Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nam uz chybi pouze kapr. To jede zitra rano muz na rybniky, kde prodavaji. Mam zamluvene kureci prsa a uzene kosti, klobasy u nas v reznictvi. Tak to po praci vyzvednu.
Pomazanky vajickovou a bramborvou si udelam sama na chlebicky. Sunku vezme cerstvou tesne. Veku bud koupim nebo upecu. Jinak vse mame.
Musela jsem dnes doprovodit kolegyni do Tesca, ze se mi nechtelo sedet v aute, nez si nakoupi. Na dverich mi prekvapilo, ze 24. 12. je otevreno do 12h. Nekde v novinach jsem zahledla, ze 24. bude zavreno. Takze jsem zmatena.
Já každoročně zapomenu citrón, dáváme ho ke smažené rybě a používám ho asi jenom já
Ale jinak si každý rok říkám, co je na tom nákupu tak velkého a speciálního. Letos jsem vzala dvě lahve vína, dvě krabice džusu, na polívku mrkev, celer, petržel, salát dělá máma (ale tak hlavně brambory, majonéza a ta zelenina, co se tam dává), zkontrolovala jsem zásobu vajec a strouhanky a taky mouky, droždí a mandlí na vánočku. Chlebíčky se u nás nevedou (kam je vecpat? k polívce, kaprovi, salátu a cukroví, nám tohle bohatě stačí), pár"běžného jídla", co bych kupovala normálně.
Jo a nelezu do obchodu. Vůbec, ani trošku. Naposled v pátek dopo, v neděli dojel Rohlík a ještě jednou přijede ve středu před Vánocema a pak bude všude zavřeno a já doufám, že nebudu nikam muset. Pohoda. A nemám pocit, že bych utratila tisíce.
@ugluk píše:
Já každoročně zapomenu citrón, dáváme ho ke smažené rybě a používám ho asi jenom jáAle jinak si každý rok říkám, co je na tom nákupu tak velkého a speciálního. Letos jsem vzala dvě lahve vína, dvě krabice džusu, na polívku mrkev, celer, petržel, salát dělá máma (ale tak hlavně brambory, majonéza a ta zelenina, co se tam dává), zkontrolovala jsem zásobu vajec a strouhanky a taky mouky, droždí a mandlí na vánočku. Chlebíčky se u nás nevedou (kam je vecpat? k polívce, kaprovi, salátu a cukroví, nám tohle bohatě stačí), pár"běžného jídla", co bych kupovala normálně.
Jo a nelezu do obchodu. Vůbec, ani trošku. Naposled v pátek dopo, v neděli dojel Rohlík a ještě jednou přijede ve středu před Vánocema a pak bude všude zavřeno a já doufám, že nebudu nikam muset. Pohoda. A nemám pocit, že bych utratila tisíce.
Jezis citron na rybu, uz si pisu ![]()
Tak je se přiznám. Dnes Kaufland 1900. Ale minimálně do 4.1. nikam nejdu, už máme všechno a lidi jsem dnes viděla tolik, že teď pár dní nevylezu… Ovoce, pití, syry, jogurty, vajíčka a hooodne vlhcenych ubrousku.
Musím koupit uzeninu do salátu, veku a něco na ni. Chleba. 27. jsou obchody otevřené. Hlady nezhyneme.
@slunecnice32 koukám, že už tu zazněl na minulé stránce, asi taková zapomínací klasika
Letos už ho mám naťukanej na Rohlíku a jestli to bude jediná položka, co nedovezou, tak mi teda hnou žlučí. Ale zatím se i v prosinci drží a vozí všecko.
@ugluk
Chystam par chlebicku. U nas se opravdu na Stedry den nevari obed. Nachystam neco na konferencak ovoce, cukrovi, mix orisku, chlebicky a prubezne se muzou obslouzit. Kdo potrebuje. Varene jidlo je az vecere ten den.
