Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak u nas je to s manzelem na pohodu. Kazdej mame seznam a navzajem si neco vybereme at mame prekvapko.
Ale na takovyhle prekvapka je expert jak jinak tchyne ![]()
Ona ma vzdycky nejakou predstavu a je ji jedno, jaka bude finalni podoba. Takze hrozne chtela dat svemu synovi prani s penezma uvnitr - na tom by nebylo nic divnyho. Kdyby to prani nebylo ruzove a na nem nebylo obrovskym pismem napsano - Jsi jedinecna zena
Dar predavala pred vsemi kamarady, takze uz 7 let mu nepreje nikdo jinak ![]()
A nam dala loni na Vanoce takovou no, proste mrtvou kocku - minimalne to tak vypadalo a smrdelo. Dekorace kocky spici na polstarku. Se vzkazem, ze az se stavi, rada by to videla na skrabadle s nasema zivyma kockama. To se bohuzel nedalo splnit, protoze i kockam to prislo tak divny, ze to furt shazovaly a odkopavaly pod sedacku.
No a moje babicka zase rada davala veci, ktere ale uz od nekoho sama dostala - nejlepe v puvodnim baleni (takze na balicku bylo babicka nebo pro babicku…) nebo treba kapesniky s vysitym monogramem - jejim ![]()
Já se pořád musím smát. My jsme loni tchyni koupili krásný kosmetický balíček - koupený na dovolené v Itálii. Dávali jsme ji to jako suvenýr, nic se neslavilo. Letos mi ho dala k narozeninám - v původním obalu, se stejnou mašličkou a už to bylo prošlé
![]()
No já se fakt bavím a musím přidat co dostala má kamarádka. Manžel jí dal k vánocům rotanu( to je takový to cvičidlo) a osobní váhu. Byly to prý svátky klidu, páč pak měli tichou domácnost ![]()
Moje teta mi dala k vánocům ( jako dítěti) použitej zubní kartáček a staré do půlky vypotřebované pleťové mléko. Bratr dostal staromodní nošenou košili z hnusného materiálu s extrémně tvrdým límcem a mýdlo, které bylo vyrobeno snad před sto lety. Nekecám.
Tchán dostal od tchyně kondicioner na vlasy, ačkoliv má na hlavě pár chlupů:-) Prý se spletla a místo po sprcháči šáhla po kondicioneru:-)
Já jsem k prvním Vánocům dostala od manžela jídlonosič, kartáček na mytí lahví a hřeben=DD O obojím jsem mluvila, že si to musím koupit;-) Takže se vlastně splnilo… Nejlepší byl hřeben zabalený v letáku ala bonbon (kupoval ho na poslední chvíli) omotaný elektrikářskou černou páskou=DD
Tak u nas se manzel nastesti vzdy trefi, protoze mi zasadne nadeluje penize a to po zkusenosti z Valentyna- co jsme spolu zatim chodili a on dotahl priserny kyc(jakesi prazvlastni sousosi milencu
) dle meho vyrazu usoudil, ze penezite dary jsou nejlepsi reseni. Ikdyz me obcas absence prekvapeni zamrzi. Darky od babicky miluju - krasne plete a tak na Vanoce „oplete“ celou rodinu. Letos jsem si porucila kasmirovou celenku a male k narozeni upletla nadherny bezovy fusak. Jsem frajerka cele dediny ![]()
@RyBANA píše:
Tak u nas je to s manzelem na pohodu. Kazdej mame seznam a navzajem si neco vybereme at mame prekvapko.Ale na takovyhle prekvapka je expert jak jinak tchyne
Ona ma vzdycky nejakou predstavu a je ji jedno, jaka bude finalni podoba. Takze hrozne chtela dat svemu synovi prani s penezma uvnitr - na tom by nebylo nic divnyho. Kdyby to prani nebylo ruzove a na nem nebylo obrovskym pismem napsano - Jsi jedinecna zenaDar predavala pred vsemi kamarady, takze uz 7 let mu nepreje nikdo jinak
A nam dala loni na Vanoce takovou no, proste mrtvou kocku - minimalne to tak vypadalo a smrdelo. Dekorace kocky spici na polstarku. Se vzkazem, ze az se stavi, rada by to videla na skrabadle s nasema zivyma kockama. To se bohuzel nedalo splnit, protoze i kockam to prislo tak divny, ze to furt shazovaly a odkopavaly pod sedacku.
No a moje babicka zase rada davala veci, ktere ale uz od nekoho sama dostala - nejlepe v puvodnim baleni (takze na balicku bylo babicka nebo pro babicku…) nebo treba kapesniky s vysitym monogramem - jejim
Teda teď se tu směju fakt nahlas
A mám pocit, žes to byla ty, kdo tu kdysi psal, že tě tchýně zásadně oslovuje Kláro, i když se jmenuješ úplně jinak? ![]()
@Nejhodnější píše:
No to už se nám taky staloakorát, že do bílého a dolila si do toho Fantu
![]()
A nebo si z toho chtěli udělat střik. Takže už nekupuju pro návštěvy víno dražší jak 250kč. Stejně to neocení
No ja se priznam, ze jsem taky jednou takhle zprznila archivni vino.. Muj nej. kamarad mi dal flasu bileho - neoznacenou, zaprasenou flasku. Skoro se mi chtelo brecet, ze pro nej tak malo znamenam. Dala jsem ji do kuchyne, ze se mi jednou sejde na vareni. No nastesti jsem ji nikam nevlila a vypila ji sama, ovsem jako strik se spritem a jeste si pomlaskavala, ze na sunt je to fakt dobry. No a zrovna u me byla spolecna kamaradka a udivene se me ptala jestli mi nevadi redit vino za desitku tisic
Byla totiz to vino specialne s nim vyzvednout az v Praze- ja jsem z moravy. On se placl tezce pres kapsu, protoze vi, jak miluju vina a ja to takto zkonila
![]()
Jinak teda mě můj muž onehdá fakt zklamal s dárkama na naše Vánoce, které jsme měli poprvé s dětma. Dostala jsem kuchařku, pánev a látkové kuchyňské utěrky. Strašně mě to tenkrát zamrzelo, byť mi do té doby dával hezké dárky, ale prostě tyhle Vánoce to úplně zazdil. Přišlo mi, že mě vidí už jen jako tu mámu od dětí, co se už nebude chtít líbit ani nebude mít zájmy, ale bude už jen v té kuchyni. Abych mu úplně nekřivdila, tak mi k tomu dal i značkové tričko, ale bohatě by stačilo jen to tričko, ty utěrky a věci do kuchyně tam prostě být neměly…
Od té doby se ponaučil a vybírá opravdu pěkné věci, něco si vyberu nebo poručím sama, ale třeba parfém, co mi vybere on, je vždycky bomba, loni mi koupil třeba i moc pěkné náušnice nebo takový věšáček na šperky v designu větvičky, ale vypadá to pěkně.
A když mi bylo nějakých 20, hodně jsem se tou dobou kamarádila s jednou holkou, byly jsme si tenkrát hodně blízké a dost jsme toho zažily. Mno a ona mi k těm dvacetinám dala kokos, cvrčky a náušnice!
Jako náušnice ok, ale nechápu, co chtěla říct tím kokosem a hlavně (!!!) těma cvrčkama
Vlastně doteď mi nad tím zůstává rozum stát a to už to bude brzy 10 let…
@bjetuschka píše:
A když mi bylo nějakých 20, hodně jsem se tou dobou kamarádila s jednou holkou, byly jsme si tenkrát hodně blízké a dost jsme toho zažily. Mno a ona mi k těm dvacetinám dala kokos, cvrčky a náušnice!Jako náušnice ok, ale nechápu, co chtěla říct tím kokosem a hlavně (!!!) těma cvrčkama
![]()
Vlastně doteď mi nad tím zůstává rozum stát a to už to bude brzy 10 let…
Na kokosu mi nepřijde nic divného, zvlášť, když to byl jen doplněk k hlavnímu dárku.
Zato cvrčci, ti jsou dobří.
Nemyslela si, že máš doma třeba agamu, nebo nějaké takové zvíře, které by je mohlo žrát?