Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Jaky je vas nazor na barefoot boty? Je to jen moda? Novy zpusob jak zdimat maminky, co chteji to nej pro deti? ![]()
Koupila jsem capacky z mini feet(kvalita hrozna), dalsi z LittleBlueLamb (drahe, hrozne siroke) a atipasky ve kterych ted zacala zakopavat. Ty velke klaunovske spicky asi vadi…
Rada bych ji koupila dobre boty, ale ktere to sakra jsou??
Koupila jsem capáčky Liliputi a za tři týdny se podrážka prodřela. Koupili jsme nové a teď už koukám po teplejších botech a vůbec nevím, které mám koupit.
Jinak barefoot si myslím, že smysl má.
Ale momentálně chodi i v gumovkách a ty prý barefoot pro tak malé děti nedělají. Snažila jsme se, alespoň sehnat nějaké ohebné.
Ta poslední fotka - takovou šílenost opravdu prodávají?
A ještě se snaží lidem namluvit, že nošení něčeho takového má být zdravé? Pro mě neuvěřitelná drzost obchodníků!!!
Sama nevím, kde je pravda. nejmenší teď chodí v attipaskách, a teda chodí se mu v tom dobře, nezakopává. dvě starší děti chodí v normálních botech. jinak ta široká bota…pokud má dítko úzkou nohu, a koupíš botky na širokou, tak to nebude optimální…musíš vybrat takový, jaký budou akorát. jinak celkově je mi barefoot spíš sympatický
@Gabi91 my mame pro maleho kozene capiky sandalky na ven, pak kdyz je zima nebo mokro ma kotnickovou zdravotní botku a doma nebo na zahrade lita bos.
Atipasky des, hodne se kritizuje prave ta spicka, jak pises. Za mne ideal kozene capacky na prvni krucky. Ty jsem nosila i ja jako mala. Ale to je tak na ted a nebo na doma. Na ven netusim. Me od tech barefoot na zimu odrazuje to, ze bych mela strach, aby mi malej nenastydl. A uprimne, ja taky mela na ven jako mala botky s pevnou podrazkou, ke kotnickum. Doma, na zahrade jsme litali bosi, v ponozkach nebo tech kozenych capackach. Nohu mam zdravou, klendby v poradku, zadne kladivkove prsty apod. a to uz je peknych par let huntuju v blbych botach, co si budem povidat. Takze vseho s mirou, presne jak pises, je to zase dalsi trend…
V tech klaunskych bych neumela chodit anii ja, natoz dite co se to prave naucilo
jako jejich alternativu bych zvolila crocs
@Adrasteia píše:
Ta poslední fotka - takovou šílenost opravdu prodávají?![]()
![]()
A ještě se snaží lidem namluvit, že nošení něčeho takového má být zdravé? Pro mě neuvěřitelná drzost obchodníků!!!
Vypada to jako klaunske boty. Tohle bych decku na nohy nedala uz kvuli vzhledu.
@Adrasteia píše:
Ta poslední fotka - takovou šílenost opravdu prodávají?![]()
![]()
To jsou prave ty attipasky..
http://www.attipas.cz/…s/o-attipas/
A nevim jestli je dobre davat barefoot, kdyz ma lehce vybocenou patu??
Ahoj, ja videla barefoot u kamosciny dcery a pro nas jsou vylouceny, i kdyby me oslovily, jsou silene siroky. Dcera ma uzkou nohu a sedi ji akorat Superfit. Vyznam uzke podrazky u botek, jako ma barefoot, chapu v pripade, ze by dite chodilo po terenu v prirode, a ne po tvrdym podkladu jako jsou chodniky atd. To si myslim, ze je naopak lepsi odpruzena podrazka jako ma prave Superfit, Geox a Primigy-vsechny vseobecne brany jako velmi kvalitni obuv.
@rigousek píše:
Já sama je nenosím, protože na mě jsou ty boty hrozně drahé. Koukala jsem třeba na vivobarefoot a ty ceny jsou naprosto hrozný. Každopádně si myslím, že je to stejný šílenství, jako boty se žirafou, taky nejsou všechny top a super, i když se tak snaží tvářit.
Taky bych si takhle drahe boty nekoupila, ale decku…
Ale jak pises, vivo je opravdu moc. Jeste kdyz clovek objednava pres net a treba nepadnou.. ![]()
Syn se teprve staví na nohy, takže botičky budu řešit až na jaře. Ale barefoot je pro mě jasná volba, já až ve svých 26 letech jsem zjistila že chůze nebolí. Koupila jsem si první fivefingers, pak zimní barefoot a teď jsem vyházela, kromě několika kousků do společnosti, ostatní boty.
@Gabi91 píše:
To jsou prave ty attipasky..
http://www.attipas.cz/…s/o-attipas/A nevim jestli je dobre davat barefoot, kdyz ma lehce vybocenou patu??
Poradila bych se asi s odborníkem - rehabilitační sestra, ortoped. On totiž dnes každý říká něco jiného… Já jdu zlatou střední cestou - venku na zahradě klidně naboso, ale někam ven kvalitní obud s pevným opatkem a měkkou ohebnou podrážkou. Mám dvě kamarádky - obě jedou od narození svých děti barefoot - u jedné v pohodě, druhé dítě má vbočený kotník, problémy - musí na rehabilitace. Ortoped se ptal, jaké boty dítě nosilo a když zjistil, že je vyznavačka barefoot, tak ho omejvali, že zničila děcku nohy.
Za mě zlatá střední cesta, aneb všeho moc škodí. ![]()
@Gabi91 Boze, ty attipasky, to je soda -kde je zpevneni kotniku, ktery musi maly dite mit, a ta spicka, nemam slov! ![]()