@slunecnice32 píše:
Tak si ted sepisuju vanocni nakup co nezapomenout a chci se zeptat co u vas v seznamu nesmi chybet, pripadne na kolik vas vyjde nebo kde nakupujete
Ja tesco nebo lidl, cca 2500 a asi takovou tu klasiku, na chlebicky, na salat, piti vseho druhu
Salát ani kapra nejíme, do obchodů nechodíme od jara. Všechno objednáváme, nejen Rohlík a Košík, ale i menší prodejce. Běžně u nich objednám a zaplatím si sólo kurýra. Teď už čekám akorát poslední dovoz ve středu.
@Pavlahar píše:
Tak je se přiznám. Dnes Kaufland 1900. Ale minimálně do 4.1. nikam nejdu, už máme všechno a lidi jsem dnes viděla tolik, že teď pár dní nevylezu… Ovoce, pití, syry, jogurty, vajíčka a hooodne vlhcenych ubrousku.
tak to bych chtěla… já kauflant před 2tis dnes, půjdu ve středu dokoupit co chybí. A příští týden počítám před silvestrem znovu…
@Kelsey já jsem lenor a na Štědrý den jenom odpočívám
Takže navzdor všem tradicím k obědu ohřeju polívku, co jsem jí navařila večer předem kotel. Protože ji miluju a máme ji na Štědrý den k obědu, večeři a ještě druhý den k obědu
Naštěstí rodina mou lásku k mé rybí polívce sdílí, jinak bych to měla blbý.
My budeme mit na stedry den na obed palacinky (dite 3roky) jinak zitra nakup na veceri a pak jsou obchody otevrene tak potom bramburky, veka, pomazanka, sunka na silvestra
ale ja jsem tehu.tak zadny alkohol a nechci se prezirat at moc nepriberu uz tak jsem nakynula vic jak v prvnim tehu
Ale na bramborovy salat se tesim, to si neodpustim
Pekárna bude letos hodně dlouho zavřená. Nemáte trik, jak rozmrazovat chleba, ale půlku v celku, ne nakrájený. Nemáte přesný návod, na kolik nastavit troubu, aby to neztopinkovatělo?
Vytáhnout to večer pokaždé zapomenu ![]()
Chlebicky na Stedry den nedelam, kazdy se nacpe vecere, pak zobe cukrovi a pak to tu osycha…
Dneska jsem nechala v Lidlu 1500 stovek, ale je fakt ze jen petikilo staly tablety do Dolce Gusto kavovary a pistacie slane i nesolene a kesu orisky slane i natural.
A to nas ceka jeste ve stredu Makro na nakup masa na rizky a urcite nejaka pekna lahvinka mi tam padne do oka…
@ugluk varim den predem detem a sobe zelnacku. Rybi pol. varim tesne pred veceri. To sni manzel sam. Ale polevku ten den vecerime. Zatim nebyl pozadavek, ze i na obed ji chteji. Hlady mi nepadnou. Maji vyber
. Vecerime mezi 16-17h.
Kapra a celkove ryby ji pouze muzsky. Letos syn tvrdi, ze bude stejnou polevku, kterou ji tatka. Jsem zvykla na moznost vyberu. Volim zelnacku, zampiony a br. salat, deti kureci rizek, br. salat.
@ugluk píše:
@slunecnice32 koukám, že už tu zazněl na minulé stránce, asi taková zapomínací klasikaLetos už ho mám naťukanej na Rohlíku a jestli to bude jediná položka, co nedovezou, tak mi teda hnou žlučí. Ale zatím se i v prosinci drží a vozí všecko.
Mám také vše objednané na Rohlíku - na středu. A přesně jako ty mám obavy, aby dovezli vše. Nechce se mi pak ještě běžet do obchodu. V běžných dnech nakupuji v obchodech jenom pečivo a ovoce. Vše ostatní objednávám na Rohlíku.