Vaříme levně a zdravě - sem s dobrými recepty :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
152
7.10.18 14:15

Ještě mě napadlo, že v Globusu mají občas pytel hovězích (i morkových) kostí - 5 kg/15 Kč. Na vývary perfektní a masa je z toho tak jeden hluboký talíř.
Pomazánku nejvíče zbožňujeme sýrovou: majonéza - malá lahvička, 2 balení (po 3 velkých kusech) taveňáku. Bloček Eidamu, nasekaná pažitka/jarní cibula/bazalka - podle toho, co zrovna je. Ochutit sladkou chilli omáčkou a sojovkou, ta je na tom nejdůležitější (ale takovou tou drahou, ne tou, kde není fermentovaná soja). Můžeme se po tom utlouct a všichni, kdo ji kdy ochutnali, chtěli recept.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
7.10.18 14:49

Výborná je i celerová pomazánka.Nastrouhám celer, k tomu mrkev, přidám trochu hořčice, citronové šťávy, majolku, sůl, pepř, dle chuti. Zamíchám, nechám odpočinout v lednici tak hodinku.Pro vegany je dobrá varianta s uzeným tofu, a sojanéza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
7.10.18 16:42
@aiwwa píše:
No, když jí nenamočím, tak mě taky nadýmá. Ale mně vadí i třeba paprika, cibule, česnek.

Davas do toho saturejku? Ta je do lustenin proti nadýmání.

• Citovat
  • Upravit
116529
7.10.18 17:48
@jezzz píše:
Davas do toho saturejku? Ta je do lustenin proti nadýmání.

Nedávám, vyzkouším, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
7.10.18 18:18

My dneska filé kostky z aljašské tresky - posypat paprikou z obou stran, osolit, opeprit, vlozit do maslem vymazanecho pekace nebo misky na zapikani, na kazdou file kostku dat pokrajena rajcata na platky, posypat jarni cibulkou/porek, na kazdou kostku dat platek syra, polit rozslehanyma vajickama (cca jedno vajicko na kostku) a dat zapect, nez se uvari brambory na bramborovou kasi je to hotové…rychlé a dobré :pankac:

edit: zitra dojidame zbytky z vikednu (stary chleba, sunku, syry)…takze chleba ve vajicku se vsim co se v lednicce najde…zdrave to asi moc neni, zato dvakrat tak dobre :palec:

a pak bude čočka na kyselo s vajičkem nebo uzeninou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116529
7.10.18 18:24
@debra.morgan píše:
My dneska filé kostky z aljašské tresky - posypat paprikou z obou stran, osolit, opeprit, vlozit do maslem vymazanecho pekace nebo misky na zapikani, na kazdou file kostku dat pokrajena rajcata na platky, posypat jarni cibulkou/porek, na kazdou kostku dat platek syra, polit rozslehanyma vajickama (cca jedno vajicko na kostku) a dat zapect, nez se uvari brambory na bramborovou kasi je to hotové…rychlé a dobré :pankac:

edit: zitra dojidame zbytky z vikednu (stary chleba, sunku, syry)…takze chleba ve vajicku se vsim co se v lednicce najde…zdrave to asi moc neni, zato dvakrat tak dobre :palec:

a pak bude čočka na kyselo s vajičkem nebo uzeninou :think:

Dělám něco podobného, ještě dávám cibuli, papriky a třeba cukety když mám a sýr strouhám do rozšlehaného vajíčka. A rybu potřu rozetřeným česnekem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149380
7.10.18 19:21
@aiwwa píše:
Dělám něco podobného, ještě dávám cibuli, papriky a třeba cukety když mám a sýr strouhám do rozšlehaného vajíčka. A rybu potřu rozetřeným česnekem.

Ty jo holky,to mate vymakaný :palec: já vymažu pekáč máslem,dám ryby ochucené solí a kořením na ryby(kupuju hotové),zaleju rozmíchanou smetanou se strouhh.sýrem a zapeču.Podavám s brambory upravenými jak kdy se mi chce-vařenè,kaše nebo opecené na plechu v troubě a zeleninový salát-rajský,okurkový,hlávkový,podle toho co zrovna máme doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
7.10.18 19:52
@Marseni píše:
@Markéta80 Ako robis cevabcici,mne vzdy z toho vyjdu karbanatky :roll: :mrgreen:

https://www.toprecepty.cz/…i-do-trouby/ Ja delam tohle. Je strasne dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.10.18 20:37

@JanduleD u nás obľúbená pomazanka alebo dip -mrkva na jemno nastrúhaná, pretlaceny cesnak, smotana kyslá 18 %, orechy, dochutiť horčica, soľ - musí odstáť, je vyborna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.10.18 20:43

Ďalšia dobra nátierka je z červenej cocky, variť v minime vody, potom klasika opražiť cibuľku, pridať uvarenú cocku, paradajkový pretlak, bylinky atď, nechať zhustnut na želanu konzistenciu a nakoniec pridávam maslo, najlepšia je na hrianky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.10.18 20:45

Inak super diskusia, teším sa na skúšanie noviniek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4490
7.10.18 20:53

Tak jsem ještě popřemýšlela nad tím, co levné a zdravé děláme doma :D

1. Celerový salát - nastrouhám nahrubo syrový celer a jablko, opepřím a osolím, trošičku balsam. octa neo citronu, jogurt nebo (komu nevadí nezdravá varianta) majonéza, nahrubo nasekané
vlašské ořechy a zamíchat.

2. Salát Coleslaw. Všichni asi znají. Zelí, cibule, mrkev a jogurt nebo majonéza.

3. Zapečená cuketa. Na plátky nakrájím cuketu a brambor, případně nastrouhanou mrkev, květák… A na způsob francouzských brambor zamíchám s provensálským kořením, česnekem, rozkvedlaným vajíčkem a smetanou. Někdy přidám kousky kuřecího.

4. Těstoviny s houbami.
Na hodně másle opražím houby (pokud nemám čerstvé, tak předem namočím a povařím), přidám kmín, pepř, zaleji troškou vody a nechám podusit. Potom přimíchám předvařené těstoviny (nejraději mám tagliatele) a nechám spolu chvilku „odpočinout“. Posypané parmezánem je to přímo nadpozemsklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4490
7.10.18 20:55

@Ba-zalka To zkusím. Červenou čočku mám moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
7.10.18 21:04

Ja delam pomazanku z cervene repy, syrovou nastrouham najemno, pridam cesnek,bily jogurt,sul,pepr a nasekane vlasaky. Za par korun a super zdrave.

Často delam i pecenou, to asi každý zna.

Ted je za par kacek hokaido, krome polivky delam taky pecenou, nakrajim na proužky,pokapu olivacem,pridam bylinky,cesnek.Super vecere, ktomu třeba ochuceny tvaroh.
Dobře je i dynove, kremove risotto. Chutne jidlo za par kacek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
7.10.18 21:07

Nebo pomazánka z cizrny, něco jako humus, akorát nedavam sezamovou pastu, nechutna nam.Rozmixuju cizrnu, lze i z plechovky, pridam trochu cesneku,horcici, jarni cibulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí