Váš názor na barefoot?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14110
11.8.16 22:26

@ragnar je mnoho značek, myslím, že těžko můžeš říct, že to byla ta nejužší varianta, když neznáš komplet značky… my zas máme opačný problém, jeden ze synů má nohu tak širokou, že jsem v pytli s koupí bot, barefoot nenosíme, a le snažíme se o kompromis - hodně místa pro prsty, ohebná podrážka… superfity děti nosívaly taky, ale zjistila jsem, že hsou úzké i tomu druhorozenému, ketrý má úzkou nohu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
11.8.16 22:27

Pro dceru kupujeme už jen barefoot obuv a doufám, že u toho zůstaneme. Na pevných kopytech se mi nezdá nic zdravého. Jako první boty měla dcera dpk a dodnes lituji. Chodila v tom jako robot. U druhého už budu ‚chytřejší‘ a dostane pouze capáčky. Ve 2,5 letech už má krásně tvarovanou klenbu. Ceny jsou u některých značek šílené, ale je to daň za ruční výrobu a nenasycený trh. Mnohé firmy nezvládají nápor objednávek. Postupně bychom chtěli přejít na bare i my s manželem. Já mám nohy v pohodě, ale manžel má deformované prsty z úzkých bot.
@ragnar Dcera má úzkou nohu, úzký útlý kotník a barefoot nosí v pohodě :nevim: Dělají se různé šířky. Pro dceru jsou třeba ideální Filii, Froddo, Zeazoo, Afelo. Naopak nemůže mít Kidofit, v těch plave kolem kotníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
11.8.16 22:32

@ragnar To zkoušela barefoot veškerých značek? Není jen jedna šíře bot přece. Zrovna Filii jsou na hodně úzké nohy, ve velikosti 25 mají šíři tuším 65 mm. Při podrobnějším hledání by se jistě našla i bota vhodná pro ni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
11.8.16 22:37
@lagherta píše:
@Gabi91 Boze, ty attipasky, to je soda -kde je zpevneni kotniku, ktery musi maly dite mit, a ta spicka, nemam slov! 8o

Musí? Myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
11.8.16 22:49

Kožené capáčky na první fotce jsem kupovala i když jsem ještě neznala slovo „barefoot“, od capiki, vydržely hodně a nedám na ně dopustit, i když teď už je tedy nekupuju (dítě necelé 3 roky). Attipasky bych nekoupila, přijde mi ten tvar hrozně nepřirozený. Měly jsme také ty tlusté ponožko-boty s „ABS“ od - nestydím se přiznat - čongů za pár korun a byly naprosto super.
Také máme Crocsy, ale jen „clogy“, ty základní (pak jsou ještě crocbandy a ty už nejsou vůbec ohebné).
Boty kupuju hlavně co nejlehčí, to jsou třeba všechny Crocsy (tenisky např.) a s ohebnou pordážkou. Bot má malá vždycky víc na výběr, teď v létě asi patery a můj názor je, že je lepší střídat vícero bot a ne mít jen jedny (byť kvalitní). Doma chodí zásadně bosa, v zimě má teplé ponožky. Teď v létě obouvá nejradši ty Crocsy a je vidět, že se jí v tom prostě dobře chodí, i v tom normálně rychle běhá a když jí dám na výběr, vybere si vždycky Crocsy. Z tenisek má jedny no name plátěnky (něco jako conversky), jsou ohebné že se dají srolovat do ruličky, se širokou špičkou, není to žádná značka, stály asi 190,– Kč jsou super. Z toho důvodu nekupuji BF boty jako takové, protože se dají normálně sehnat alternativa za zlomek ceny, tak proč kupovat BF…stačí na to selský rozum a osahat je v obchodě (nekupovat přes net).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
11.8.16 23:01

@kacka52 tak zeazoo ma zrovna neter a ty jsou na dceru siroky a moc se mi nelibi. Nevim, jestli jsi videla nekdy primo nazivo superfit-treba baleriny ci botasky, jsou opravdu uzky po cele delce i kolem nohy a jsou vylozene delany pro uzkou nohu, a ty ji jediny sedi. Zadny jiny-viking, geox, primigy, frodo, ciciban, dokonce ani vetsina bot od ecco ne, ostatni, co zminujes, neznam. Superfity pokladam, jako vetsina lidi, za super kvalitu, ktera je videt uz na prvni pohled.Kdyz je pak po dceri inzeruji, jsou hned pryc, cili dalsi boty hledat nechci, tyto vyhovuji po vsech strankach.Ale barefoot by se mi libily do prirody

