Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Bobby píše:
@Evulina zvolila bych mekky kompromis.. @Ou nosim na asfaltu, dlazbe a vsude jinde a klenba se mi po letech konecne vytahla, takze na tom asi neco bude..kdybych je chtěla nosit jen na mekkem povrchu, nemusim je nosit nikdy..
Bobby a máš na nějaké konkrétní typ? Díky
@Evulina zalezi jake mas miry a tvar nohy a kolik do toho chceš dat..
@Bobby píše:
@Evulina zalezi jake mas miry a tvar nohy a kolik do toho chceš dat..
No mám nohu 25 cm dlouhou, 9,5 cm širokou, normální výšku nártu..
Syn nosi bf non stop a klenba se mu spravila..ja taky zacala nosit bf a pohodlnejsi boty jsem nikdy nemela..jde i o to, ze se resi sirka nohy, pokud maji prsty vice prostoru je i vetsi teplo od noh v zime.
Na cvičení nosim Fivefingers… A trenér taky
jde o Tabatu, ale skáče se tam taky hodně. Nejvíc oceňuju, ze cvicime na parketach a vůbec neklouzou. Záleží a co je kdo zvyklej, já už jsem tak moc boso a BF ze už prostě klasicky tenisky nemůžu. A to mám panský a o dvě čísla větší.
@Evulina píše:
No mám nohu 25 cm dlouhou, 9,5 cm širokou, normální výšku nártu..
Mrknu se co by slo
A když už jsme u toho - co dcera do školy na tělocvik? BF nebo NEBF? Má nohu 19,5 cm dlouhou a 8 cm širokou..Přeci jen se taky hodně běhá a skáče a na tvrdých parketách..Koupily jsme klasické jarmilky/cvičky, ale jsou teda hrozně úzký ve špičce ![]()
@Evulina píše:
A když už jsme u toho - co dcera do školy na tělocvik? BF nebo NEBF? Má nohu 19,5 cm dlouhou a 8 cm širokou..Přeci jen se taky hodně běhá a skáče a na tvrdých parketách..Koupily jsme klasické jarmilky/cvičky, ale jsou teda hrozně úzký ve špičce
Ja byla nucena koupit obema bf. A to jsem si rikala, ze tu hodku-dve tydne preklepou v nejakem kompromisu, koupila jsem predloni jakesi celkem ohebne tenisky na suchac v Globusu nebo Tescu, pripadaly mi snesitelne - a syn je odmital, ze tlaci malicek a prsty… Pritom proti jarmilkam byly krasne siroke. Oba, prakticky okamzite co presli ze Superfitu na bf, nesnesou uz klasicke boty. A nevadi jim ani tuzsi podrazka, ale potrebuji ten prostor pro prsty. Zalezi, jestli dcera jeste nebf snese. Kluky jsem nepremluvila ani na tu chvilku.
U nas to bylo jeste stizene nutnosti bile/nebarvici podrazky.
Takze loni jsme vyuzili Feelmax tenisky zdedene po brachovi po lete. Letos mam nachystane bile Vivo Ultra. Jeste jsem zvazovala Beda tenisky s bilou podrazkou.
Na aerobic bych sla v klidu v bf. Taky uz nesnesu nic tuheho a uzkeho, doslapuju jinak, dovedu si predstavit hopsani a tvrde dopady i bosa.
Já se přiznám, že jak s BF teprve začínáme (začly jsme se starší dcerou na jaře, mladší, rok a půl, je nosí už od začátku, takže ta je „skalní“
), mám pořád v hlavě ty varovné hlasy o nevhodnosti BF na tvrdé zpevněné potvrchy a na skoky na těchto površích. Ty názory se hrozně moc různí. Říkám si, že na ten sport, na tu chvíli (na ten aerobic nebo dceři do tělocvičny), se to v nebarefoot „nepokaká“, na druhou stranu ale když dám vedle sebe oboje boty a vidím ten šílený rozdíl v šířce špičky, tak mě to zas táhne zpět k BF.
Dcera ještě nebarefoot neodmítá, neodmítá ani ty cvičky, ale je fakt, že se v nich zatím jen proběhla po pokoji a nebyla v nich celou hodinu při těláku ![]()
Myslím, že nějaký kompromis s dostatečně širokou špičkou by byl pro nás na ten sport ideál..co se týče BEDY, já osobně bych do něj na sport na tvrdém nešla, je to opravdu hodně měkká podrážka stylu Tikki nebo Zea zoo.. ![]()
@majdula1 píše:
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…Ja byla nucena koupit obema bf. A to jsem si rikala, ze tu hodku-dve tydne preklepou v nejakem kompromisu, koupila jsem predloni jakesi celkem ohebne tenisky na suchac v Globusu nebo Tescu, pripadaly mi snesitelne - a syn je odmital, ze tlaci malicek a prsty… Pritom proti jarmilkam byly krasne siroke. Oba, prakticky okamzite co presli ze Superfitu na bf, nesnesou uz klasicke boty. A nevadi jim ani tuzsi podrazka, ale potrebuji ten prostor pro prsty. Zalezi, jestli dcera jeste nebf snese. Kluky jsem nepremluvila ani na tu chvilku.
