Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My od babiček už roky dostáváme peníze. Je to lepší, než nějaký blbosti…
Anonymní píše:
Tak já taky přispěju svou troškou do mlýna
Expert na dárky je u nás babička (mamčina mamka), která dává pod stromeček zásadně věci, které buď má doma, nebo je dostala během roku k narozeninám![]()
Loni jsem od ní dostala sošku anděla ve vánoční tašce a s lístkem, že peníze už jsme od ní dostali (samozřejmě že jsme od ní žádné peníze nedostali, ale to připisuji jejímu věku, ale neřešila jsem to). K tomu andělovi mi řekla, že pokud by se mi nelíbil, tak by si ho vzala zpátky, protože původně si ho koupila pro sebe a hodně se jí líbí. Takže andělíček putoval zpátky k babičce
![]()
Jednou jsem od ní dostala kosmetickou sadu šamponu a kondicioneru, kterou ve stejném roce dostala k narozeninám od sestřenky![]()
Mamka od ní jednou dostala sáček levné podravky a silonky (podotýkám, že silonky mamka nenosí, za to babča ano a asi jí bylo blbé dávat jen tu podravku, tak přibalila silonky)
Tak jsem zvědavá, co nás čeká letos
s babičkama je sranda ![]()
naše babča má fóbii z dárků - je-li dar zabalený v nějaký krabici (i krabičce), tak ho prostě ani nerozbalí a ještě v balícím papíru šupne do skříně. Po 2-3 letech to dává dále do oběhu…
Poslední roky už jí nic nebalíme, ale dáváme do dárkových tašek ![]()
tetma píše:
tak já doufám,e pod stromečkoem najdu domácí pekárnu,kterou sem si sama objednala zaplatila a chlap mi jí proplatil a pekárnu schoval je tchýnijestli tam najdu ještě OPĚT vařečku,příšerně kýčovitou svíčku a zástěu páč chlap zase pověřil tchýni nakupováním - nakopu ho do koulí i před synem
Jinak od tchýně očekávám tu nejlevnější voňavka + sprcháč, a sadu na uklid - alex na čištění podlahy , savo a něco na koupelnu a wca doufám,že tam nenajdu od ní oblečení
jinak kdy ,že jsme to brečela za dárek - když jsme k narozeí syna dostala stepper ( v těhu nahoře 32 kg) a k vánocům permanetku do posilky ,řpitom mám přísný zákaz cvičit …a já kráva doufala,že tam bude něco třeba zlatý řetízek ,hodinky nebo tak něco - přeci jen jsem nám porodila syna ,ale hold mi bylo dost naznačeno
To je hnusný
Z toho bych byla nešťastná dost.
Já si teda o stepper manžovi už řekla, že by mi ho mohl koupit k narozkám na jaře, ale to je něco jiného, když si ho přeju.
Tak naštěstí nějaké velké omyly u nás nejsou…
Ale kdysi si brácha přál hračku - auto s otevíracíma dveřma - rok 199něco, nebylo tak lehké ho sehnat, nakonec mu ho naježila teta, krásné, kovové…
Rozbalil balíček, koukal - a rozeřval se, brečel usedavě a dlouho.
Nakonec z něj dostali, proč brečí - „Ale já se do něj nevejdůůůůů“ ![]()
U nás byl epert na dárky vždycky táta. K padesátinám nedal mámě nic - prostě jí jenom popřál. Byla z toho dost zklamaná, čekala alespoň kytku a čokoládu…paradoxně ode mě jako od chudý studentky dostala parfém, kytku a bonboniéru
A mně táta celý rok neustále nadával, že mám všude plno „těch blbejch svíček“ a moje hrnky už se nevejdou do kuchyně…dostala jsem od něj k Vánocům hrnek a svíčku z Botanicusu. Ale z toho jsem měla fakt radost
Teď už se dost polepšil, buď něco vymyslí sám, nebo se radši zeptá ![]()
RyBANA píše:xangel87 píše:
Teda, koukám co jsou schopní někteří lidé dátTo snad radši nedávat nic.
![]()
Honzuovku úplně si mi připomněla jedny moje Vánoce - tenkrát jsem milovala F1 a v obchodě viděla obrovský model formule, mojí stáje, dokonale reálný…Přišly Vánoce a já rozbalovala rozbalovala a formule nikde.Nakonec jsem objevila u topení ještě jeden dárek, velikostně odpovídal.Tak jsem ho chytla - a on měkkej…začla jsem rozbalovat, jeden ručník, druhý ručník, to už jsem skoro natahovala…No a pod třetím ručníkem krabice s formulí
Minulý rok jsem to rodičům vrátila - nechala jsem jim namalovat karikaturu od kreslíře z Trnek brnek.No a on poslal krom karikatury i pár čísel toho časopisu.Tak jsem dala obrázek, navrstvila na to Trnky brnky a zabalila.Ten výraz mojí mámy byl výbornej, když to rozbalovala - nesnáší ten časák…Když už se tvářila hodně nešťastně, odkryla jsem raději tu karikaturu samaTo je super
Fakt krásnější Vánoce jsem doteď nezažila, och i teď mi slza ukápla
Já teda mám i jeden pro mě doteď doják…strašně jsem chtěla psa ale šíleně a ty jedny Vánoce to už vypadalo, že by to mohlo vyjít, tak natěšená na čas „rozbalování“ a přijdu ke stromečku a čekám štěně s mašlí a nic, hora darů..tak rozbaluju, tečou mi slzy, že zas nic a najednou se mi sama zvedne ruka a já jak vykul koukám co, že mi o zvedá ruku a jakási chundelatá černá prdýlka…kokršpanělNaši chtěli, ludry, počkat až budu úplně brekem hysterická ale pejsek se jim vysmekl z rukou - ze schovky a couval a couval až mi docouval pod ruku
![]()
To je hezký
Já jsem takhle čekala pejska každý Vánoce a narozeniny. Bylo to pokaždý to jediný, co jsem si přála…bohužel ho nemám doteď ![]()
Moje tchyně jéž expert přes dárky. Oni tchánovci jsou sběratelé všeho zbytečného. A co kdo dá, to berou. Asi před 3 lety dali manželovi pod stromeček staré lyžařské rukavice z 80. let. Bledě-modré s barevnými pruhy.
Byly viditelně použité, poškrábané a špinavé. K tomu dostal malou montérkouvou blůzu. Vše bylo zabaleno v použitém papíře. Už roky jsem na ně měla pifku a tohle byla poslední kapka. Hezky, no, trochu vzteklá jsem byla, jsem jim řekla, že takto tedy ne.
Mám je ráda, ale nechápu je.
Jediný syn. Jo, taky na první vánoce, jsme dali tchyni kožené rukavice. Vyrobila jsem krabičku a pěkně zabalila. Ona pro mě nic neměla a tak vylovila děsné, fialové, chlupaté rukavice, dětské velikosti a dala mi to v té mé vyrobené krabičce. ![]()
Začátky byly krušné a to jsem ještě však ještě netušila, co mě s nima čekají za pecky.
Pipet píše:
Tak naštěstí nějaké velké omyly u nás nejsou…
Ale kdysi si brácha přál hračku - auto s otevíracíma dveřma - rok 199něco, nebylo tak lehké ho sehnat, nakonec mu ho naježila teta, krásné, kovové…
Rozbalil balíček, koukal - a rozeřval se, brečel usedavě a dlouho.
Nakonec z něj dostali, proč brečí - „Ale já se do něj nevejdůůůůů“
Moje mamka dostala loni od manžela (mého táty) opravdu originální dárek… Deníček, který byl v rohu proděravěný, v něm šnůrka (aby šel pověsit na krk) a propisku. Prý zapomíná, tak aby si mohla všechno psát. No, skoro ji to dojalo. Nevěděla jestli se smát nebo brečet.
Naši jsou už x let rozvedení a otec žije docela daleko takže jezdí vyloženě na narozeniny,svátky a vánoce a sebou veze dárky nedárky.Hold když o nás nic moc neví těžko se trífá
S manželem žiju už 3 roky,takže domáctnost máme zařízenou.Loni koupil friťák (dovezl ho měsíc po vánocích) jn dárek by to byl dobrý,kdyby sme ho nedostali od manželových rodičů
Ale kámoš si ho od nás koupil tak sme měli aspoň pár korun.Včera dovezl dárky,pro jistotu letos s předstihem.Manžel dostal sadu gilette na holení (holí se el. strojkem,takže nepoužívá),já dostala sadu příborů (asi si myslel,že jíme rukama celé ty 3 roky co spolu žijem
) a společně jakýsi mixér či co to je,je to velké jak kráva a to samé jen to mělo o jednu funkci míň sme dostali od něho asi 2 roky zpátky a vůbec to nepoužíváme.Ale aspoň malá měla radost.Dostala plyšáka 3× většího než je ona a je z něho nadšená ![]()
No, my od příbuzných taky čas od času dostaneme fakt povedený kousek. Letos nás třeba čeká kráječ na bochník sýra ![]()
To mi pripomina dil ze simpsnovych, kdy dal homer march kulecnikovou kouli s napisem HOMER ![]()
domisek.b píše:
Já jsem jednou dostala od mého táty k vánocům lak na vlasy, který měl doma v koupelně asi tak 2 roky, parádní dárek pro 17 letou holiu, ale už se polepšil
. Jinak od bývalýho byl asi ten „nejúžasnější“ dárek sada nářaďí - gola, po které moc toužil on, tak mi jí koupil
To já jsem jednou manžela totálně dostala, je to už asi víc jak pět let zpátky. Do veliké krabice jsem mu zabalila autodráhu, kterou jako malý vždy chtěl a nikdy ji nedostal. Nechal si tu velikou krabici až na konec, asi hodinu jsme ji pak stavěli a dvě hodiny jezdili jak malá děcka. Ráno se vzbudím a divím se, že už vstal. No a on seděl u stromku a jezdil si s autíčkama celé dopoledne.
MisaHanuska píše:
No, my od příbuzných taky čas od času dostaneme fakt povedený kousek. Letos nás třeba čeká kráječ na bochník sýra
jo ten se hodí
![]()
Jo autodráha je sen i mýho manžela…kluci ji dostanou některý Vánoce dohromady. Ale až tak za 3 roky minimálně, aby to ten malej zlobr nezničil ![]()