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
11.8.16 23:02

@Gabi91 Zatím těžko říci, je na začátku, takže se to projeví až časem, navíc nepřešel plně, spíš je ve fázi kompromisní obuvi… Jinak vždy prošoupal hned každé boty, mívá po sezóně díru pod patou, jak tvrdě našlapuje a nepřenáší skoro váhu (i když si párkrát koupil dražší boty, tak stejně, nechce se mu za obuv utrácet víc, když má zkušenost, že po sezóně jsou nenositelné, zatímco mně boty většinou vydrží několik let). Až letos uznal, že asi fakt chodí špatně, začal o tom více přemýšlet a vnímat, jak se mu utlačují prsty, jak je naprostá většina obuvi střihově nevhodně řešená. Jinak ty klasické bačkory jsme asi nosili všichni, tenkrát toho na výběr moc nebývalo a buď bylo dítě bosky/v ponožkách nebo v těchto bačkorech :roll: kromě špatného tvaru špičky, jak je vidět na obrázku (aneb jak zadělat už v dětství např. na vbočené palce), mají i podpatek… ač se může zdát jako malý a neškodný, tak pro malé dítě zas tak malý není. Jinak osobně mi třeba zpevněný opatek nevadí (na rozdíl od zpevněného kotníku, který brání pohybu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
11.8.16 23:07

@Denčii No hlavne chodit co nejvice naboso, takze nevidim duvod proc ne.. ale stejne to vetsinou byva projevem neceho dalsi. Syn ma treba slabe brisko.

• Citovat
  • Upravit
1685
11.8.16 23:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
11.8.16 23:17

@ragnar Zeazoo se dají přímo u výrobce nechat udělat pro úzkou nohu. Ano, superfity měla dcera loni na zimu a za mě osobně katastrofa. Bota úzká pomalu jak pro panenku (a to má dcera chodidlo úzké), kvalita průměrná. Kvalitu boty každý ale posuzuje jinak. Mně už kopyta typu superfit nesmí přes práh. Hlavní ale je, že momentálně je trh natolik různorodý, že si každý najde to pravé pro sebe i své dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
11.8.16 23:40

@kacka52 kvalita superfit prumerna? Kopyta? :mrgreen: tak k tomu nemam co dodat a dohadovat se fakt nebudu :lol: jinak jestli se ti zda, ze je bota uzka jak pro panenku, tak tva dcera az tak uzkou nohu nema. Me dceri sedi skvele, v jakychkoliv jinych botaskach ji noha lita. Ve skolce je ma nekolik jejich kamosek taky kvuli hodne uzke noze. Pro me treba zase ty zeaezoo boty od netere vypadaji otresne-jako bych vzala dva hadry a sesila v ruce, sirka jak pro kachnu. I sama segra rikala, ze ta koupe byla omyl, ale co clovek to nazor. :mrgreen: No nic jdu spat a zitra makat, takze se celkove loucim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
12.8.16 17:06

@ragnar Kopyto myšleno v tom smyslu, že bota absolutně nepoddajná a nejde ji dobře ohnout, tuhá podrážka i opatek. Já osobně jsem z nich nadšená nebyla. Naopak na léto jsem koupila zeazoo sandále a to jsou boty jako papír, srolují se do ruličky a přitom je to kvalitní ručně šitá kůže. Důležité je, že každý má možnost si vybrat to svoje a za tím si jít. Pro mě je důležitější vlastnost boty, její ohebnost a šíře, naproti tomu vzhled beru jako bonus. I když ty zeazoo mokasíny se mi dost líbí a už se na ně na podzim chystám. A dcera má opravdu nohu úzkou, oproti ostatním dětem kolem barefoot. Ale ty zimní superfity se mi zdály úzké fakt až moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
12.8.16 20:27
@kacka52 píše:
@ragnar Kopyto myšleno v tom smyslu, že bota absolutně nepoddajná a nejde ji dobře ohnout, tuhá podrážka i opatek. Já osobně jsem z nich nadšená nebyla. Naopak na léto jsem koupila zeazoo sandále a to jsou boty jako papír, srolují se do ruličky a přitom je to kvalitní ručně šitá kůže. Důležité je, že každý má možnost si vybrat to svoje a za tím si jít. Pro mě je důležitější vlastnost boty, její ohebnost a šíře, naproti tomu vzhled beru jako bonus. I když ty zeazoo mokasíny se mi dost líbí a už se na ně na podzim chystám. A dcera má opravdu nohu úzkou, oproti ostatním dětem kolem barefoot. Ale ty zimní superfity se mi zdály úzké fakt až moc.

S tim souhlasim, kdyz jsem ty Superfity vzala do ruky, ani me nenapadlo je zkouset. Nechapu, co na nich vsichni maji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.8.16 20:41

@Lenca27 @kacka52 holky ono superfitů je taky víc druhů, celoročky s goráčem mají podrážku tvrdou jak beton, ale normálně kožené, bez membrány, jsou hezky měkké.. každopádně jsou úzké a já dement několik let je kupovala svým dětem, že jim kupuju to nej :mrgreen: :mrgreen: a pak jsem zjistila, že jsou úzké i synovi s úzkou nohou, a já je rvala klukovi, co se nevejde ani do keenů :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
12.8.16 20:42

Osobně by mě zajímala fotla nožičky, která stojí na vložce ze superfitů a je to ok, já si to nedovedu představit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková