporuplné pocity. Dostala jsem užitečnou drobnost a zbytek byly spíš věci co někdo dostal jako nechtěný dárek a tak to poslal dál. V balíčku byl také chlazený dezert, který po cestě a čekání na poště letěl akorát do koše. Sama jsem se snažila držet nápovědy v hodnotě cca 300-400 korun. Letos se účastním podruhé, tak třeba budu mít větší štěstí na Ježíška.
Já jsem se nejméně 10×, 1 jsem to tu promeškala.
Vždycky sháním dárky podle nápovědy, když jsou napsané i děti, tak jim také koupím maličkost, je to hlavně pro tu maminku, ženu, slečnu, pána, kluka, co píše.
Jedna maminka měla ráda fialovou barvu, tak jsem jí koupila velkou fialovou svíčku, myslím že čaj s fialovým obalem, další už si nepamatuji.
Já jsem dostala osmisměrky a křížovky v jednom, knížku- detektivku, věci na kolo, nákrčník, kalendář z mých fotek tady na tomto fóru, vyřezaná hlava indiána- ruční práce, knížka, jak se dělají mandaly, mandaly omalovánky. Bylo toho daleko více, všechno si nepamatuji.
Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!
V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.