Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@evaF89 spíš bych tipla plíseň, kvasinky, zpocené nohy apod. Mě se tohle dělá, když musím v horkém počasí chodit v uzavřených kožených botách nebo gumákách, prostě zapocené nohy. Stačí mi jedno dopoledne, kdy musím gumáky vzít třeba do lesa po dešti. A stává se mi to i když musím brát do práce uzavřenější koženou obuv v létě (nehledě na to jestli je bf nebo ne).My třeba chodíme v barefoot já i děti, děti lítají celý den, teď na chatě velkou část dne i bosky a máme nohy hladké.
@Zuzana11111 píše:
http://www.coka.cz/…velky-byznys
takových článků je
Ahoj, ozivim tema. Chytrych reklamnich clanku propagujicich barefooty je spousta. Chtela bych slyšet nazory maminek. Prosim je dobre kupovat malym detem tento druh obuvi? Doma je zvykly chodit v kozenych capackach bez podrazky, ale na ven miva bezne boty (cast prochazky se jeste obcas vozi v kocare).
Se starsim jsem zazila spis boty s pevnym opatkem, ktere se doporucovaly pred 10 lety. Nektere byly jako kopyta (napr nesnasela jsem Essi), ve kterych dite ztezi chodilo, proto jsem zamerne vybirala znacky s pruznejsim chodidlem i samotnou botou. Ale barefoot - je zas jiny extrem? Dekuji za prispevky.
@Sharmel nevim, jestli jeto vhodne, ale my myli tradicni boty a klenbu dobrou nename, tvar nohy take ne. Nase vsechny deti nemely na noze nikdy nic, nez barefoot a dobry.
@Sharmel píše:
Ahoj, ozivim tema. Chytrych reklamnich clanku propagujicich barefooty je spousta. Chtela bych slyšet nazory maminek. Prosim je dobre kupovat malym detem tento druh obuvi? Doma je zvykly chodit v kozenych capackach bez podrazky, ale na ven miva bezne boty (cast prochazky se jeste obcas vozi v kocare).
Se starsim jsem zazila spis boty s pevnym opatkem, ktere se doporucovaly pred 10 lety. Nektere byly jako kopyta (napr nesnasela jsem Essi), ve kterych dite ztezi chodilo, proto jsem zamerne vybirala znacky s pruznejsim chodidlem i samotnou botou. Ale barefoot - je zas jiny extrem? Dekuji za prispevky.
Kupujeme synovi barefoot kompromisy - nevěřím v prospěšnost bosochození na asfaltu a rovné městské dlažbě, ale běžné boty podle mě žalostně nerespektují tak elementární věci, jako je tvar dětské nohy. Nenarazila jsem na běžné boty, které by měly dostatečně, ne jenom „aby se neřeklo“, širokou špičku.
@Sharmel za me je dulezite sledovat hlavne sirku boty, at nema stlacene prsty k sobe a to klasicke boty nesplnuji, jsou moc uzke. Proto kupuju barefoot. Dcera ma klenbu dobrou, syn ma zatim zimni prvni boty klasicke (na zimu jsem dobre barefoot boty ani nenasla zatim). Ale na jaro mu poridim BF taky, i sobe, miluju je, v klasickych botech se mi chodi spatne, jsou mi uzke…
Moje dcera ma sirokou nohu s vysokym nartem a jedine barefoot ji nestlacuji nohu, takze taky kupuju z 80% barefoot.
Nejstarsi bf odmita (neni mu prijemne v botech chodit), tak kupuji alespon co nejsirsi boty. Nastesti ma celkem uzkou nohu. Nevzdavam se a pred koupi novych bot vzdy objednam bf. Zrovna pred par dny rikal, ze ty bf maji kulatou spicku oproti jeho soucasnym botam. Tak jsem se ho ptala, jaky ma tvar nohy a hned mu to doslo
Tak treba to uz konecne klapne. Prostredni ma bf od zacatku chuze. Kdyz si svoje boty namocil a dostal na chvili klasickou botu po starsim, tak hned hlasil, ze boty jsou moc vysoke
Nejmladsi jeste nechodi, ale take dostane bf. Ja mam bf/kompromis a jsem spokojena i ve meste na chodniku. On totiz ten chodnik neni vubec rovny, tak by se mohlo zdat ![]()
Sleduju zejmena ohebnost podrazky a tvar spicky, nemusi to byt stopro BF, ale vetsinu bot ma dcera BF (je to jednodussi nez prochazet klasickou obuv a hledat slusne boty). Ja byla odchovana v tradicnich botach, odmala problemy s klenbou a zadama. Dcera ma krasnou klenbu a drzeni tela - nevim jestli je to ciste botama, ale urcite to neskodi. Taky se podivej, jak chodi dite narvany v uzkych Nike teniskach s tlustou podrazkou a jak chodi dite v ohebnych prostornych botach.
@luci.no Tak ja si do bf prostě pridala jeste mekkou rovnou vlozku, neb hodne ochodim po dlazbe a ta fakt rovna je.
@SlečnaDahlia píše:
Kupujeme synovi barefoot kompromisy - nevěřím v prospěšnost bosochození na asfaltu a rovné městské dlažbě, ale běžné boty podle mě žalostně nerespektují tak elementární věci, jako je tvar dětské nohy. Nenarazila jsem na běžné boty, které by měly dostatečně, ne jenom „aby se neřeklo“, širokou špičku.
Můžu se zeptat jaké značky bot kupujete? Taky spíše kupujeme barefoot kompromis, ale příjde mi jich žalostně málo, nebo neumím hledat. Chci od boty pevnější patu, širší špičku, ohebnost. Měli jsme froddo barefoot, ted na jaro keen cnx, sandále taky chci keen. Ještě se mi líbí d.d.step, ale chci ty z pevnější patou. Neměli jsme tedy, a neměla jsem možnost osahat osobně.
Příspěvek upraven 28.02.21 v 12:35
Jelikoz normalni boty deformuji nohu, tak kupuji barefoot nebo kompromis, a neboj se, barefoot maji normalni podrazku, jen je proste ohebna a nemusi mit nutne 2mm ![]()
mrkni na littleshoes.cz, tam je velky vyber a tabulka srovnani sirky a delky bot, pro orientaci super a pak uz si najdes, kde sezenes za dobrou cenu dany typ
Mě zaujal názor nějaké doktorky, že barefoot boty jsou určitě zdravé a fajn, ale že holčičky odchované na barefoot botách už nikdy lodičky neobují. Nevím, co je na tom pravdy, ale raději kupuji normální boty.
@Veru1987 musis podle sirky nohy, ddstep jsou dost uzke, ty moje deti neobujou. kompromis je treba Little blue lamb.
vice jako normální boty treba Froddo apod.