Váš názor na barefoot?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6116
28.2.21 12:40
@mokkk píše:
Mě zaujal názor nějaké doktorky, že barefoot boty jsou určitě zdravé a fajn, ale že holčičky odchované na barefoot botách už nikdy lodičky neobují. Nevím, co je na tom pravdy, ale raději kupuji normální boty.

No to je teda fakt tragédie, že holčička nebude moct nosit denně tak strašné boty, jako jsou lodičky, a mrvit si tak chodidla :mrgreen: To je naprosto absurdní argument hodný tak maximálně někoho, kdo má smlouvu s výrobcem těch lodiček. Odborný názor, byť nesouhlasný, je jedna věc, ale tohle je prostě žvást.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
28.2.21 12:40

@mokkk má pravdu, jak si někdo zvykne chodit v pohodlných botách tak se do lodiček dobrovolně rvát asi nebude :mrgreen: já je na sobě měla jednou někdy na začátku tanečních a už nikdy více. Existují elegantní boty bez šílené špičky a jehlového podpatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
28.2.21 12:41
@Káťa19 píše:
@Veru1987 musis podle sirky nohy, ddstep jsou dost uzke, ty moje deti neobujou. kompromis je treba Little blue lamb.
vice jako normální boty treba Froddo apod.

Dcera má délku nohy 16,6cm a šířku asi 6,8cm. Myslím že spíše normální nohu, ne širokou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
28.2.21 12:42
@mokkk píše:
Mě zaujal názor nějaké doktorky, že barefoot boty jsou určitě zdravé a fajn, ale že holčičky odchované na barefoot botách už nikdy lodičky neobují. Nevím, co je na tom pravdy, ale raději kupuji normální boty.
Takže myslíš, že je důležité nohu deformovat dívkám od malička. To, že budou třeba celý život trpět bolestí, je jedno?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
28.2.21 12:42
@Lily Evans píše:
@mokkk má pravdu, jak si někdo zvykne chodit v pohodlných botách tak se do lodiček dobrovolně rvát asi nebude :mrgreen: já je na sobě měla jednou někdy na začátku tanečních a už nikdy více. Existují elegantní boty bez šílené špičky a jehlového podpatku.

Já občas lodičky obuju, do divadla nebo tak. Ale byla jsem odchovaná v konzervativních pevných botách a moje chodidlo podle toho vypadá. Rozhodně ale nechci, aby chodidla mých dětí vypadala stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
28.2.21 12:44
@Veru1987 píše:
Můžu se zeptat jaké značky bot kupujete? Taky spíše kupujeme barefoot kompromis, ale příjde mi jich žalostně málo, nebo neumím hledat. Chci od boty pevnější patu, širší špičku, ohebnost. Měli jsme froddo barefoot, ted na jaro keen cnx, sandále taky chci keen. Ještě se mi líbí d.d.step, ale chci ty z pevnější patou. Neměli jsme tedy, a neměla jsem možnost osahat osobně.Příspěvek upraven 28.02.21 v 12:35

Asi nepomůžu, téměř výhradně kupujeme Froddo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
28.2.21 12:50

@Veru1987 mrkni tady na tabulku, obvykle sirka boty je o neco sirsi nez stelka

https://www.littleshoes.cz/…a-velikosti/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
28.2.21 12:52
@Adelka951 píše:
Takže myslíš, že je důležité nohu deformovat dívkám od malička. To, že budou třeba celý život trpět bolestí, je jedno?

ja se taky zasmala, fakt nepochopim…
lodicky nenosim a elegantni boty do divadla se daji sehnat i normalnejsi, nez boty do spicky a na jehlach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.21 12:53

Ještě může si ušít či koupit bosé sandále. Já jedný mám už šest let (koupené) a druhé (po domácku vyrobené) mám teprve jeden rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2586
28.2.21 12:56

@Adelka951 No teda, čekala jsem nesouhlasnou reakci, ale že se na mě takhle sesypete.. Nevzpomínám si, že bych v dětství trpěla z nošení bot nějakou bolestí, pokud mi nebyly malé. Nemám ani problémy s klenbou. Kamarádka nosí barefooty, dává za ně neuvěřitelné peníze (má neurologické postižení), nelíbí se mi a navíc mám pocit, že by mi v tom byla zima. Ale prý není. Pokud by dítě mělo potíže se zády nebo plochou nohu, asi bych to začala řešit, ale nemá.. Ale odpověď na otázku - Myslím, že nohy deformují dívkam svazováním v Číně, normální (certifikovanou) obuv nepovažuju u zdravých dětí za způsobující celoživotní bolest..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
28.2.21 13:01

@mokkk
Jakoze kvůli budoucím lodickam kupujes normální boty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
28.2.21 13:02

@Sharmel myslím, že barefoot jsou skvělé do přírody, ale ne na chození po betonu… Původně to byly boty pro sportovce do přírody, ze kterých se udělal trend…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
28.2.21 13:05

@mokkk tak každej dle svýho uvážení, žejo, nikdo nikomu nic nenutí, ale uvádět jako důvod proti BF to, že neobuje v dospělosti lodičky je dobrej bizár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
28.2.21 13:06
@mokkk píše:

A to je nějaký medicínský benefit, obout lodičky? No tak bude chodit v balerínách. Mimochodem, já chodím v barefootech už nějaký ten pátek, nohy se mi od té doby rozšířily do svých přirozených rozměrů a lodičky obuju. Dokonce ve stejné velikosti, jako předtím. Ale protože už vím, co to je pohodlí, beru si je jen na plesy, do divadla, na svatby apod.
Já bych se paní doktorky zeptala, jestli ona lodičky doporučuje a jestli náhodou holčičky, které lodičky obují, neriskují problémy s páteří a s vbočenými pláči, protože by si musela přiznat, že bohužel ano.

Příspěvek upraven 28.02.21 v 13:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.2.21 13:09

Jakože cože? 8o BF myšlení se mi líbí, vybírám si z toho ale jen co chci, proto syn nosí momentálně bf/kompromis ddstepy, ale tvuj nazor je nazor hloupé blondýny nebo to fakt myslíš vážně?! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková