Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@alsem píše:
@želvička28 pak bych ji bez ostychu rekla, ze dekujeme, ale tohle si odveze sebou zpet
taky uz jsem to udelalaa ze tchyne hrala na emoce
v tomhle musi byt clovek neustupnu, protoze kdyz si to necha, tak ma doma za chvili skladiste a nebo kdyz to prijme a vzapeti vyhodi, tak se z toho ten druhy nepouci
Nějak jsem to v tom shonu neregistrovala, všimla jsem si toho až později, ale asi budeme muset začít být nekompromisní a trochu jí vycvičit než bude mít dcera rozum, aby pak nedošlo k něčemu podobnému jako u neteře. Každopádně plyšák totál nevhodný pro roční dítě (hrubý, s korálkovýma očima, které může spolknout a místo fousků má nějaké drátky, takže jsem ho hodila do skříně). Ona celkově dává dárky nehodící se věku, dětem i nebezpečné a to pracovala ve školce (doufám, že sem chodí někdo z rodiny a pozná mě - no alespoň bychom už nemuseli snad nic řešit
)
@Anonymní píše:
No holky, já mam taky zážitek. Koupila jsem kamarádce k narozeninám kosmetickou tašku Dior..Kamarádka má takovou menší parfumerku, asi za měsíc poté jsem jí šla pozdravit a ona tam tu taštičku ode mě vystavila do prodeje. no bylo mi to dost líto…
No na otázku proč to udělala celá zrudla a prý se jí taška nelíbí, tak jí prodá a koupí si za to něco jinýho..
Tvl, tak mě je trapně za ní… Jsi dobrá, že jsi se jí zeptala, já jsem takovej blbec, který nerad přivádí lidi do rozpaků a asi bych to přešla…
@želvička28 tak ona ta starsi generace moc neresi, jestli uz je to pro dite vhodne, za jejich doby si moc vybirat nemohly..musis si to zaridit jako ja a darky se kupuji jen po schvaleni ![]()
@želvička28 píše:
Tvl, tak mě je trapně za ní… Jsi dobrá, že jsi se jí zeptala, já jsem takovej blbec, který nerad přivádí lidi do rozpaků a asi bych to přešla…
no me by to asi v tu ranu nedoslo, ze je ta stejna, takze ja bych prohlasila neco jako- jee ty prodavas stejnou tastiku jako jsi dostala, je pekna ze ![]()
a jestli by mi to nahodou doslo, tak bych to taky nerekla ![]()
@alsem píše:
@želvička28 tak ona ta starsi generace moc neresi, jestli uz je to pro dite vhodne, za jejich doby si moc vybirat nemohly..musis si to zaridit jako ja a darky se kupuji jen po schvaleni
Závidím… Zkoušíme to, ale zatím to nikdy neprošlo
S ostatní rodinou to takto praktikujeme, ale tchýně si nedá říct.
@alsem píše:
no me by to asi v tu ranu nedoslo, ze je ta stejna, takze ja bych prohlasila neco jako- jee ty prodavas stejnou tastiku jako jsi dostala, je pekna ze
a jestli by mi to nahodou doslo, tak bych to taky nerekla
Viď? ![]()
No malý (15 měsíců )dostal od tchýně-která ho zná jen snad z fotek
![]()
takovou tu kachnu co plave ve vaně a hraje-rádio.
nejen že je těžká jak prase, ale byla použitá, chyběla tam baterka a jen šumí a nehraje
a chybí jí čudlík ![]()
A to se dušovala, že mu koupí boty, já je nechtěla,(zaprvé protože ho vůbec nevídá a nechci to po ní)a za druhé jsme oblítali x obchodů, a až poslední mu padly. A pak ten dárek položili na zem a ani nic neřekli a až odešli tak jsem si mezi papíry toho všimla.
Měli štěstí, že jsem to nenašla když tu byli ![]()
A předminulý rok nás,,pobavila " babička-zabalila dárky do letáků z penny.No mě málem trefil šlak, bylo mi trapně
![]()
@želvička28 tak ji narovinu rict, ze od ni zadne darky nez takove
klidne bych je pred ni vyhodila
verim, ze ho to moc dobre chape a proste vas jen zkousi ![]()
@alsem píše:
no me by to asi v tu ranu nedoslo, ze je ta stejna, takze ja bych prohlasila neco jako- jee ty prodavas stejnou tastiku jako jsi dostala, je pekna ze
a jestli by mi to nahodou doslo, tak bych to taky nerekla
no byla to limit edice, kterou jsem koupila mimo čr, tak jsem si byla jistá, že je to ta samá.
Takže od té doby dostává ode mě k nar., svátku atd jen dárky typu bonboniera, lahev vína, atd.. dobře jí tak ![]()
@alsem píše:
@kirisitynababicka šetřilka
![]()
me by to teda velice pobavilo
jo já se tomu ted taky směji, ale předtím mi do smíchu nebylo
![]()
Já jsem letos dostala od tchyně ručně pletené zelené palčáky se žlutým pruhem
. 2-leté dítě plno oblečení (peněz máme narozdíl od nich dost), ručníky, obinadlo suchý zip, vysavač tak pro roční dítě velikostně, lékarničku. Vše už se stihlo minimálně částečně rozbít. A to jsem navrhovala, ať koupí poníka rodyho. Jako já nevím, proč mají pocit, že musí dostat plno dárků, tak nakoupí plno kalhotek a punčocháčů a ty nejlevnější 2 hračky (doktora se malá bojí a vysavač máme robotický). Mně by stačil dárek jeden, ale kvalitní. A vyšlo by je to i o dost levněji. Takhle jen chodím a odstraňuju součástky
. A to jsme dárky dostali minulý víkend
.
@Cricry píše:
Tak moje babička 83 let taky recykluje, roční syn od ní letos dostal mončičáka po 30 letém bratrancovi. Ale aspoň byl vypranýAle ona fakt nemá a ani nemůže nikam do obchodu, je po mrtvici. Tak to je jiný případ. U vás to asi moc nechápu… Než viditelně recyklovat, tak radši asi nic nebo jen jednu lacinou drobnost, ne? Co to je za lidi?
Tak takový mončičák to už je sbírkový kus. ![]()
@Anonymní píše:
Já jsem letos dostala od tchyně ručně pletené zelené palčáky se žlutým pruhem![]()
![]()
. 2-leté dítě plno oblečení (peněz máme narozdíl od nich dost), ručníky, obinadlo suchý zip, vysavač tak pro roční dítě velikostně, lékarničku. Vše už se stihlo minimálně částečně rozbít. A to jsem navrhovala, ať koupí poníka rodyho. Jako já nevím, proč mají pocit, že musí dostat plno dárků, tak nakoupí plno kalhotek a punčocháčů a ty nejlevnější 2 hračky (doktora se malá bojí a vysavač máme robotický). Mně by stačil dárek jeden, ale kvalitní. A vyšlo by je to i o dost levněji. Takhle jen chodím a odstraňuju součástky
. A to jsme dárky dostali minulý víkend
.
tak to obinadlo mě fakt rozesmálo
.. promin