U nas to bylo jeste stizene nutnosti bile/nebarvici podrazky.
Takze loni jsme vyuzili Feelmax tenisky zdedene po brachovi po lete. Letos mam nachystane bile Vivo Ultra. Jeste jsem zvazovala Beda tenisky s bilou podrazkou.
Na aerobic bych sla v klidu v bf. Taky uz nesnesu nic tuheho a uzkeho, doslapuju jinak, dovedu si predstavit hopsani a tvrde dopady i bosa.
Ty Feelmaxy se mi líbí, ale co jsem našla, tak jen s černou podrážkou - mají i verzi se světlou? Taky nesmíme mít do tělocvičny černou..
Vivo Ultra myslíš tyhle https://vivoostrava.cz/…a-green.html (v bílém provedení tedy)?
Ještě mě napadly sandály Keeny cnx do té tělocvičny, co vy na to?
@Evulina píše:
Já se přiznám, že jak s BF teprve začínáme (začly jsme se starší dcerou na jaře, mladší, rok a půl, je nosí už od začátku, takže ta je „skalní“), mám pořád v hlavě ty varovné hlasy o nevhodnosti BF na tvrdé zpevněné potvrchy a na skoky na těchto površích. Ty názory se hrozně moc různí. Říkám si, že na ten sport, na tu chvíli (na ten aerobic nebo dceři do tělocvičny), se to v nebarefoot „nepokaká“, na druhou stranu ale když dám vedle sebe oboje boty a vidím ten šílený rozdíl v šířce špičky, tak mě to zas táhne zpět k BF.
Dcera ještě nebarefoot neodmítá, neodmítá ani ty cvičky, ale je fakt, že se v nich zatím jen proběhla po pokoji a nebyla v nich celou hodinu při těláku
Myslím, že nějaký kompromis s dostatečně širokou špičkou by byl pro nás na ten sport ideál..co se týče BEDY, já osobně bych do něj na sport na tvrdém nešla, je to opravdu hodně měkká podrážka stylu Tikki nebo Zea zoo..
ale ony klasické cvičky taky nemají bůhvíjak tlustou podrážku a odpruženou snad vůbec
@Evulina Feelmax Nalla byly tenisky s bilou podrazkou. Bohuzel uz se nedelaji a stejne byly jen do vel. 32. Ale skvele, mekke, siroke… syn si je tehdy okamzite zamiloval, pamatuju jak behal po krame a volal, ze jsou to nejlepsi boticky v zivote /po tech uzkych tvrdych Superfitkach se nedivim/.
Jj ty Ultra jsou i bile.
Keeny sandaly jsou taky varianta - ale ty bilou podrazku nemaji, jinak bych je asi taky dala.
O tom tvrdem povrchu jsem mela pochyby taky, do lonska, kdy jsem byla sama se sebou u ortopeda Urbaska a ten mi rekl, ze chodit bosky lze kdekoliv, i na betonu, ze noha pracuje i tak a neskodi to. Cili i doma na dlazbe to detem/nam neuskodi. Samozrejme kdo tvrde dupe na patu, ten ma problem, ale podlaha za to nemuze.
@Evulina píše:
A když už jsme u toho - co dcera do školy na tělocvik? BF nebo NEBF? Má nohu 19,5 cm dlouhou a 8 cm širokou..Přeci jen se taky hodně běhá a skáče a na tvrdých parketách..Koupily jsme klasické jarmilky/cvičky, ale jsou teda hrozně úzký ve špičce
A co třeba zkusit gymnastické cvičky? Jsou měkké, ohebné, a většina z nich je i hodně široká.
Obnovuji a mám dotaz na dětské BF boty. Osvědčilo se víc něco jako ponožky s podrážkou nebo něco, co vypadá jako boty? Byli jsme na rehabilitaci kvůli plochým nohám dětí a primářka jednoznačně doporučila bosou chůzi, ať má chodidlo podněty. Uvažuji o Leguanito. https://www.pathikshoes.cz/…o-tyrkysove/ Pokud by bylo něco dobrého za příznivější cenu, sem s tím. ![]()