Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Gabi91 nezpevnena znamena, ze tam neni opatek..jako ze ta pata neni takova vystuzena jako treba sandalky ze žirafky..a sirsi znamena, ze se změří jeji sirka nohy a podle toho se vybira bota, tak aby nemela stacene prstíky..
Nam se dcera porad zouvala a chodila i po meste bosa… tak jsme ji koupili tyhle boty a od te doby je klid ![]()
Jo a nohu ma dost sirokou, takze normalni boty je problem sehnat ![]()
@Gabi91
no dle me by byla dobra kombinace-superfit do mesta X barefoot do prirody, ale asi by se to dost prodrazilo ![]()
Příspěvek upraven 11.08.16 v 21:54
@ragnar ale superfitky mi příjdou dost uzké teda… naopak berefoot jsou supr i do města.
@ragnar píše:
@Gabi91![]()
no dle me by byla dobra kombinace-superfit do mesta X barefoot do prirody, ale asi by se to dost prodrazilo
Příspěvek upraven 11.08.16 v 21:54
Nevadi! Mama si nekoupi nove podzimni a zimni boty ![]()
@oblacek píše:
Odkaz mi nefunguje najdi na blogu v pravo ve štítkách barefoot a jeď uplně na první příspěvek co jsem psala o barefoot.
Jj, diky ![]()
@oblacek Mas pravdu, jsou pro uzkou nohu. Dcera ma uzkou nohu i kotnik, vlastne je cela stavena jak spagetka
,a jediny Superfit ji skvele sedi. A navic pri porovnani s jinyma znackama v obchode je to fakt rozdil. Jsou to kvalitni boty. Barefoot si jednou zkousela a vesla by se do nich 2× ![]()
@poiuz píše:
Syn chodí v barefoot nebo v kompromisních botech (jako kompromis beru boty dostatečně široké, lehké a hlavně se správným tvarem špice - tedy taková špice, která se nezužuje a neutiskuje palec a malíček). Sama postupně přecházím na barefoot obuv, zvlášť teď v létě to jde velmi levně, ev. rovnou naboso, horší to bude s výběrem a cenou dospěláckých bot na podzim a zimu. Pro dítě je bosá chůze přirozená, noha pracuje a celkově se takto chodí jinak než v klasických botech, kde člověk má tendenci tvrdě došlapovat na patu - osobně potvrzuji, že je to o dost stylu chůze, kdy noha si prve „ohmatá“ terén, než plně došlápne… Na netu se dají najít články na toto téma (a určitě i nějaké názorné video). Ale jo, jít po městě po kočičích hlavách v čistě barefoot botech pro mě byl zprvu fakt problém, nyní naprosto v pohodě (zabrat mi dala ve Skinners štěrková cesta v květnu na pohádkovém lese)
Když bylo synovi 18m, všimla jsem si, jak má úplně ukázkovou klenbu, takže to pro mě bylo taktéž potvrzením, že jsem směr obouvání zvolila správně. K barefoot se postupně odhodlává i manžel (nelíbí se mu ceny, což chápu). Jeho styl chůze je tak jako… „robotický“ - chodí s proplýma nohama, našlapuje na paty a prsty drží ve vzduchu. Ve většině bot má smačnuté prsty, což si až nyní začal uvědomovat.
Jinak mě pobavilo, když jsem loni v zimě synovi pořizovala kompromisní D.D.Step a na krabici byla nakreslena noha a přes ni obrysy velikostí bot.. Jo myšlenka pekná, uschovat a poté dle tohoto vybrat pro objednání vhodnou velikost, ale už tam bylo vidět, jak se v těch botech nepočítá s místem pro malíček, neb obrys boty šel přímo přes ten nakreslený prstJe třeba boty posoudit (hlavně v těch kompromisních nebo vyloženě klasických) kus od kusu.
Jsem rada, ze zminujes styl chuze. Mam prave teorii, ze smajdam, protoze jsem cele detstvi chodila v tomto.
Zlepsil se mu i styl chuze a drzeni?
Jednoznacne Attipas! Ty botky jsou naprosto uzasne, dite je v nich spokojene a je to uzasna designovka. Kazdy kdo je nezna na ne hledi a pta se co to mame za uzasne boticky. Kdyz by je vyrabeli pro dospele hned si je kupuji. Obcas dceri zavidim, ze muze nosit takove super boticky.
@ragnar to je jako bys řekla zkoušela jsem jednou softshell bundu a byla mi veliká.. barefoot boty se vyrábějí v různých šířkách…
Pro mě je barefoot jasná volba, pro dceru volím spíš kompromis, z finančních a praktických důvodů. Dcera má širší nohu a botu chci zkusit v kamenném obchodě, nemám energii na posílání balíčků z eshopu sem a tam. Konkrétně se mi osvědčily boty DD Step.
U bot pro dítě mám priority - aby bota chránila před poraněním, v létě aby noha větrala, v zimě aby nemrzla, když je mokro, potřebuje něco co nepromokne. Když to jde, nechávám ji chodit bosky, když toho ještě moc nenašlapala, dala jsem na ven klidně jen silnější ponožky, capáčky jsem nekupovala. Teď zvažuju, že koupím plotnu a nějaké ty ponožko-boty dětem vyrobím.
Jinak barefoot asi není jen módní výstřelek, i když aktuálně je to slušný byznys. Když jsem přešla na barefoot boty, přestaly mě bolet záda, kolena a kyčle. Dceři jsou teď dva, zajímám se o tanec a pohyb a hodně ji v tomhle směru sleduju, ta práce s tělem a chodidlem u takhle malýho dítěte, které není a nebylo svazované botou nebo nevhodným oblečením, je prostě úžasná.
@Krrysa dceri jsou siroky veskery boty, krome Superfitu, ktery jsou primo na uzky nohy. Barefoot si zkousela tu nejuzsi variantu a porad silene siroky. Ale treba kamoscina dcera to ma taky tak. Dost holcicek ma uzky nohy.