Váš názor na barefoot?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2584
28.2.21 13:17
@NinaU. píše:
@mokkk
Jakoze kvůli budoucím lodickam kupujes normální boty?

Kupuju většinou značkové sportovní boty, celoroční superfity, bačkory fischer, ale kvůli přečtení toho článku jsem zavrhla obouvat dítě výhradně do barefootů, což jsem zvažovala, i když je sama nenosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
28.2.21 13:20
@mokkk píše:
Kupuju většinou značkové sportovní boty, celoroční superfity, bačkory fischer, ale kvůli přečtení toho článku jsem zavrhla obouvat dítě výhradně do barefootů, což jsem zvažovala, i když je sama nenosím.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to je na mě moc. :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
28.2.21 13:20

@mokkk ale normální obuv prostě deformuje nohu. Ať se ti to líbí nebo ne. Já jsem několik let denně nosila lodičky a opravdu moje nohy nemají normální tvar. Ano lodičky se mi líbí, ale nebudu tvrdit že jsou ok na nohy. Nejsou. Takže ne není to takový extrém jako v Číně, ale tvar nohy to samozřejmě ovlivní. Pokud dítě denně chodí v normální úzké botě, tak mu to logicky při růstu ovlivní tvar nohy. Naštěstí mám kluky a těm nepotřebuji nohy tvarovat do lodiček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
28.2.21 13:23

@Sharmel Nevím, jestli se to dá říct paušálně, ale podle mě barefoot dobré jsou. Nosím je já a mé tři děti celoročně, v létě i muž. Já za sebe můžu říct, že v klasických botách jsem nikdy nevydržela chodit tolik, jako v bf, aniž bych měla nohy odřené, oteklé, zpocené nebo jinak unavené. Po celodenním pobíhání po městě a po venku s dětmi nemám ten pocit těšení se na to, až se budu doma moct zout.
A upřímně, nesouzním ani s názorem, že bf do terénu, klasická obuv na tvrdý povrch. Jako, už to někdo někdy viděl v praxi? Já neznám nikoho, kdo by kupoval sobě, nedej bože dětem každý typ boty dvojmo a děti přezouval podle typu povrchu. To je zvlášť ve městě, kde děti střídají různé typy povrchů každý pár minut, naprosto nerealizovatelné. Další věc je, ze většině lidí nosících klasickou obuv, aspoň těch, které znám, je nerovný povrch nepříjemný, protože na něj nejsou zvyklí. Vadí jim kamínky, vadí jim písek mezi prsty, vadí jim tráva, vadí jim, že můžou mít nohy špinavé nebo mokré, škobrtají, protože mají povolené vazy v kotníku a ani když můžou v terénu chodit bosky nebo v barefootech, nechtějí a nebo to ani neumí. Vzpomínám si, jak jsme jednou šli se synovcem na menší výlet na horách. Nové tenisky mu udělaly puchýře na patách a protože jsme šli pěšinkou v lukách, navrhla jsem mu, aby šel chvíli bosky. On se na asi 100 metrech málem zabil, ukopl si oba dva palce a udělal výron kotníku. Naše děti tudy chodí bosky běžně bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
28.2.21 13:26

Mně nejlepší přijde kompromis. Strašná spousta klasických bot má špičku fakt spicatou, to je katastrofa, musela bych dětem zlomit palce a uříznout malíčky, aby se jim tam nohy vešly… Ale úplně bare je podle mě taky hloupost. Má to smysl v lese, an písku, trávě, louce, poli… Ale ne ve městě, v obchodě, na cestě, na dlažbě asfaltu… jako jo, nerovnosti tam jsou, ale je to celkově tvrdé a rovné, na to noha fakt stavěna není. Nehledě na to, že třeba u vbocenych kotníku jsou ty zvejkačkovy boty úplně špatně. My chodíme v kompromisech. Koukám na šířku boty, tvář špičky a a ohebnost podrážky, ale nechci úplně rolujici, k čemu taky, nohu si fakt srolovat neumím. Stačí, aby bota byla ohebna tak, aby to dítě uslaplo, aby nebylo jal v lyzakach. Ale k tomu nemusí být bota srolovatelna až po patu, ani pod patou pricne ohebna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
28.2.21 13:28

@mokkk
Tak na Superfitech nevidím nic špatného, ale teda značkové sportovní boty jsou obzvlášť ty dětské silene tvrdé. Pokud se tedy bavíme o značkách typu Adidas a Nike.
Ale mě spis zarazil ten argument, proč proboha je tak důležité, aby mohla dcerka nosit lodičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101562
28.2.21 13:28

@Hoa Mai Ja treba taky chodim bosky nerada, nevim proč, ale proste mi desne vadi mit spinava chodidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
28.2.21 13:34

@j.a.n.i1 no tak nejsme na to holt zvyklí od dětství. Mě taky vadí městská špína, ale ráda cítím pod nohama tý nerovnosti povrchu. To třeba naši synovci nevlezou nikdy bosky ani na trávu před chatou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
28.2.21 13:44

Pro dítě, které jiné boty než barefoot nemělo stoprocentně ano. Botky jsou ohebné, dostatečně široké a krásně se v nich chodí.
U dospělého to chce s rozvahou a opatrně, aby si nezadělal na problémy jelikož přeci jen mají zafixovaný jiný styl chůze.
Neteř je na bf, má širší nožičku a krásně ji sedí Beda boty. Měla jak zimní tak i celoroční.
Já jedu v Peerkách (zimní Go, kožené polobotky i plátěné tenisky), jsou bezva :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
28.2.21 18:49

Dcera 6 let, barefoot od prvních krůčků, má krásnou klenbu. Občas koupím i normální tenisky na běhačku, ale musí být široké, lehké a ohebné. Někdy se zadaří. Já BF asi od jejího prvního obouvání a teda v klasických např. trekových botech po chvíli trpím, jsou prostě hnusně úzké, i když nejširší, co šly v krámu koupit. Teď si nemůžu dovolit barefoot trekovky za 5tis :roll:
Jo a certifikovaná dětská obuv znamená jen, že neobsahuje zdraví škodlivé materiály a chemii, ne, že nedeformuje nohu :lol:
Lodičky nenosím, jsou lepší, hezké boty do společnosti, ve kterých se nemusím trápit. Dcera to bude mít na 100% stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
28.2.21 19:37
@SlečnaDahlia píše:
Asi nepomůžu, téměř výhradně kupujeme Froddo.

froddo barefoot řadu? Nebo flexible.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
28.2.21 19:41
@Midaku píše:
Mně nejlepší přijde kompromis. Strašná spousta klasických bot má špičku fakt spicatou, to je katastrofa, musela bych dětem zlomit palce a uříznout malíčky, aby se jim tam nohy vešly… Ale úplně bare je podle mě taky hloupost. Má to smysl v lese, an písku, trávě, louce, poli… Ale ne ve městě, v obchodě, na cestě, na dlažbě asfaltu… jako jo, nerovnosti tam jsou, ale je to celkově tvrdé a rovné, na to noha fakt stavěna není. Nehledě na to, že třeba u vbocenych kotníku jsou ty zvejkačkovy boty úplně špatně. My chodíme v kompromisech. Koukám na šířku boty, tvář špičky a a ohebnost podrážky, ale nechci úplně rolujici, k čemu taky, nohu si fakt srolovat neumím. Stačí, aby bota byla ohebna tak, aby to dítě uslaplo, aby nebylo jal v lyzakach. Ale k tomu nemusí být bota srolovatelna až po patu, ani pod patou pricne ohebna.

Můžu poprosit tipy jaké značky bot kupujete, děkuji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
28.2.21 19:44

@luci.no co mas za boty pro sebe? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
28.2.21 19:54

Ja chci vyzkouset tyto pro sebe
https://www.barefootkids.cz/…tomic-all-in

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
28.2.21 19:58

@Veru1987 já i dětí máme hodně široké nohy, takže výběr omezený. Sandále měli loni Sprandi, ty jsou úplně super. Zimní teď měli Decathlon (ale ty byly šířkou pro nás hodně kompromisní), Primigi a nějaké no name z Globusu, ty byly úplně super, krásné široké, krásné ohebne a přitom normální terénní podrážka, bylo v nich teplo, prostě super boty. Celoroční mají teď Merrel, Decathlon (opět hodně na knop s šířkou, ale i s délkou, sháním jiné) a pegres (ty jsou šířkou taky na knop, ale naše madam má fakt ploutve).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková