Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cricry píše:
Tak moje babička 83 let taky recykluje, roční syn od ní letos dostal mončičáka po 30 letém bratrancovi. Ale aspoň byl vypranýAle ona fakt nemá a ani nemůže nikam do obchodu, je po mrtvici. Tak to je jiný případ. U vás to asi moc nechápu… Než viditelně recyklovat, tak radši asi nic nebo jen jednu lacinou drobnost, ne? Co to je za lidi?
Jééé, tak to bych také chápala - už je hodně stará a chtěla alespoň nějak potěšit. Kdyby neměli, tak to také asi pochopíme, ale oni opravdu peněz mají hodně - odrostly jim tři děti, takže peníze mají už jen pro sebe. Tchyně dělá knihovnici (dva roky přesluhuje, takže pobírá k tomu ještě starobní důchod) a tchán už je také v důchodu, takže mají jen pro sebe 2 důchody (ne malé) a 1 plat. Je to fakt hrozný - škoda, že na to nemám koule dát jí také jetý dárek. Holt si s ní budeme muset promluvit - švagrová už se na to chystá kvůli tomu počítadlu (o víkendu rodila, takže se k tomu zatím nedostala).
Tyjo, tak to je moc
to bych byla radsi za „blbou“ pusu nez tohle ![]()
proc se s ni zkusit nedomluvit, ze jestli nechteji teda utracet, tak sama koupis treba puzzle za stovku a oni ji to podstrci pod stromek? ![]()
Přítel dostal od svojí sestry k třicetinám láhev alkoholu v dárkovém balení, potíž byla v tom, že to byla přesně ta samá, co jsme dávali asi rok a půl předtím jejímu příteli k vánocům. A peněz přitom mají hromadu.
@alsem píše:
Tyjo, tak to je mocto bych byla radsi za „blbou“ pusu nez tohle
proc se s ni zkusit nedomluvit, ze jestli nechteji teda utracet, tak sama koupis treba puzzle za stovku a oni ji to podstrci pod stromek?
Přesně tak, dcera od nich tedy dostala ještě věci na písek a panenku (to bylo nové) a neteř také dostala ještě něco, tak nechápu, proč se ponižují a balí k tomu ještě jeté dárky, kdyby to dali jen tak a řekli, že to někde dostali tak to pochopím, ale takhle? Dceři je rok, takže z toho ještě rozum nemá, ale tříleté dítě už jaksi pozná nekompletní dárek. Jinak manžel už to zkoušel jak před svátkem, Vánoci, tak před jejími narozeninami, že něco koupíme my, ale vždy řekla, že už pro ní něco má a nechtěla o tom ani slyšet. K narozeninám pak taky dostala nějaké kravinky a k tomu použitého plyšáka. Ona ty věci různě dostává, nebo kupuje ve „39“ ![]()
@Zenyatta píše:
Přítel dostal od svojí sestry k třicetinám láhev alkoholu v dárkovém balení, potíž byla v tom, že to byla přesně ta samá, co jsme dávali asi rok a půl předtím jejímu příteli k vánocům. A peněz přitom mají hromadu.
Hm, to je taky trapný no
Když už to takto někdo praktikuje, tak by si měl alespoň pamatovat, od koho co dostal, aby to časem nevrátil zpět dárci. Takhle si dávám pozor na dárkové tašky, které se tedy přiznám také recykluju, ale tak, abych v ní pak poslala dárek dál a ne zpět (i u té tašky by mi bylo stydno)
@želvička28 pak bych ji bez ostychu rekla, ze dekujeme, ale tohle si odveze sebou zpet ![]()
taky uz jsem to udelala
a ze tchyne hrala na emoce
v tomhle musi byt clovek neustupnu, protoze kdyz si to necha, tak ma doma za chvili skladiste a nebo kdyz to prijme a vzapeti vyhodi, tak se z toho ten druhy nepouci ![]()
@Zenyatta píše:
tak to je trapný.. ![]()
@Zenyatta píše:
Já jsem dala kamarádovi lahev vína a on nám ji asi za půl roku dal- přinesl ji na kolaudaci. A já mu ještě říkám ( bylo to od kamaráda vinaře) : odkud Vaška znáš?
a pak mi to došlo, že je to přesně to co jsem mu dala…
@Nejhodnější tak to ja znam jednu pani z vinoteky a povidala co se ji stalo- sla na nejakou oslavu, kde vedela, ze se bude podavat kachna a jelikoz se v tech vinech vyzna, tak vzala jako dar cervene asi za 6 stovek..sla nadsene, jak neudela hostitelce radost..pri podavani kachny a vina obdarovana prohlasila- neco mi k tomu chybi- zvedla se a prinesla kolu, kterou si do vina prilila ![]()
@alsem píše:
@Nejhodnější tak to ja znam jednu pani z vinoteky a povidala co se ji stalo- sla na nejakou oslavu, kde vedela, ze se bude podavat kachna a jelikoz se v tech vinech vyzna, tak vzala jako dar cervene asi za 6 stovek..sla nadsene, jak neudela hostitelce radost..pri podavani kachny a vina obdarovana prohlasila- neco mi k tomu chybi- zvedla se a prinesla kolu, kterou si do vina prilila
Jo, tak o takových umělcích už jsem také slyšela ![]()
@želvička28 píše:
Zdravím všechny maminy,
tak se pochlubte, jaké další super dárky jste dostaly letos… My tedy od tchánovců dostáváme každý rok samé kraviny – mini struhadýlko (letos podruhé), fidorku, prošlou čokoládu, granko, hrneček, tester sáčky s krémem apod., jsou to kravinky jednotlivě zabalené a k tomu pár stovek (ty se tedy hodí). Tříletá neteř od ní letos dostala použitý počítadlo, jehož součástí byla i vkládačka již však bez kostiček, které se tam měly vkládat a tak se ptala pak maminky, zda tolik zlobila, že jí to ježíšek nepřinesl celé. Švagrová se to snažila okecat, ale moc to neprošloNám pro malou také dala již použitý dárek (byl to bílý králík, který slouží jako podložka na zem – byl tedy úplně šedivej, mohla ho alespoň vyprat a měl rozdrbanou tu látkovou cedulku). Při tom peníze mají, tak nevím, proč se tak ponižujou dávat použité dárky. Nejraději bych jim to oplatila, ale bylo by mi moc trapně…
To jako fakt?? ![]()
@alsem píše:
@Nejhodnější tak to ja znam jednu pani z vinoteky a povidala co se ji stalo- sla na nejakou oslavu, kde vedela, ze se bude podavat kachna a jelikoz se v tech vinech vyzna, tak vzala jako dar cervene asi za 6 stovek..sla nadsene, jak neudela hostitelce radost..pri podavani kachny a vina obdarovana prohlasila- neco mi k tomu chybi- zvedla se a prinesla kolu, kterou si do vina prilila
No to už se nám taky stalo
akorát, že do bílého a dolila si do toho Fantu
A nebo si z toho chtěli udělat střik. Takže už nekupuju pro návštěvy víno dražší jak 250kč. Stejně to neocení ![]()
No holky, já mam taky zážitek. Koupila jsem kamarádce k narozeninám kosmetickou tašku Dior..Kamarádka má takovou menší parfumerku, asi za měsíc poté jsem jí šla pozdravit a ona tam tu taštičku ode mě vystavila do prodeje. no bylo mi to dost líto…
No na otázku proč to udělala celá zrudla a prý se jí taška nelíbí, tak jí prodá a koupí si za to něco jinýho..
![]()
@Cricry
Tak toho typického mončičáka bych brala
Když jsem byla malá sbírala jsem je